Cirkulárna ekonomika v kanceláriách? Repasované multifunkcie Canon ponúkajú riešenie s nekompromisným výkonom

BRATISLAVA, 27. januára 2021 – Udržateľnosť je témou, ktorá začína zaujímať čoraz viac firiem, ich zamestnancov i partnerov. Podniky sa preto aj pri obnovovaní flotily kancelárskych zariadení snažia o ohľaduplnosť voči okolitému svetu, ale zároveň nechcú prísť o špičkovú kvalitu a spoľahlivosť. Canon ponúka riešenie v podobe nového portfólia repasovaných multifunkcií imageRUNNER ADVANCE EQ80 radu 4200 a 6275, na ktorých vývoji a zdokonaľovaní spoločnosť pracuje už dve desaťročia. Tieto zariadenia, ktoré sa môžu pochváliť vysokými štandardmi produktivity a zabezpečením oceňovanej druhej generácie imageRUNNER ADVANCE, umožnia firmám aktívne zapojenie sa do cirkulárnej ekonomiky. Zároveň sa bez problémov integrujú do pracovného prostredia a spoľahlivo splnia potreby tlače a skenovania.

Bez kompromisov

Podľa OSN sa v roku 2019 celosvetovo vyprodukovalo vyše 50 miliónov ton elektronického odpadu.1 Zároveň varujú, že ak nedôjde k zmene súčasných trendov, dosiahneme do roku 2050 objemy tohto typu odpadu na úrovni 120 miliónov ton ročne. Spoločnostiam z celého sveta, ktoré na tieto varovania reagujú svojimi vlastnými kvótami a stanovujú si ciele udržateľnosti, umožní najnovšia ponuka spoločnosti Canon dosiahnuť stanovené ciele bez kompromisov bez obmedzení v kvalite, zabezpečení alebo funkčnosti.

Zvyčajne sú repasované produkty ponúkané iba so zárukou na použitý tovar a ich kvalita sa odvíja od stavu pôvodného stroja. Rad EQ80 je výnimočný v tom, že v prípade najpredávanejších modelov zhromaždených z trhu dochádza k ich kompletnej demontáži. Tie sú ďalej repasované s opätovným využitím až 80% pôvodných dielov, ktoré sú najprv dôkladne skontrolované, testované a očistené. Výsledkom je, že sú tieto repasované zariadenia vždy "ako nové", ale pri ich výrobe sa použije až o 80% menej surovín a vzniká o 80% menej emisií uhlíka v porovnaní s novo vyrábanými produktmi.2

„V spoločnosti Canon sme vždy vnímali zodpovednosť za dôsledky, ktoré majú naše činnosti na životné prostredie a spoločnosť. Firemná filozofia "Kyosei", ktorú definujeme ako "spoločne žiť a pracovať pre dobro všetkých", je hlboko vrytá do nášho poslania, hodnôt a spôsobu, akým riadime svoje podnikanie,“ vysvetľuje Taz Nakamasu, výkonný viceprezident divízie B2B Document Solutions spoločnosti Canon Europe.

Všetko, čo od tlačiarne očakávate

Robustné zariadenia z portfólia imageRUNNER ADVANCE EQ80 sú ideálne pre celý rad kancelárskych prostredí vrátane verejného sektora, knižníc a vzdelávacích zariadení. Zabezpečujú spoľahlivý výkon a produktivitu aj pre veľké objemy tlače. Nové modely dosahujú rýchlosť až 45 výtlačkov a 51 skenov za minútu pri modeli EQ80 4200 a pri modeli EQ80 6275 dokonca až 75 výtlačkov za minútu.

Doplnenie o softvér uniFLOW Online Express týmto zariadeniam umožňuje ľahký prístup do cloudu a prináša možnosť vzdialeného sledovania nákladov na tlač, skenovanie a kopírovanie. Tieto modely sú tak ideálnym variantom pre hybridné pracovné prostredie dneška i budúcnosti. Ak používatelia zvolia upgrade na uniFLOW Online, môžu optimalizovať produkčné pracovné procesy pomocou centrálneho umiestnenia na cloud a ťažiť z flexibility práce odkiaľkoľvek a kedykoľvek.

