Novinky pre tlač CAD výkresov a plagátov: veľkoformátové tlačiarne imagePROGRAF TM

BRATISLAVA, 3. októbra 2023 – Spoločnosť Canon uviedla na trh nový rad tlačiarní imagePROGRAF TM A0+ a A1+ pre výrobcov technických a propagačných veľkoformátových tlačových aplikácií. Nájdu uplatnenie v rôznych odvetviach od architektúry, strojárstva, stavebníctva a výroby až po maloobchod, gastro a vzdelávanie.

tm-series printer
TM-series 350_Lifestyle 01.jpg
tm-series 240_Specification_04.jpg

Súčasťou portfólia je päť modelov – TM-355, TM-350 a TM-340 pre tlač formátu A0+ a TM-255 a TM-240 pre tlač formátu A1+ – všetky s novo vyvinutým, žiarivým atramentom purpurovej farby.

Tento rad je navrhnutý tak, aby spĺňal rôzne potreby tlače, od konštrukčných a návrhárskych výkresov CAD až po plagáty v maloobchode, reštauráciách a školských učebniach. Vďaka prepracovanému dizajnu a malým rozmerom sa zmestia prakticky do akéhokoľvek kancelárskeho alebo obchodného priestoru, a to aj v kombinácii s voliteľným veľkoformátovým skenerom.

Rad imagePROGRAF TM je vybavený novo vyvinutým procesorom na spracovanie obrazu L-COA PRO II, ktorý umožňuje rýchle spustenie. Model TM-355/350 ponúka najvyššiu rýchlosť tlače až 3,2 stránky za minútu (PPM), čo je približne o 28 % viac ako v prípade predchádzajúcich modelov, a zaisťuje tak vyššiu produktivitu tlače, pri ktorej hrá čas rozhodujúcu úlohu.

Výraznejšie farby tiež na nenatieranom papieri

Vylepšené atramenty pre rad imagePROGRAF TM zabezpečujú žiarivejšie farby aj na nenatieranom papieri. Novo navrhnutá tabuľka pre spracovanie obrazu a optimalizovaný purpurový atrament zaisťujú špičkové podanie červenej farby pre živú reprodukciu a ostrejšie kontrasty. To znamená väčšiu zreteľnosť pri zvýrazňovaní opráv a revízií vo výkresoch CAD alebo pri zobrazovaní dôležitých technických poznámok.

Vďaka použitiu plnofarebného pigmentového atramentu, ktorý je navyše odolný voči vode, môžu tlačiarne vytvárať pútavé plagáty a reklamné predmety, ktoré priťahujú pozornosť a nevyblednú v krátkom čase. Zákazníci tlačiaci plagáty môžu vytvárať výtlačky bez okrajov s využitím celej šírky rolky, takže odpadá časovo náročné orezávanie okrajov po tlači.

Vylepšený dizajn a používateľské rozhranie

Nová konštrukcia s plochou hornou časťou uľahčuje výmenu rolí papiera. Tlačiarne automaticky detekujú a zobrazujú typ papiera1 a odhadujú, koľko papiera zostáva. Vďaka štandardne dodávanej kalibrácii farieb prispievajú tieto funkcie k vyššej efektivite prevádzky.

Veľký dotykový panel na prvý pohľad zobrazuje šírku a typ papiera a tiež zostávajúce množstvo atramentu a papiera v kotúči. Navyše sa dá nakloniť a nastaviť tak uhol pre jednoduché sledovanie podľa uhla pohľadu a polohy používateľa.

Konštrukcia tiež pomáha znížiť prevádzkový hluk pri všetkých modeloch radu až na približne 39 decibelov (dB) pri niektorých modeloch, čo je približne o 1/3 menej2 ako u predchodcov, takže sú vhodné do akéhokoľvek pracovného prostredia.

Jennifer Kolloczek, výkonná riaditeľka pre plánovanie, marketing a inovácie v oblasti produkčnej tlače pre región EMEA spoločnosti Canon Europe, uviedla: „Nový rad tlačiarní imagePROGRAF TM nastavuje latku pre kompaktné viacúčelové veľkoformátové tlačiarne a vytvára neuveriteľne žiarivé výtlačky pri malých rozmeroch a nižšej hlučnosti. Bez ohľadu na veľkosť firmy a obmedzené priestory môžete teraz pohodlne vytvárať širokú škálu tlačových aplikácií, ktoré by sa museli inak zadávať externým dodávateľom, od výkresov CAD až po plagáty a maloobchodné predajné materiály. Zvyšujete tak produktivitu a efektivitu bez zhoršenia kvality.“

Pokrok v oblasti udržateľnosti

Spoločnosť Canon sa zaviazala k snahe o obmedzenie odpadu a dopadu na životné prostredie vo všetkých svojich prevádzkach. Rad imagePROGRAF TM získal hodnotenie „Gold“ v americkom registri EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool), čo je najvyšší stupeň certifikácie v sektore zobrazovacích zariadení3. Navyše bol pri obaloch produktov nahradený penový polystyrén plnohodnotnými lepenkovými obalmi.

Integrovaný softvér uľahčuje vytváranie dobre spracovaných plagátov a letákov

Tlačiarne radu TM sa dodávajú so softvérom Direct Print Plus, ktorý umožňuje tlačiť dávkovo viac súborov v rôznych formátoch jednoduchým pretiahnutím, čo používateľom pomáha efektívne tlačiť všetky typy výkresov. Na propagačné účely môžu zákazníci využiť webovú aplikáciu PosterArtist spoločnosti Canon a vytvárať originálne návrhy plagátov a letákov výberom zo širokej ponuky bezplatných šablón podľa svojich potrieb.

  1. Pri prvom použití je nutná ručná voľba typu papiera.
  2. Porovnanie akustickej energie pri tlači na štandardný nenatieraný papier, líniové kresby a textu a v štandardnom režime. Bežný model v rovnakej triede je "imagePROGRAF TM-300/200" (uvedený na trh v novembri 2018).
  3. EPEAT je systém environmentálneho hodnotenia, ktorý založila americká nezisková organizácia GEC (Green Electronics Council) za účelom rozvoja a podpory trhu s ekologicky šetrnými výrobkami. Hodnotí faktory, ako je životnosť výrobku, úspora energie a obal.