Premeňte svoj fotoaparát Canon na špičkovú webkameru za pomoci softvéru EOS Webcam Utility

BRATISLAVA, 17. septembra 2020 – Spoločnosť Canon Europe ponúka zdarma na stiahnutie softvér EOS Webcam Utility, ktorý umožňuje používateľom pripojiť kompatibilnú zrkadlovku Canon alebo kompaktný fotoaparát PowerShot cez USB k počítaču alebo Mac ako webkameru. Aplikácia EOS Web Utility umožňuje bez ďalšieho vybavenia nahradiť bežnú webkameru fotoaparátom Canon a dosiahnuť tak výrazne vyššiu kvalitu obrazu počas virtuálnych mítingoch a videokonferenciách.

Prostredníctvom EOS Webcam Utility spoločnosť Canon vychádza v ústrety prudkému nárastu dopytu po webkamerách v čase mimoriadnych opatrení, keď firmy hľadajú nové možnosti, ako svojim zamestnancom skvalitniť videokomunikáciu na diaľku. Teraz vám postačí USB pripojenie a kompatibilný fotoaparát Canon. Jednoducho ovládateľný softvér je možné stiahnuť z internetových stránok spoločnosti Canon bezplatne a následne jednoducho nastaviť pre používanie s ľubovoľnou videokonferenčnou aplikáciou. Softvér v súčasnosti funguje v operačnom systéme Windows, pripravuje sa aj verzia pre MacOS.


Softvér používateľom umožňuje využiť tradične špičkovú optickú a technickú kvalitu produktov spoločnosti Canon na skvalitneniu obrazu pri dôležitých videokonferenciách aj v tých najnáročnejších prostrediach. Vďaka špičkovej technológii snímania fotoaparátov Canon EOS a PowerShot používatelia zaznamenajú okamžité zlepšenie obrazu, a to vďaka možnosti voľby kompozície a ohniska, pri nízkej hladine osvetlenia, farebnosti a hĺbky ostrosti oproti tradičným webkamerám.


„Zákazníkom na celom svete chceme neustále poskytovať najlepšie a najmodernejšie technické riešenia v podobe fotoaparátov, objektívov, príslušenstva a softvéru. V tejto bezprecedentnej situácii využívame možnosti technológie EOS, aby sme ľuďom ponúkli spoľahlivé riešenie, ktoré im uľahčí komunikáciu a spoluprácu,“ hovorí Issei Morimoto, viceprezident pre produktový manažment spoločnosti Canon Europe.


Hlavné funkcie a vlastnosti softvéru EOS Webcam Utility:


  • Bezplatný softvér
  • Plná kompatibilita a podpora v systéme Windows (podpora pre systém MacOS sa pripravuje)
  • Zlepšuje kvalitu obrazu pri virtuálnych mítingoch
  • Voľba kompozície nezávislá na polohe počítača
  • Kvalitnejší obraz pri nízkej hladine osvetlenia, lepšie farebné podanie a hĺbka ostrosti

Ďalšie informácie o softvéri EOS Web Utility nájdete na stránkach:


www.canon-europe.com/cameras/eos-webcam-utility/