Ďalším zdokonalením sú nové funkcie zabezpečenia, ako je overovanie používateľov, zabezpečená tlač a ID oddelenie. To znamená, že multifunkcie možno použiť ako samostatné zariadenia alebo ich bezpečne začleniť do zmiešaného firemného tlačového riešenia. Podnikom tak ponúknu to najlepšie "z oboch svetov" a nebude treba voliť medzi udržateľnosťou a funkčnosťou.

„Multifunkcie radu EQ80 fungujú ako úplne nové zariadenia, ponúkajú továrenskú záruku a spĺňajú prísne normy. Samozrejmosťou je splnenie požiadaviek na maximálnu produktivitu, flexibilitu a jednoduché použitie, a preto je možné ich bez problémov integrovať so zvyškom produktového portfólia Canon,“ hovorí Taz Nakamasu.

„Chápeme, že udržateľnosť nie je len otázkou záväzku k životnému prostrediu. Dotýka sa tiež fungovania firiem do budúcnosti. Vzhľadom k tomu, že spotrebitelia stále viac vyhľadávajú služby a produkty značiek, ktoré môžu preukázať svoju spoločenskú zodpovednosť, nie je žiadnym prekvapením, že sa toľko podnikov snaží začleniť do svojej každodennej prevádzky ekologickejšie riešenie. Túto sériu sme navrhli s ohľadom na našich zákazníkov, aby sme zabezpečili, že si udržia produktivitu a efektivitu pracovných postupov, uspokoja dopyt spotrebiteľov a tiež pomôžu zlepšiť svet,“ uzatvára Nakamasu.

Rad imageRUNNER ADVANCE EQ80 4200 je v Slovenskej republike k dispozícii od januára 2021. Model imageRUNNER ADVANCE EQ80 6275i bude na Slovensku k dispozícii od marca 2021.

Hlavné funkcie a vlastnosti radu imageRUNNER ADVANCE EQ80 4200:

• Formát: ČB A3
  • Rýchlosť tlače: 25-45 str./min (A4)
  • Rýchlosť skenovania: až 51 obr./min (jednostranná A4)
  • Zásobník papiera (Max): 2 280 listov
  • Doba zahrievania: 10 sekúnd alebo menej (s využitím Quick Start Mode)
  • Tlačové jazyky: UFRII, PCL5e/6
  • Rozlíšenie tlače: 1 200 x 1 200 dpi, 600 x 600 dpi
  • Možnosti dokončovania: triedenie, zoskupovanie, zošívanie (s interným finišerom)
  • Podporované typy súborov: JPEG, TIFF, PDF *, XPS **

* podporuje iba tlač PDF z webových stránok
** s doplnkom

Hlavné funkcie a vlastnosti imageRUNNER ADVANCE EQ80 6275i:

• Formát: ČB A3
  • Rýchlosť tlače: 75 str./min (A4)
  • Rýchlosť skenovania: až 120 obr./min (jednostranná A4)
  • Zásobník papiera (Max): 4 200 listov
  • Doba zahrievania: 7 sekúnd alebo menej (s využitím Quick Start Mode)
  • Tlačové jazyky: UFRII, PCL5e/6 (voliteľne - Adobe® PostScript 3 ™)
  • Rozlíšenie tlače: 1 200 x 1 200 dpi, 600 x 600 dpi
  • Možnosti dokončovania: kompletizácia, zoskupovanie, ofset, zošívanie, sedlové zošívanie, dierovanie, (s dokončovacími jednotkami)
  • Podporované typy súborov: TIFF, JPEG, PDF, XPS

1 https://unu.edu/media-relations/releases/global-e-waste-surging-up-21-in-5-years.html#info
2 Emisie uhlíka vypočítané z fázy výroby životného cyklu produktov.