Canon uvádza na trh päť všestranných 4K videokamier

BRATISLAVA, 7. septembra 2022 – Spoločnosť Canon Europe dnes uvádza na trh štyri profesionálne videokamery – XA65, XA60, XA75 a XA70 – a videokameru LEGRIA HF G70 pre amatérskych tvorcov. Nové videokamery sú vhodné pre široké spektrum použitia, vrátane dokumentárnej tvorby, firemných akcií alebo vzdelávania. Dokážu zachytiť obraz mimoriadnej kvality v rozlíšení 4K a naživo prenášať v HD UVC cez USB-C. Sú navyše vybavené pokročilým automatickým zaostrovaním a funkciou detekcie tváre a ponúkajú profesionálny výkon. Všetky umožňujú záznam vo formáte MP4, pričom štyri profesionálne modely sú vybavené záznamom XF-AVC pre potreby vysielania.

Získajte najlepšie zábery a rozprávajte príbehy pomocou kamier XA65/XA60, XA75/XA70 a LEGRIA HF G70

Vysoko kvalitný záznam 4K

Kompaktnými videokamerami Canon môžu tvorcovia obsahu v akejkoľvek situácii ľahko zachytiť vynikajúce zábery v rozlíšení 4K. Modely XA65/XA60 a XA75/XA70, ktoré sú postavené na obrazovom procesore DIGIC DV6 a využívajú snímač typu CMOS o veľkosti 1/2,3", respektíve 1,0", sú schopné robiť záznam v rozlíšení 4K UHD a Full HD s prevzorkovaním na HD v špičkovej kvalite, takže sú ideálne pre široké spektrum rôznych scenárov

Vďaka spojeniu s inteligentnou optickou konštrukciou môžu tieto videokamery dosiahnuť veľký rozsah zoomu v ľahkom tele. Kamery dosahujú ekvivalentnú ohniskovú vzdialenosť 35 mm, pričom modely XA65/XA60 ponúkajú 20x optický zoom a modely XA75/XA70 15x. Všetky profesionálne modely podporujú 40x digitálny zoom, ktorý je možné rozšíriť až na 800x pri XA65/XA60 a 600x pri XA75/XA70. Sú nielen špičkovo vybavené z hľadiska filmových schopností, pri konštrukcii bol kladený dôraz na ovládateľnosť. Zlepšuje ju nový rozmerný 3,5-palcový dotykový LCD monitor a elektronický hľadáčik Ocular s vysokým rozlíšením.

Precízne ostrenie, stabilné snímanie

So systémami precízneho automatického ostrenia kamery XA65/XA60 a XA75/XA70 môžu tvorcovia obsahu zacieliť na natáčaný objekt a ľahko sledovať akciu. Modely XA75/XA70 s funkciou automatického ostrenia Dual Pixel CMOS AF dokážu ostriť rýchlo a presne a asistent ostrenia Dual Pixel uľahčuje ručné zaostrenie. Rad XA65/XA60 využíva pokročilý systém hybridného automatického ostrenia, takže ostrí presne aj za zlých svetelných podmienok. Všetky umožňujú zvoliť medzi rýchlym a plynulým automatickým zaostrovaním. Je možné ho ovládať aj pomocou 3,5 palcového LCD displeja, kde môže kameraman ľahko nastaviť bod zaostrenia jediným dotykom. Pre ešte väčšiu presnosť a pohodlie, najmä v rušnom prostredí, kde kameraman potrebuje udržať objekt v zábere, je k dispozícii automatické zaostrovanie s detekciou a sledovaním tváre. Všetky sú vybavené manuálnym ostrením, ktoré je možné ovládať buď prstencom ostrenia/zoomu alebo ovládacím prstencom na objektíve pri kamerách XA75/XA70. Kamery sú vybavené päťosou stabilizáciou obrazu, ktorá je zárukou neroztrasených záberov.

Široké možnosti formátov záznamu

Vďaka radu flexibilných možností záznamu je možné XA65/XA60 a XA75/XA70 bez problémov využiť v profesionálnych produkčných procesoch, či už zvolia formát XF-AVC 4K UHD 160 Mb/s pri 25 P pre televízne vysielanie alebo kodek MP4 4K UHD 150 Mb/s pri 25 P s menšou veľkosťou súborov, s ktorými sa ľahšie manipuluje. Videokamery je možné použiť v mnohých rôznych prostrediach a situáciách, ponúkajú množstvo špeciálnych možností záznamu vrátane spomaleného a zrýchleného, ​​vkladania dátumu a času do obrazu, alebo infračerveného režimu pre natáčanie v tme. Dajú sa tiež ľahko začleniť do zostavy s viacerými kamerami a funkcia vlastného nastavenia obrazu umožňuje farebne zladiť zábery s inými kamerami Canon. Pre profesionálny záznam zvuku sú kamery XA65/XA60 a XA75/XA70 vybavené dvoma audio vstupmi XLR a štvorkanálovým lineárnym PCM na nastavenie úrovne záznamu a vstupnej citlivosti.

