PIXMA pre domáce kancelárie: spoločnosť Canon predstavuje nové tlačiarne 4 v 1 PIXMA TR7550 a PIXMA TR8550

21. augusta 2017 – spoločnosť Canon Europe, svetový líder v oblasti zobrazovacích riešení, dnes uviedla dve nové tlačiarne 4 v 1 PIXMA pre domáce kancelárie určené na tlač, kopírovanie, skenovanie a faxovanie pre ešte vyššiu produktivitu a možnosti pripojenia pre domácich používateľov. Rad zariadení PIXMA pre domáce kancelárie je ideálny pre tých, ktorí pracujú z domu, a poskytuje im flexibilitu, s ktorou sa prispôsobia všetkým požiadavkám kancelárie a profesionálnym potrebám.

PIXMA TR7550

PIXMA TR8550

Modely PIXMA TR7550 a PIXMA TR8550 sa môžu pochváliť novými funkciami, s ktorými je práca na diaľku jednoduchšia, akými sú automatický podávač dokumentov s kapacitou 20 listov (ADF), automatická obojstranná tlač, technológia s nízkou spotrebou energie Bluetooth Low Energy (BLE)1, veľké dotykové obrazovky a vylepšené používateľské rozhranie. Nová kompaktná veľkosť znamená, že používatelia majú viac priestoru na prácu bez kompromisov na funkčnosti alebo kvalite tlače.

Práca z domu bez starostí

Vylepšené používateľské rozhranie umožňuje pracovníkom využiť potenciál funkcií nových tlačiarní jednoduchou navigáciou ovládaním. Modely PIXMA TR7550 a PIXMA TR8550 majú väčšie dotykové obrazovky, prvá 3,0 a druhá 4,3 palcov, a predný panel je možné nakloniť, aby vyhovoval očnej línii používateľa. Vďaka veľkej obrazovke je ovládanie funkcií ešte jednoduchšie. Ideálne, ak je tlačiareň počas pracovného dňa pravidelne používaná.

Produktivitu je možné zvýšiť s funkciou automatickej obojstrannej tlače, s ktorou modely PIXMA TR7550 a PIXMA TR8550 po stlačení tlačidla automaticky tlačia obojstranne, čím šetria čas a papier. Tlačiarne tiež disponujú dvojdráhovým podávaním papiera, preto je možné tlačiť zo zadnej2 aj prednej strany3 tlačiarne, a teda je možné vkladať naraz papiere rôznej veľkosti. Podávače papiera majú kapacitu až 100 hárkov obyčajného papiera4, takže pri kapacite 200 hárkov formátu A4 je možné tlačiť veľké dokumenty bez potreby dokladania papiera.

Pripomienka na odstránenie dokumentu upozorní používateľa, keď zostane naskenovaný dokument ležať na skenovacej jednotke, aby sa už nikdy nezabudlo na dôležitý dokument. Jednoduchú správu súborov zabezpečuje automatický podávač dokumentov na 20 hárkov, aby bolo možné skenovanie väčších dokumentov v jednom kroku a ušetril sa drahocenný čas.

Zostaňte doma pripojení

Modely PIXMA TR7550 a PIXMA TR8550 sú vybavené pripojením Wi-Fi, ktoré používateľom rozširuje možnosti, a môžu tak bezdrôtovo tlačiť zo svojho smartfónu, tabletu alebo prenosného počítača. Funkcia PIXMA Cloud Link je kompatibilná s týmito zariadeniami a umožňuje tlačiť a skenovať dokumenty z a do online služieb, akými sú GoogleDrive, Evernote a Dropbox, vďaka čomu je možné pri práci dosiahnuť vyššiu rýchlosť, ako aj zdieľať dokumenty. Používatelia môžu pristupovať k súborom a ukladať ich pomocou funkcie PIXMA Cloud Link v aplikácii Canon PRINT alebo pomocou obrazovky tlačiarne, čo umožňuje vzdialenú prácu s ľahkosťou. S funkciou Smartphone Capture and Copy, ktorá je dostupná cez aplikáciu Canon PRINT, môžu používatelia odfotografovať výtlačok smartfónom, aby ho mohli svojím zariadením konvertovať na digitálnu verziu.

Pre používateľov, ktorí chcú od svojej tlačiarne viac, ponúka model PIXMA TR8550 pripojenie ethernetovým káblom k celej sieti, to znamená, že používatelia môžu kedykoľvek tlačiť a skenovať z viacerých tlačiarní. Model PIXMA TR8550 má tiež pridanú výhodu zabudovanej zásuvky na karty SD, ktorá používateľom poskytuje flexibilitu pri skenovaní a tlači priamo z karty SD a ňu, takže odpadá potreba pripojenia k ďalšiemu zariadeniu.

