Tlačte bez prestávky s novou generáciou tlačiarní Canon s technológiou MegaTank, kde sa kvalita stretáva s kvantitou

BRATISLAVA, 14. apríl 2021 – Spoločnosť Canon Europe dnes oznámila rozšírenie svojho radu farebných tlačiarní s možnosťou dopĺňania atramentu o dva nové modely pre vysoko objemovú fotografickú tlač – zariadenie 3-v-1 PIXMA G640 a jednoúčelovú tlačiareň PIXMA G540. Vďaka tlačovej hlave FINE a sade šiestich atramentov ChromaLife 100 na báze farbív umožňujú novinky tlačiť živé a detailne prekreslené fotografie, na ktoré môže byť hrdý každý fotografický nadšenec. Medzi ich ďalšie prednosti patria veľkokapacitné nádoby na atrament MegaTank, ktoré umožňujú tlač vo veľkých objemoch, jednoduchá údržba a rozšírená podpora tlačových médií. Ide teda o ideálne riešenie pre fotolaby, ktoré potrebujú vyhovieť náročným požiadavkám na tlač.

Vysoko kvalitná tlač na ľubovoľný povrch


Tlačiarne PIXMA G640 a G540 dávajú poskytovateľom tlačových služieb konkurenčnú výhodu, a to vďaka šiestim atramentom na báze farbív, vrátane dvoch nových farieb (červenej a šedej). Prostredníctvom nich je možné tlačiť živé, vysoko kontrastné fotografie so širším farebným spektrom, hlbšími tieňmi a sýtejšími tónmi. Oba modely sú osadené tlačovou hlavou s technológiou FINE, ktorá dosahuje vyššiu kvalitu tlače a výraznejšiu farebnosť.


Používatelia sa môžu spoľahnúť na konzistentne vysokú kvalitu tlače s minimálnym farebným posunom na ľubovoľnom povrchu. Tlačiarne podporujú široké spektrum médií, vrátane obojstranného matného, ​​bežného lesklého, či polomatného fotopapiera. Nadšenci fotografie, ktorí chcú dať priechod svojej kreativite, môžu tlačiť fotografie bez okrajov až do formátu A4 a vyberať zo širokej škály médií, ako je magnetický fotografický papier Canon pre tlač vlastných magnetov na dvierka chladničky alebo opakovane použiteľný samolepiaci fotografický papier pre výzdobu stien.


Vysoko objemová fotografická tlač


Najnovšie atramentové tlačiarne Canon sú navrhnuté so zreteľom na vysokú záťaž, napríklad pri využití v komerčných fotolaboch. Sú preto vybavené atramentovými nádobami MegaTank s mimoriadne vysokou výťažnosťou. Jedna sada atramentových nádobiek vystačí približne na 3800 fotografií formátu 10x15 cm, čo znamená dlhšie intervaly medzi doplňovaním atramentov, kratšiu dobu prestojov a nižšie náklady. Firmy sa teda nemusia v tlači obmedzovať. Nové tlačiarne dokážu vytlačiť fotografiu formátu 10x15 cm za necelých 47 sekúnd1. Zadný zásobník na 100 listov umožňuje tlačiť dlhšiu dobu neprerušovane. To všetko pomáha zvýšiť produktivitu, čo ocenia najmä frekventované prevádzky, ktoré musia rýchlo uspokojiť náročné požiadavky na tlač.


Jednoduché použitie, jednoduchá údržba


Tlačiarne PIXMA G640 a G540 prinášajú užitočné vylepšenia, napríklad používateľsky vymeniteľnú tlačovú hlavu pre jemnú tlač2 a kazetu pre údržbu (tzv. zásobník použitého atramentu), čo im uľahčuje starostlivosť o zariadenie a obmedzuje dobu nevyhnutných odstávok. Atramentové nádoby MegaTank šetria čas aj námahu a sú vybavené špeciálne tvarovanými uzávermi, ktoré bránia zámene atramentu pri dopĺňaní.


Obe tlačiarne sú energeticky úsporné a šetria energiu, a to vďaka funkcii automatického zapnutia a vypnutia. Dvojriadkový LCD display uľahčuje úpravu nastavení a správu tlačových úloh. Tlačiarne Canon PIXMA G640 a G540 ponúkajú možnosť pripojenia cez Wi-Fi, takže ich je možno bezdrôtovo prepojiť s notebookom, fotoaparátom alebo smart zariadením. Tie najvydarenejšie zábery je tak možno jednoducho vytlačiť pomocou aplikácie Canon PRINT, Mopria pre Android alebo Apple AirPrint.


Viac informácií o novinkách nájdete tu.


Hlavné funkcie a vlastnosti tlačiarní Canon PIXMA G64OG540:


  • Ľahko doplniteľné nádoby na atrament MegaTank s vysokou výťažnosťou – z jednej sady je možné vytlačiť 38003 fotografií formátu 10x15 cm
  • Rýchla tlač (fotografie 10x15 cm za 47 sekúnd)
  • Používateľsky vymeniteľná údržbová kazeta pre výrazné obmedzenie doby odstávok
  • Kompatibilita s mnohými rôznymi médiami, vrátane magnetických, opakovane nalepovacích, nažehľovacích, či obojstranne matným a fotografickým papierom

1 Rýchlosť fotografickej tlače pri predvolenom nastavení ovládača, tlač štandardného obrazu podľa normy ISO/JIS-SCID N2 na papier Canon Photo Paper Plus Glossy II, nie je braný do úvahy čas potrebný na spracovanie dát na zdrojovom počítači.
2 Dostupnosť sa líši podľa regiónu.
3 Výťažnosť atramentu je odhadovaná hodnota na základe vlastnej metódy testovania spoločnosti Canon s použitím testovacieho vzoru podľa normy ISO/IEC 29103 pri simulácii priebežnej tlače s náhradnými atramentovými nádržkami po úvodnom nastavení.