Canon aktualizuje uniFLOW a rad multifunkcií IRA. Novinky rozširujú možnosti spolupráce v súčasnej dobe

BRATISLAVA, 2. septembra 2020 – Evolúcia pracovného prostredia prebieha v posledných mesiacoch prevratnejšie ako inokedy. Firmy preto hľadajú partnera, ktorý by im pomohol zorientovať sa v novej situácii, uľahčil im podnikanie, udržal existujúcich zákazníkov a zároveň rozšíril služby medzi nových zákazníkov. Spoločnosť Canon sa o tento post hlási aj vďaka aktualizácii softvéru uniFLOW Online, radu kompaktných farebných multifunkcií imageRUNNER ADVANCE DX a úplne novému modelovému radu tlačiarní i-SENSYS X. Firmy vďaka týmto inovatívnym technológiám môžu vo svojich zamestnancoch podporovať flexibilné a produktívne spôsoby práce bez ohľadu na usporiadanie pracovného priestoru.

Produktívny workflow odkiaľkoľvek


Canon v reakcii na súčasnú situáciu aktualizoval uniFLOW Online, svoje cloudové riešenie pre správu tlačových výstupov, ktoré firmám umožňuje produktívnejší workflow dokumentov bez ohľadu na to, kde sa ich zamestnanci práve nachádzajú. Nový uniFLOW 2020.2 ponúka perfektné riešenie pre oddelenie nákupu, HR, učtáreň či akékoľvek iné oddelenie v organizácii, ktoré sa snaží o zefektívnenie firemných pracovných procesov. Znižuje totiž administratívne zaťaženie zamestnancov, obmedzuje možnosť výskytu chýb, šetrí cenný pracovný čas a zdroje. Firmy vďaka prostriedkom uvoľneným týmto softvérom môžu ľahšie skvalitniť ponuku a zostať konkurencieschopné v meniacom sa prostredí.


„Ešte predtým, než nastala súčasná komplikovaná doba, narastal tlak na firmy, aby urýchlili digitálnu transformáciu a posilnili tak svoju pozíciu na trhu. Dnes, keď o prežitie firiem, často rozhoduje aj ich schopnosť rýchlo reagovať. Je preto dôležité mať k dispozícii najúčinnejšie nástroje dostupné online pre celý tím, nech už jeho členovia pracujú odkiaľkoľvek a požiadavky klienta sú akokoľvek zložité,“ hovorí Taz Nakamasu, výkonný viceprezident B2B Document Solutions spoločnosti Canon Europe,


Najnovšia verzia softvéru uniFLOW Online ponúka potrebnú funkciu Pomocník pre archiváciu (Filling Assist), inovatívne riešenia pre automatickú identifikáciu a ukladanie naskenovaných dokumentov, ktoré je kompatibilné s celým portfóliom zariadení imageRUNNER ADVANCE. Podrobnosti o skenovanom obraze, ako je typ dokumentu alebo názov spoločnosti, sú extrahované v okamihu digitalizácie, okamžite použité pre pomenovanie dokumentu a uložené na zodpovedajúce miesto v cloude. Softvér pomocou strojového učenia dokáže rozpoznávať bežné obchodné dokumenty a následne podporovať rýchlejšie automatické archivovanie.


Posilnené portfólio A4


Súčasťou balíčka inovácií, ktorými chce Canon svojim partnerom uľahčiť prechod na hybridný pracovné podmienky a dopriať im konkurenčnú výhodu, je aj modernizácia portfólia farebných multifunkčných tlačiarní. Popredný výrobca zobrazovacích technológií nadväzuje na úspešné portfólio formátu A3 a rozširuje rad imageRUNNER ADVANCE DX o tri nové zariadenia pre formát A41. Ide o rad imageRUNNER ADVANCE DX C477, C257/C357 a 716/617/527.


