200 rokov bez vyblednutia. Nový rad veľkoformátových tlačiarní Canon imagePROGRAF PRO poteší fotografov a umelcov

BRATISLAVA, 5. februára 2024 – Spoločnosť Canon uviedla na trh nový rad úspešných 12farebných veľkoformátových tlačiarní imagePROGRAF PRO. Tá je určená pre oblasť fotografie a výtvarného umenia a v kombinácii s novou sadou pigmentových atramentov LUCIA PRO II prináša najvyššiu kvalitu tlače fotografií zo všetkých zariadení imagePROGRAF. Reaguje tak na dopyt trhu po väčšej stálosti farieb a odolnosti výtlačkov, ktorá pomáha ich dlhodobému uchovávaniu a ponúka ďalšie ekologické výhody.

Inovovaný modelový rad, ktorý bude oficiálne predstavený na veľtrhu DRUPA 2024, zahŕňa: 60"/1524mm imagePROGRAF PRO-6600, 44"/1118mm PRO-4600 a 24"/610mm PRO-2600, ktoré nahrádzajú modely imagePROGRAF 4100 a PRO-2100.

Výnimočná kvalita tlače

Napriek tomu, že bol 12farebný atrament používaný pri tlači s imagePROGRAF PRO už skôr povestný výtlačky vo fotografickej kvalite s úžasnými, živými farbami a neprekonateľnou čistotou a detailmi, zlepšil matný čierny atrament v sade LUCIA PRO II spolu s novo navrhnutou tabuľkou farebnej sútlače. na umeleckých tlačiach. Tento pokrok tiež rozšíril na rovnakých typoch médií tmavé oblasti farebnej škály a umožňuje reprodukovať detailne prekreslené odtiene šedej.

Výrazne zvýšená odolnosť

Sada atramentov LUCIA PRO II taktiež umožňuje užívateľom zaistiť dlhú životnosť tlačových výstupov, pretože nové atramenty poskytujú podstatne lepšiu odolnosť proti poškriabaniu fotografických papierov. To uľahčuje manipuláciu, montáž a konečnú úpravu, napríklad pre grafické tlačiarne (PSP), zatiaľ čo pigment v sade atramentov, ktorý je veľmi odolný voči svetlu, výrazne zvyšuje stálosť farieb. Zvyšuje sa tak hodnota výtlačkov fotografií a výtvarného umenia, ktoré je možné teraz s novým radom imagePROGRAF PRO zhotoviť v ešte vyššej kvalite a následne uchovať až 200 rokov bez toho, aby farby vybledli.

Zvýšenie produktivity

Bez ohľadu na zručnosti alebo skúsenosti užívateľa sa nový rad imagePROGRAF PRO ľahko používa a ponúka vyššiu produktivitu vďaka systému sledovania stavu vytláčania atramentu, zjednodušenému nastaveniu a jednoduchšej manipulácii s médiami. Umožňuje súčasne vložiť druhú rolu iného typu a veľkosti média, takže užívateľ môže automaticky prejsť z matnej tlače na lesklý papier bez prerušenia pracovného procesu. Zrýchlením procesu automatického podávania médií sa tiež skrátila doba vkladania médií približne o 40 %.1

Životné prostredie

V súlade s cieľom spoločnosti Canon obmedziť dopad svojich produktov a činností na životné prostredie znížila spoločnosť množstvo polystyrénového obalového materiálu používaného pre nový rad imagePROGRAF PRO. Napríklad pre model PRO-4600 je použitých o 89,5 %2 menej penového polystyrénu ako pre jeho predchodcov. Okrem toho znížená spotreba energie – 85 W alebo menej počas prevádzky a 2,3 W alebo menej pri režime standby – a tiež splnenie ďalších kritérií pomohli tomuto radu získať hodnotenie „Gold“ v rámci amerického registra EPEAT3, čo je najvyššia úroveň registrácie v oblasti produktov zobrazovacích zariadení.

Mathew Faulkner, riaditeľ marketingu a inovácií skupiny veľkoformátovej tlače spoločnosti Canon Europe pre región EMEA, uviedol: „Nový rad imagePROGRAF PRO nadväzuje na obrovský úspech nášho aktuálneho radu, a ešte ho vylepšuje vďaka novým dizajnovým a výkonnostným prvkom, ktoré boli pridané na základe spätnej väzby od našich zákazníkov. Zvýšili sme latku kvality a taktiež odolnosť tlače, predovšetkým z hľadiska odolnosti proti svetlu a oderu. To je pre umelecké tlačiarne a profesionálnych fotografov kľúčové. Vďaka vylepšenej manipulácii s médiami a zdokonalenej automatizácii sme tiež uľahčili obsluhu a zvýšili produktivitu. Nový rad imagePROGRAF PRO predstavuje pre našich zákazníkov atraktívne riešenie – profesionálni fotografi môžu investovať do technológie, ktorá im umožní ďalej komerčne zhodnotiť ich prácu prostredníctvom tlače a zároveň si zachovať plnú kontrolu nad výstupom a kvalitou práce.“

Nový rad imagePROGRAF PRO bude v predaji od marca 2024 v celom regióne EMEA buď priamo v spoločnosti Canon, alebo prostredníctvom niektorého z jej akreditovaných predajcov. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

  1. Zo 123 sekúnd (predchádzajúci rad imagePROGRAF PRO) na 73 sekúnd (nový rad imagePROGRAF PRO).
  2. Pomer hmotnosti, pri PRO-6600 sa znížil o 58,9% a pri PRO-2600 o 100%.
  3. Electronic Product Environmental Assessment Tool.