Rozšírené možnosti pripojenia

Nové profesionálne videokamery Canon ponúkajú množstvo možností pripojenia, ktoré umožňujú jednoduchý a rýchly prenos videa vo vysokom rozlíšení. Kamery XA65/XA60 a XA75/XA70 sú schopné prenášať HD video v UVC cez USB-Ci cez PC – ideálne pre potreby školstva a online alebo hybridnú výučbu. Všetky modely sú vybavené HDMI výstupom, simultánnym zálohovaním a plynulým prepnutím na dve karty SD, pričom modely XA65 a XA75 ponúkajú navyše výstup 3G-SDI.

Prebuďte v sebe filmárov

Model LEGRIA HF G70 je multifunkčná videokamera, ktorá poskytuje profesionálne vlastnosti s ľahkým ovládaním. Je určená pre začínajúcich filmárov a dokumentaristov, ktorým umožňuje profesionálny výstup. Táto videokamera je postavená na snímači CMOS typu 1/2,3 a vysoko kvalitnom objektíve s 20x optickým zoomom. Zaznamenáva video v rozlíšení 4K UHD vo formáte MP4 a prevzorkovaný záznam full HD s dokonalým detailom obrazu. Výstupy HDMI a USB-C umožňujú používateľom využívať kameru LEGRIA HF G70 ako webovú a dosiahnuť tak vysokú obrazovú kvalitu pri videohovoroch a zdieľaní obsahu online. K dispozícii sú navyše rôzne scénické režimy, vrátane nočného režimu, záznamu údajov z displeja a režimu zvukovej scény, ktorý pridáva zvukový záznam zladený so snímaným prostredím.

Vylepšenie produktov v celom portfóliu profesionálnej audiovizuálnej techniky

Okrem nových videokamier Canon na trh uvádza niekoľko ďalších produktov pre potreby broadcastu a živej produkcie, napríklad PTZ kameru CR-N700, objektív CN8x15 IAS S E1/P1, rozširujúci modul EU-V3 a referenčný monitor DP-V2730. Najnovšia PTZ kamera značky Canon s označením CR-N700 ponúka rozlíšenie 4K60P so vzorkovaním 4:2:2 a 10-bitovou farebnou hĺbkou s pripojením 12G-SDI a je určená pre špičkovú televíznu produkciu. Canon tiež vydáva aktualizáciu firmvéru Cinema EOS, ktorá umožní využiť špičkové filmové kamery Canon EOS C500 Mark III a EOS C500 Mark II pre potreby produkcie živého vysielania. Poslednou novinkou je referenčný displej DP-V2730 s uhlopriečkou 27 palcov, ktorý rozširuje rad 4K monitorov Canon.

Ďalšie informácie o kamerách XA75/XA70, XA65/XA60 a LEGRIA HF G70 nájdete na stránkach:

Hlavné funkcie a vlastnosti kamier XA75/XA70:

• Snímač 1" typu CMOS a procesor DIGIC DV6 pre záznam v rozlíšení 4K UHD
  • 15x optický zoom a 40x digitálny zoom
  • Automatické ostrenie pomocou technológie Dual Pixel CMOS AF a sledovanie tváre
  • Duálny XLR audio vstup so 4-kanálovým záznamom zvuku
  • Podpora snímania v infračervenom spektre
  • Podpora USB Video Class (UVC)1
  • 3G-SDI (len XA75) a výstup HDMI

Hlavné funkcie a vlastnosti kamier XA65/XA60:

• Snímač 1/2,3" typu CMOS a procesor DIGIC DV6 pre záznam v rozlíšení 4K UHD
  • 20x optický zoom a 40x digitálny zoom
  • Duálny XLR audio vstup so 4-kanálovým záznamom zvuku.
  • Podpora snímania v infračervenom spektre
  • Podpora USB Video Class (UVC)
  • 3G-SDI (len XA65) a výstup HDMI

Hlavné funkcie a vlastnosti kamery LEGRIA HF G70:

• 4K UHD snímač CMOS typu 1/2,3
  • Vysoko kvalitný objektív s 20x zoomom