Vďaka malým rozmerom týchto multifunkcií získajú firmy väčšiu flexibilitu vo svojej firemnej tlačovej flotile bez toho, aby zároveň ohrozili svoju produktivitu. Nový rad imageRUNNER ADVANCE DX možno bezproblémovo integrovať všade, ako napríklad v zmenšených kancelárskych priestoroch, spoločných pracovných huboch, teda všade, kde sa zamestnanci práve nachádzajú.


„Celé portfólio nových modelov prináša používateľský zážitok konzistentnej kvality. Modely reprezentujú predsavzatie Canonu rozvíjať portfólio nad rámec jednoduchej tlačovej a skenovacej technológie a vytvárať flexibilné centrá pre digitálnu transformáciu bez ohľadu na to, kde sa aktuálne firmy na ceste k digitalizácii nachádzajú a aký pracovný priestor majú k dispozícii,“ hovorí Taz Nakamasu z Canonu.


Okrem aktualizácie radu imageRUNNER ADVANCE DX Canon navyše uvádza úplne nový rad s označením i-SENSYS X2, ktorá je vhodná pre domáce použitie, a teda aj k práci z domu. Tá kvôli aktuálnej situácii zostáva realitou mnohých spoločností. Vďaka novo optimalizovanému používateľskému rozhraniu, ktoré umožňuje vzdialeným pracovníkom pripojiť sa k uniFLOW Online bez nutnosti návštevy technikov alebo pracovníkov v teréne, je použitie strojov rady i-SENSYS X pre domácu kanceláriu oveľa jednoduchšie.


Inovácie pre celú rodinu imageRUNNER ADVANCE DX


Dobrou správou pre majiteľov akéhokoľvek zariadenia imageRUNNER ADVANCE DX je, že zo systémovej aktualizácie Unified Firmware Platform na verziu 3.11 môžu ťažiť všetky doterajšie modely. Ich používatelia tak získajú najnovšie funkcie pre zabezpečenie a integráciu, rovnako ako kompatibilitu s Universal Print od spoločnosti Microsoft. Unified Firmware Platform je srdcom všetkých zariadení imageRUNNER ADVANCE DX a umožňuje spoločnosti Canon podporovať nových aj existujúcich zákazníkov pravidelnými technologickými vylepšeniami, ktoré zabezpečujú každému zo strojov schopnosť byť vždy v súlade s aktuálnymi potrebami trhu. Požívateľom tak zostáva viac času na ďalšie činnosti, ktoré firme generujú potrebné príjmy.


„Podpora vnútorných pracovných procesov vo firmách je naším poslaním, preto sústavne pracujeme na ďalšom vylepšovaní ako uniFLOW Online, tak platformy Unified Firmware Platform. Len tak môžeme vždy ponúknuť najnovšie inovácie pre správu a zabezpečenie obchodných informácií. Navyše úzko spolupracujeme so spoločnosťami, ako sú McAfee a Microsoft, aby sme zákazníkom každý deň zaistili bezproblémovú integráciu s najrozšírenejšími technológiami,“ hovorí Taz Nakamasu z Canon Europe.


„Naše tlačové riešenia sú kľúčovou súčasťou trvalého záväzku spoločnosti Canon podporovať digitálny spôsob práce našich zákazníkov. Chceme zabezpečiť, aby mali vždy možnosť pokračovať v raste a čeliť novým výzvam. Od menších zariadení pre domácu kanceláriu až po zariadenia určené pre kancelárske prostredie, od i-SENSYS X až po imageRUNNER ADVANCE DX – naše inovatívne technológie pomáhajú rozvíjať spoluprácu medzi kolegami, aby sa žiadna informácia v rámci firmy nestratila,“ uzatvára Nakamasu.



1 Rad imageRUNNER ADVANCE DX C477 a imageRUNNER ADVANCE DX C257/C357 sú k dispozícii od 1. septembra 2020.
Rad imageRUNNER ADVANCE DX 717/617/527 bude v predaji od 1. októbra.
2 Rad i-SENSYS X C1127i (MFP), C1127P (SFP), 1238 (MFP), 1238P (SFP) a 1643P (SFP) sú k dispozícii ihneď.