Jednoduché ovládanie a vynikajúca obrazová kvalita – Canon CJ18ex7.6B KASE je dokonalý kompaktný objektív pre televíznu štúdiovú prácu

BRATISLAVA, 20. apríla 2020 – Spoločnosť Canon dnes predstavila nový prírastok do svojho radu výkonných televíznych objektívov pre formát 2/3" 4K – ľahký a kompaktný CJ18ex7.6B KASE. Mimoriadne výkonný, ľahko ovládateľný a cenovo dostupný televízny transfokátor CJ18ex7.6B KASE pre formát 2/3" 4K ponúka rozsah ohniskových vzdialeností 7,6-137 mm (18x) a vynikajúce optické vlastnosti. Je preto ideálny pre televíznu produkciu v kvalite 4K. Vďaka novému premyslenému dizajnu bez extenderu má menšie a ľahšie telo vhodné pre štúdiovú prácu, kde nie sú vyžadované široké rozsahy ohniskových vzdialeností.

Vynikajúca optická kvalita v 4K


Televízne štúdiá čoraz väčšou mierou prechádzajú na systémy a pracovné postupy v kvalite 4K. Novo rozšírený rad objektívov spoločnosti Canon ponúka to najlepšie z jej optických technológií pri vynikajúcom pomere cena/výkon a predstavuje tak pre budúcich majiteľov výhodnú investíciu. Model CJ18ex7.6B KASE, vybavený najlepšími funkciami z najvyššieho radu objektívov Canon pre 4K, vykazuje maximálne rozlíšenie v celej ploche snímky, od stredu až po okraje. Je vybavený optimalizovanou sústavou s fluoritovými prvkami a prvkami s veľmi nízkym rozptylom (UD), vďaka čomu podáva čistý obraz s minimom farebných vád. Špeciálny povlak šošoviek a dômyselná vnútorná konštrukcia plášťa objektívu CJ18ex7.6B KASE minimalizujú vznik odleskov a závoja. To všetko zabezpečuje ostrý obraz s vysokým tonálnym rozsahom a kontrastom vhodným pre prácu s vysokým dynamickým rozsahom (HDR). Tieto optické vlastnosti, spolu s dátami pre odstránenie farebných odchýlok v najnovšom farebnom priestore BT.2020, poskytujú kvalitnejší obraz s realistickejšími textúrami a väčšou hĺbkou – ideálne pre natáčanie rozhovorov.


Kompaktný a ergonomický dizajn


Vďaka nízkej hmotnosti je CJ18ex7.6B KASE mimoriadne vhodný pre dlhšie natáčanie rozhovorov priamo z ramena, kedy nezaťažuje kameramana. Ergonomický grip sa pohodlne drží, zlepšuje kontrolu a uľahčuje ovládanie pri natáčaní. Ľahká a odolná konštrukcia tohto modelu prináša potrebnú odolnosť a mobilitu pri dokumentaristike a reportážnej práci.


Lepšia kompatibilita


CJ18ex7.6B KASE je vybavený tromi 20-pinovými konektormi pre prenos presných informácií o pozícii ovládacích prvkov ostrenia, ohniskovej vzdialenosti a clony. To umožňuje integráciu s rôznymi virtuálnymi štúdiovými systémami aj s pripojenými servoovládačmi ostrenia a transfokácie. 16-bitový enkodér zabezpečí presnú detekciu údajov o pozícii ovládacích prvkov objektívu, čo umožňuje ľahkú kalibráciu pri spájaní skutočného a virtuálneho obrazu.


Spoločnosť Canon dnes okrem iného predstavila kameruEOS C300 Mark III a objektívCN10X25 IAS S.


Objektív CJ18ex7.6B KASE bude na trhu od júna. Ďalšie informácie nájdete tu:
www.canon.sk/broadcast/cj18ex-7-6-b-kase/


Hlavné funkcie a vlastnosti objektívu Canon CJ18ex7.6B KASE:


  • Optický výkon 4K
  • Vysoko výkonný 18x zoom (7,6-137 mm)
  • Bajonet B4 2/3"
  • Kompaktný a ľahký bez optického extenderu
  • Účinné potlačenia závoja a farebných odchýlok
  • Kompatibilita s virtuálnymi systémami vďaka 16-bitovému kódovaniu