Nový rad zahŕňa úplne novú technológiu BLE, ktorá umožňuje spárovanie poskytujúce trvalé spojenie medzi kompatibilným inteligentným zariadením a tlačiarňou. Používatelia zariadení so systémom Android môžu aktivovať technológiu BLE na svojej tlačiarni pre jednoduchú aktiváciu pripojenia Wi-Fi, vďaka čomu môžu tlačiť dokumenty z pripojených zariadení. Po spárovaní zariadenia a tlačiarne cez rozhranie Bluetooth používatelia systémov iOS aj Android automaticky dostávajú chybové hlásenia prostredníctvom aplikácie Canon PRINT z tlačiarne, ktoré nasmerujú používateľa na príslušný webový návod, čím umožňujú rýchle a jednoduché riešenie problémov.

Zdokonalený systém atramentových kaziet

Nový rad pracuje s 5 samostatnými atramentovými kazetami6 a je vybavený hybridným atramentovým systémom, ktorý zlepšuje reprodukciu farieb pre vysokokvalitné výtlačky a ostrý text. S atramentami odolnými proti vyblednutiu modely PIXMA TR7550 a PIXMA TR8550 ponúkajú výhodu súčasného používania farbivových a pigmentových atramentov pre najlepšiu kvalitu.

Tlačiarne sú kompatibilné s tromi veľkosťami atramentových kaziet7, preto si používateľ vždy môže pri nákupe vybrať, či chce tlačiť vo veľkom alebo príležitostne. Kazety s väčšou kapacitou spĺňajú požiadavky na tlač vo vyšších objemoch pre nákladovo efektívnu tlač a menší počet náhradných kaziet8. Zdokonalené používateľské rozhranie upozorní používateľov na prázdne kazety alebo kazety s malým zostatkom atramentu, aby nikdy nedošlo k vyčerpaniu kazety počas tlače.

Kreativita pre prácu aj hru

Modely PIXMA TR7550 a PIXMA TR8550, ktoré premieňajú príbehy vytvorené doma na výtlačky profesionálnej kvality, sú ideálne tlačiarne pre domácnosť, ktoré spĺňajú potreby práce a celej rodiny. Nové tlačiarne inšpirujú tvorivosť a zábavu a sú kompatibilné s novou aplikáciou Message in Print9 na ukrytie neviditeľných odkazov do fotografických výtlačkov. Používateľ môže pridať animácie, hudbu, prepojenia URL alebo text pred vytlačením obrázku, ktorý príjemca môže dekódovať tak, že podrží svoj iPhone nad výtlačkom. Spoločnosť Canon prináša zábavu pri tlači s ďalšími aplikáciami počnúc My Image Garden po Creative Park a Easy-Photo-Print+, aby mohol každý maximálne využiť tlačiareň PIXMA pre domáce kancelárie. Používatelia môžu vytvárať pohľadnice a kalendáre, ako aj získať prístup k exkluzívnemu obsahu.

Nová PIXMA pre domáce kancelárie ponúka vysokokvalitnú tlač s vylepšenými možnosťami pripojenia, vďaka ktorej bude práca z domu hračkou. Nový kompaktný dizajn šetrí miesto a zvyšuje produktivitu vďaka automatickej obojstrannej tlači, automatickým podávačom dokumentov na 20 hárkov a samostatným atramentovým kazetám. Multifunkčný rad tlačiarní 4 v 1 vyhovuje potrebám pracovníkov z domu aj ich rodinných príslušníkov a zjednodušuje premenu chvíľ, ktoré majú zostať v pamäti, na výtlačky vysokej kvality.

1 Disponuje technológiou Bluetooth® s nízkou spotrebou energie (tlač a skenovanie cez Bluetooth sú dostupné len pre zariadenia s operačným systémom Android). Dostupnosť funkcií, ktoré sú k dispozícii pri používaní komunikácie cez Bluetooth a aplikácie Canon PRINT Inkjet/SELPHY, nie je zaručená na všetkých smartfónoch s operačným systémom Android. Slovo a logá Bluetooth® sú registrované ochranné známky spoločnosti Bluetooth SIG, Inc. a akékoľvek použitie týchto známok spoločnosťou Canon je licencované. Ostatné ochranné známky a obchodné názvy patria príslušným vlastníkom

2 Na obyčajný a fotografický papier do formátu A4

3 Na obyčajný papier formátu A4, A5, B5 a LTR

4 Počet hárkov sa líši v závislosti od typu a hrúbky papiera