Ďalšia šanca pre neziskovky. Canon s projektom Kopírka hľadá kanceláriu rozdáva multifunkcie už piaty rok

BRATISLAVA, 30. júna 2021 – Spoločnosť Canon a jej partneri pokračujú v úspešnom dobročinnom projekte kopirovanie hľadá kanceláriu a tento rok už po piatykrát darujú použité, ale stále spoľahlivé a výkonné prístroja do neziskových organizácií. Na subjekty, ktoré zašlú do 10. septembra 2021 kreatívne prihlášku, čaká desať multifunkcií od Canonu. Projekt sa tento rok rozširuje aj na Slovensko.

Projekt spoločnosti Canon a partnerských firiem Kopírka hľadá kanceláriu v predchádzajúcich rokoch obdaroval vybrané neziskovky takmer štyrmi desiatkami multifunkčných tlačiarní a kopírok. V roku 2020 bola účasť rekordná, svoje prihlášky zaslalo 72 organizácií rôzneho zamerania z celého Česka a Slovenska. Šťastie sa usmialo na osemnásť z nich. V roku 2021 Canon plánuje rozdať desať strojov a osloviť partnerov a neziskovky aj na Slovensku.


Ako sa môžu neziskovky do projektu zapojiť?


Stačí zaslať email na adresu canon@my.cz , ktorým organizácia osloví multifunkciu Canon v prvej osobe a kreatívnym spôsobom jej vysvetlí, prečo by mala prísť pracovať práve k nim. Forma oslovenia nemá žiadne obmedzenia a hravý štýl je úplne na mieste. Uzávierka prihlášok je stanovená na 10. septembra 2021.


Napríklad pražská organizácia Smiling Crocodile starajúca sa o deti s kombinovaným postihnutím poslala minulý rok vtipnú básničku popisujúcu, ako veľmi sa deti na nového pomocníka tešia. So svojou prihláškou uspela a od jesene v jej kancelárii pomáha multifunkcia Canon imageRUNNER ADVANCE C256i. Ďalšia neziskovka poslala zaujímavo graficky spracovaný týždenný rozvrh s činnosťami, pri ktorých bude stroj od Canonu pomáhať, prípadne prišla rovno jednosmerná letenka "do raja". Prihlášky mali taktiež formu videa, fotografických koláží alebo rozprávky.


>„Každý rok sa tešíme obrovskému záujmu o tento projekt a minuloročný ročník bol z hľadiska počtu, kvality a kreativity prihlášok rekordný. Veľmi sme sa pobavili a bolo ťažké určiť víťaza. Rozhodla originalita a vizuálna príťažlivosť, pri výbere sme sa ale snažili rešpektovať aj regionálnu a odborovú pestrosť,“ hovorí Eva Kučmášová, šéfka komunikácie Canonu v strednej Európe.


Pomoc potrebným aj cirkulárna ekonomika


Zmyslom projektu Kopírka hľadá kanceláriu je v spolupráci s partnerskými firmami spoločnosti Canon nachádzať uplatnenie pre použité, ale stále plne funkčné a spoľahlivé kancelárske vybavenie, ktoré by inak kvôli obmene firemnej tlačovej flotily bolo odsúdené na recykláciu. Motiváciou je aj napĺňanie záväzku smerujúceho k udržateľnejšej prevádzky spoločnosti.


>„Nasledujeme globálny trend cirkulárnej ekonomiky a snažíme sa správať zodpovedne vo všetkých aspektoch našej činnosti. Bola by škoda, keby kvalitné a plne funkčné prístroje skončili v šrote a nemohli ešte niekoľko rokov slúžiť v organizáciách, ktoré sa často stretávajú s nedostatočným technickým vybavením. Z predchádzajúcich ročníkov projektu Kopírka hľadá kanceláriu máme skvelé ohlasy, ako tam naše prístroje každý deň pomáhajú,“ uzatvára Kučmášová.


Viac informácií o projekte Kopírka hľadá kanceláriu nájdete na oficiálnom webe.