Svetová špička a trieda sama pre seba – Canon získava šesť ocenení EISA 2020.

BRATISLAVA, 15. augusta 2020 – Spoločnosť Canon opäť zvyšuje latku technických inovácií a optickej kvality. Jej bezzrkadlové a DSLR prístroje a objektívy tento rok získali šesť prestížnych ocenení odbornej asociácie pre obrazovú a zvukovú techniku EISA. Napriek tohtoročným bezprecedentným komplikáciám priniesla spoločnosť Canon na trh nové produkty, ktoré posúvajú hranice a otvárajú fotografom a filmárom nové možnosti.

Canon EOS R5 ocenený svetovými fotografickými novinármi prepisuje definíciu profesionálnych bezzrkadlových prístrojov


Nový revolučný bezzrkadlový fotoaparát EOS R5 získal spoločnosti Canon prestížne ocenenie EISA v kategórii inovatívnych fotoaparátov. Zrkadlovka Canon EOS-1D X Mark III získala ocenenie EISA v kategórii profesionálnych fotoaparátov a posilnila tak svoju reputáciu špičkového fotografického prístroja vyhľadávaného profesionálnymi fotografmi na celom svete. EOS 90D si taktiež odnáša cenu, a to v kategórii prístrojov formátu APS-C. Ocenenie EISA získali aj štyri objektívy Canon radu RF – RF 70-200mm F2.8L IS USM, RF 24-70mm F2.8L IS USM, RF 600mm a RF 800mm F11 IS STM.


Tieto úspechy potvrdzujú dlhoročné úsilie spoločnosti Canon prinášať špičkové technológie na poli optiky, vďaka intenzívnemu výskumu a vývoju za súčasného zohľadňovania spätnej väzby od zákazníkov. Ocenené produkty sú dôkazom pokračujúcej podpory nielen zrkadloviek, ale aj bezzrkadlových systémov, a fotografom a filmárom ponúka konkurencieschopnú, ucelenú ponuku, ktorá im umožní dosahovať doteraz nemožné.


Zoznam produktov Canon, ktoré získali ocenenie EISA 2020:


  • Canon EOS R5 – Ocenenie EISA 2020-2021 – inovatívne fotoaparáty
  • Canon EOS-1D X Mark III – Ocenenie EISA 2020-2021 – najlepší profesionálny fotoaparát
  • Canon EOS 90D – Ocenenie EISA 2020-2021 – najlepší fotoaparát formátu APS-C
  • Canon RF 70-200 mm F2.8L IS USM – Ocenenie EISA 2020-2021 – objektív roka
  • Canon RF 24-70 mm F2.8L IS USM – Ocenenie EISA 2020-2021 – najlepší štandardný objektív s premenlivou ohniskovou vzdialenosťou
  • Canon RF 600 mm a RF 800 mm F11 IS STM – Ocenenie EISA 2020-2021 – inovatívne objektívy

Issei Morimoto, Senior Vice President spoločnosti Canon Europe, hovorí: „Tieto prestížne ocenenia sú jednoznačným dôkazom, že porota EISA zložená z uznávaných odborníkov považuje výkon, konštrukciu, inovatívnosť a technické schopnosti našich produktov za mimoriadne. Napriek tohtoročným bezprecedentným globálnym problémom spoločnosť Canon na trh uviedla rad špičkových produktov založených na jej vlastných technológiách, ktoré prekonávajú očakávania zákazníkov z celého sveta. Máme čo ponúknuť každému profesionálnemu aj amatérskemu fotografovi či filmárovi.“


Minulý mesiac spoločnosť Canon predstavila doteraz najväčšiu skupinu produktov – dva nové bezzrkadlové prístroje EOS R5 a EOS R6, štyri nové objektívy radu RF a dva nové telekonvertory, ktoré rozširujú dostupný rozsah ohniskových vzdialeností v prípade objektívov RF a profesionálnu tlačiareň imagePROGRAF PRO-300. Začiatkom roka sme predstavili najvyšší model – zrkadlovku EOS-1D X Mark III, na ktorú netrpezlivo čakali profesionálni športoví a wild life fotografi.


Ďalšie informácie o asociácii EISA nájdete na stránkach: www.eisa.eu/