Nový rad 7-farebných veľkoformátových tlačiarní imagePROGRAF GP pre trh prémiových plagátov

BRATISLAVA, 5. februára 2024 – Spoločnosť Canon predstavila nový rad sedemfarebných veľkoformátových tlačiarní imagePROGRAF GP pre komerčných aj interných poskytovateľov tlačových služieb. Je určená prevažne na tlač špičkových plagátov, ale aj ďalších grafických aplikácií vrátane fotografií. V kombinácii s pigmentovými atramentmi LUCIA PRO II umožňuje nový rad tlačiť plagáty formátu A0 na nenatieraný papier do 48 sekúnd a ponúka rozšírenú škálu živých farieb s presnou reprodukciou a vyššou trvácnosťou tlače.

Nový rad imagePROGRAF GP zahŕňa tri modely: imagePROGRAF GP-6600S s uhlopriečkou 60"/1524 mm a GP-4600S s uhlopriečkou 44"/1118 mm, ktoré nahrádzajú modely imagePROGRAF PRO-6100S a PRO60 24"/610 mm. Naživo sa prvýkrát predstaví na veľtrhu DRUPA 2024 v stánku Canon.

Výnimočné pokrytie PANTONETM

Nová sedemfarebná sada atramentov LUCIA PRO II pre nový rad imagePROGRAF GP obsahuje oranžovú farbu, ktorá reprodukuje živšie a pútavejšie farby a šedú farbu, ktorá okrem iného pomáha prirodzenému podaniu pleťových odtieňov. Farebný gamut reprodukovateľný novým radom imagePROGRAF GP tak presne zodpovedá 96% vzorkovníku PANTONE™ FORMULA GUIDE Solid Coated1. Vďaka tomu je tento rad ideálny na tlač korporátnych farieb.

Výrazne predĺžená trvanlivosť

Sada atramentov LUCIA PRO II taktiež umožňuje užívateľom vytvárať oveľa odolnejšie výtlačky. Nové atramenty zaisťujú podstatne vyššiu odolnosť proti oderu fotografických papierov. Tým sa znižuje pravdepodobnosť, že sa plagáty a ďalšie tlačené výstupy pri manipulácii, preprave či lepení poškriabu. Okrem toho zvyšuje vysoko svetlostály pigment v sade atramentov výrazne odolnosť farieb, takže je možné umelecké diela uchovávať až 200 rokov.2

Zvýšenie produktivity

Bez ohľadu na skúsenosti používateľa sa nový rad imagePROGRAF GP ľahko používa a ponúka vyššiu produktivitu vďaka systému sledovania stavu dávkovania atramentu, zjednodušenému nastaveniu a jednoduchšej manipulácii s médiom. Možnosť tlače na dve rolky dovoľuje súčasne vložiť druhú rolu iného typu a veľkosti média, takže používateľ môže automaticky prejsť z matného papiera na lesklý bez prerušenia práce. Zrýchlením procesu automatického podávania médií sa tiež skrátila doba vkladania približne o 40 %.3

Životné prostredie

Cieľom spoločnosti Canon je obmedziť ekologickú stopu svojich produktov a prevádzok zodpovedným využívaním zdrojov, minimalizáciou odpadu, zvyšovaním efektivity a podporou inovácií. Preto znižuje spoločnosť Canon množstvo polystyrénového obalového materiálu použitého pre nový rad imagePROGRAF GP – napríklad pre model GP-4600S je použité o 89.5%4 menej penového polystyrénu ako pre jeho predchodcov. Okrem toho pomohla znížená spotreba energie – pri prevádzke spotrebuje 94 W alebo menej a v pohotovostnom režime 2,2 W alebo menej – a ďalšie splnené kritériá tejto sérii získať hodnotenie „Gold“ v rámci amerického registra EPEAT5 (Electronic Product Environmental Assessment Tool), čo je najvyššia úroveň registrácie v oblasti zobrazovacích zariadení.

Mathew Faulkner, riaditeľ marketingu a inovácií skupiny veľkoformátovej tlače spoločnosti Canon Europe pre región EMEA, vyhlásil: „Uvedením nového radu imagePROGRAF GP reagujeme na potreby prémiového trhu s plagátmi vyššej triedy. Rad GP si zachováva vynikajúcu kvalitu tlače imagePROGRAF, zatiaľ čo zloženie nových atramentov LUCIA PRO II ponúka oveľa širší farebný priestor a poskytuje vynikajúce pokrytie podľa vzorkovníka Pantone pre presnejšiu reprodukciu korporátnych farieb. Pretože je pre trh zameriavajúci sa na prémiové plagáty veľmi dôležitá aj trvanlivosť tlače, sú všetky výstupy vytlačené na nových zariadeniach imagePROGRAF GP veľmi odolné proti poškriabaniu aj svetlu, čo pomôže zachovať ich dlhú trvanlivosť a úžitkovú hodnotu. Vďaka ľahšej manipulácii s médiami a posilnenej automatizácii tohto radu sme tiež zvýšili produktivitu a uľahčili jej používanie.“

Nový rad imagePROGRAF GP je dostupný od marca 2024 v celom regióne EMEA buď priamo v spoločnosti Canon, alebo prostredníctvom niektorého z jej akreditovaných predajcov. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

  1. 96 % vzorkovníka "PANTONE™ FORMULA GUIDE Solid Coated" pri použití pololesklého papiera Canon Premium 2 s ovládačom tlačiarne imagePROGRAF v nastavení [High] [Colour Correction Off].
  2. Pri použití papiera Canon Heavy Coated HG. Predpokladaná hodnota vypočítaná v súlade so skúšobnou metódou odolnosti proti svetlu v interiéri a kritériami hodnotenia životnosti podľa metódy hodnotenia zachovania obrazu digitálnej farebnej fotografickej tlače (JEITA CP-3901B), ktorú vydala JEITA (Japan Electronics and Information Technology Industries Association).
  3. When using Canon Heavy Coated paper HG. Predicted value calculated in accordance with the indoor light resistance test method and life evaluation criteria of the digital color photographic print image preservation evaluation method (JEITA CP-3901B) published by JEITA (Japan Electronics and Information Technology Industries Association).
  4. Zo 123 sekúnd (predchádzajúci rad imagePROGRAF PRO) na 73 sekúnd (nový rad imagePROGRAF PRO).
  5. Hmotnostný pomer GP-6600S sa znížil o 58,9 %. GP-2600S nepoužíva v obaloch výrobkov penový polystyrén.
  6. Systém environmentálneho hodnotenia vytvorený neziskovou organizáciou Green Electronics Council (GEC) v Spojených štátoch amerických za účelom rozvoja trhu a propagácie ekologicky šetrných výrobkov.