200 metrov za minútu. Canon rozširuje portfólio vysokorýchlostných atramentových rotačných tlačiarní o rad ColorStream 8110 a 8200

BRATISLAVA, 28. marca 2024 – Spoločnosť Canon nadväzuje na doterajší úspech radu vysokorýchlostných atramentových tlačových strojov ColorStream 8000 a rozširuje ju o dva nové modely ColorStream 8200 a 8110. Model ColorStream 8200 je teraz najproduktívnejším modelom radu s maximálnou rýchlosťou až 200 metrov za minútu. Model ColorStream 8110 s rýchlosťou 110 metrov za minútu je ideálny pre poskytovateľov tlačových služieb, ktorí chcú investovať do nového tlačového stroja ColorStream a zároveň zachovať existujúce dokončovacie zariadenia.

• Spoločnosť Canon rozšírila rad ColorStream 8000 o dva nové modely ColorStream 8200 a 8110.

• Nový ColorStream 8200 je teraz najproduktívnejším modelom radu s maximálnou rýchlosťou až 200 metrov za minútu.

• Rad tlačiarní ColorStream 8000 je možné kombinovať s integrovanou a škálovateľnou SW platformou PRISMAproduction pre riadenie pracovných postupov a výroby s vysokým výkonom.

Od svojho uvedenia na trh v roku 2011 sa rad ColorStream osvedčil ako atraktívna investícia do veľkoobjemových tlačových produkčných prostredí a po celom svete bolo inštalovaných viac ako 1800 tlačových strojov. Nový tlačový stroj Canon ColorStream 8200, ktorý vznikol na základe dopytu zákazníkov, je doposiaľ najproduktívnejším a najviac automatizovaným tlačovým strojom ColorStream. Minimalizuje potrebu manuálnych zásahov a ponúka vynikajúcu prevádzkyschopnosť a efektivitu.

Pri prevádzke maximálnou rýchlosťou dosahuje tlačiareň ColorStream 8200 výkon 2 692 strán A4 za minútu. Vďaka tejto produktivite je ideálny pre tlačiarne, ktoré sa zaoberajú obchodnou komunikáciou, transakčné a knižné tlačiarne a poskytovateľov verejných služieb, ktorí potrebujú ľahko zvládať produkčné špičky a zároveň produkovať mix výstupov, vrátane transakčných tlačí, publikácií, kníh, direct mailov a produktových letákov.

Nové modely ColorStream 8200 a 8110, ktoré ponúkajú rovnakú kvalitu tlače ako existujúce modely ColorStream 8000, sú vybavené tlačovými hlavami s natívnym rozlíšením 1200 dpi a využívajú vysoko pigmentované polymérové atramenty na vodnej báze, ktoré zaisťujú široký farebný gamut na nenatieranom, a inkjet-treated papieri bez nutnosti predúpravy. Použitie odolných komponentov s dlhou životnosťou v tlačiarňach ColorStream 8200 a 8110 spolu s automatizačnými funkciami, ako je automatické rozpoznanie spoju papierového pásu a prepojenie s inline dokončovacími zariadeniami, odráža zameranie spoločnosti Canon na podporu zákazníkov pri dosahovaní špičkovej produktivity a zároveň na znižovanie dopadu jej produktov a prevádzky na životné prostredie.

Pre maximalizáciu efektivity radu ColorStream 8000 ju môžu zákazníci kombinovať s integrovanou a škálovateľnou, vysoko výkonnou SW platformou na riadenie pracovných postupov a výroby, PRISMAproduction. Tá automatizuje a integruje vstup a konverziu dát, predtlačovú prípravu a tlačový výstup. PRISMAproduction, ktorá zvyšuje kvalitu súborov pre vysoko výkonnú produkčnú tlač, umožňuje predtlačovú prípravu a prípravu vo formáte AFP a PDF, obohacovanie dát a zostavenie stránky v rámci jedného flexibilného tlačového pracovného postupu prostredníctvom jedinej platformy. Funkcia zoskupovania tlačových úloh, ktorú systém PRISMAproduction ponúka, taktiež umožňuje zákazníkom optimalizovať spracovanie zákaziek a poradie výroby v súlade s prebiehajúcim trendom skracovania dĺžky nákladu. Umožňuje tak efektívne spracovanie výstupov na tlačiarňach radu ColorStream 8000.

Hans Schmidbauer, riaditeľ marketingu a inovácií pre komerčnú tlač v regióne EMEA, Canon Europe, vyhlásil: „Zákazníci radu ColorStream 8000 sú nadšení robustnou konštrukciou a kvalitou tlače týchto tlačových strojov a chvália ich úroveň automatizácie, výnimočnú dobu prevádzkyschopnosti a výkonnosť OEE. Uvedením novej vlajkovej lode ColorStream 8200 im teraz pomáhame ešte ďalej zvýšiť produktivitu bez toho, aby to bolo na úkor spoľahlivosti alebo kvality. A pretože poskytovatelia služieb v oblasti obchodnej komunikácie a vydavatelia chcú vyrábať knihy a dokumenty na ľahšie recyklovateľných nenatieraných papieroch, sme presvedčení, že pre nich bude nový ColorStream obzvlášť atraktívny.“

Nový ColorStream 8200 bude mať na veľtrhu drupa 2024 na stánku Canon v hale 8a celosvetovú premiéru ako súčasť komplexného riešenia výroby kníh na vyžiadanie. Vďaka integrovanému inline zariadeniu Hunkeler na prípravu a následné spracovanie bude tento tlačový stroj vyrábať knižné bloky s automatickou detekciou spoju pásu papiera, meniacimi sa formátmi, premenlivým počtom strán a premenlivou dĺžkou chrbta knihy pre ľubovoľnú dĺžku nákladu pri maximálnej rýchlosti tlače 200 metrov. Prináša tak vynikajúcu produktivitu, efektivitu a kvalitu tlače aj dokončovacích prác.

Ďalšie informácie o rade ColorStream 8000 nájdete na adrese https://www.canon.sk/business/products/production-printers/digital-presses/colorstream-8000-series/.

Obrázky-Download