Už po tretíkrát prichádza fotografická súťaž Canon „Redline Challenge“

BRATISLAVA, 21. august 2023 – Spoločnosť Canon Europe s potešením oznamuje zahájenie ďalšieho ročníku fotografickej súťaže Redline Challenge.

RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM_Sample_4_Derwent_Verity Mulligan_launch - challenge phase

Derwent Water na snímke Verity Milligan

V tomto roku súťaž vyzýva začínajúcich fotografov, aby vytvorili minimalistický snímok na tému „priestor na dýchanie“ (Room to Breathe). Základná myšlienka „menej je viac“ nabáda účastníkov využiť svoju kreativitu a podľa svojich preferencií stvárniť tému s využitím úsporných výrazových prostriedkov.

Každoročná výzva sa obracia na amatérskych fotografov z celej oblasti EMEA, aby otestovali svoje zručnosti. Môžu vytvoriť napríklad krajinnú kompozíciu v kontraste protisvetla, pracovať s tvarmi či líniami alebo objaviť v bežnom okolitom živote intimitu – jednoducho predviesť svoj talent v ľubovoľnom žánri. Všetci účastníci majú šancu vyhrať Canon EOS R5 s vysoko univerzálnym objektívom RF 24-105mm f/4 L IS USM.

Fotografické príspevky do súťaže Canon Redline Challenge je možné zhotovovať na akomkoľvek zariadení. Snímky budú posudzované na základe kompozície, kreativity, technického majstrovstva a toho, ako presne odráža danú tému. Finálny víťaz bude známy v októbri.

V roku 2022 bolo do súťaže Redline Challenge zaslaných vyše 14 000 príspevkov s témou „Príbeh v zlomku sekundy“. Minuloročný víťaz Jiří Durdík, český fotograf a samouk, zvíťazil so vzrušujúcim záberom z motokrosových pretekov využitím pohybovej neostrosti.

Prihlášky je možné zasielať od 19. augusta 2023 do 16. septembra 2023.

Ak sa chcete zúčastniť súťaže Canon Redline Challenge 2023, navštívte:
https://www.canon.sk/get-involved/redline-challenge/

Komplexné podmienky súťaže a celkový zoznam zúčastnených krajín nájdete na adrese:
https://www.canon.sk/get-involved/redline-challenge/terms-and-conditions/