VLOGOVANIE

Najlepšie fotoaparáty a objektívy od spoločnosti Canon na vlogovanie

Nájdite ideálne fotoaparáty a objektívy od spoločnosti Canon na vlogovanie, ktoré pozdvihnú váš obsah a poskytnú dokonalú kvalitu videa.
The screen of a Canon PowerShot V10 shows a smiling woman with a guitar recording a vlog.

Vlogovanie je skvelý spôsob na to, aby vás ľudia skutočne spoznali – na filmovanie vlogu však potrebujete vlogovací fotoaparát. Či sa už chcete stať influencerom s tisíckami sledovateľov alebo sa jednoducho chcete baviť dokumentovaním svojho koníčka či dovolenkových dobrodružstiev, existuje veľa spôsobov, ako prejaviť svoju kreativitu a pomocou vlogu odhaliť svoje skutočné ja. Je síce pravda, že po svete chodí už veľa vlogerov, ale priateľskí, kreatívni ľudia so silným odkazom vždy nájdu spôsob, ako zaujať.

Odkaz a štýl je už na vás, ale vďaka tu uvedeným vlogovacím fotoaparátom a objektívom od spoločnosti Canon oživíte svoje nápady s ľahkosťou a navyše sa pri tom zabavíte. Nielenže dodajú vašim videám kvalitu, ale vďaka ich kreatívnym možnostiam ovládania dovediete svoj vlog k dokonalosti. Všetky tieto vlogovacie fotoaparáty Canon majú vstavané rozhrania Wi-Fi a Bluetooth a možnosti živého vysielania. Videá a zábery tak môžete okamžite zdieľať bezdrôtovým prenosom svojich výtvorov do inteligentného zariadenia a ich nahrávaním na sociálne siete.

Tu sú najlepšie vlogovacie fotoaparáty a objektívy od spoločnosti Canon pre každého, kto začal s vlogovaním alebo je pripravený posunúť sa na ďalšiu úroveň – čítajte ďalej a zistite prečo.

Skupina ľudí sa usmieva a pózuje pri pohľade na fotoaparát Canon PowerShot V10, ktorý drží osoba vľavo.

Fotoaparát Canon PowerShot V10 je prenosný, ľahko sa používa a je navrhnutý na vlogovanie, má stereofónne mikrofóny, výklopný displej a dokonca aj vstavaný stojan.

Používateľ držiaci fotoaparát Canon PowerShot V10 v jednej ruke a smartfón s aplikáciou Canon Camera Connect, ktorá prenáša súbory z fotoaparátu, v druhej.

Vďaka zabudovanému pripojeniu Bluetooth a Wi-Fi vám fotoaparát Canon PowerShot V10 umožní jednoducho zdieľať vaše vlogy so sledovateľmi. Nainštalujte si bezplatnú aplikáciu Canon Camera Connect do smartfónu a môžete ju používať na prenos a odovzdávanie svojich videí a dokonca na diaľkové ovládanie fotoaparátu PowerShot V10.

1. Canon PowerShot V10

Najmenší a najjednoduchší vlogovací fotoaparát od spoločnosti Canon so vstavaným stojanom

  • Snímač: 13,1 MP CMOS, 1-palcový1
  • Systém AF: Nepretržité AF s sledovaním objektu
  • Displej: 5 cm výklopný dotykový displej
  • Stabilizácia obrazu (v režimoch videozáznamu): digitálny stabilizátor obrazu videozáznamu alebo automatické vyváženie
  • Max. rozlíšenie videa: 4K (3840 x 2160)
  • Zvuk: Vstavané stereofónne mikrofóny a vstup pre mikrofón
  • Stojan: Vstavaný stojan
  • Videozáznamy: dostupné zvislé natočenie videozáznamu
  • Hmotnosť: 211 g

Jednoduché ovládacie prvky, kompaktný dizajn a plne automatické režimy modelu PowerShot V10 od spoločnosti Canon vám pomôžu pri začiatkoch s vlogovaním. Fotoaparát ponúka aj manuálny režim a rad pokročilých kreatívnych funkcií, keď budete pripravení posunúť sa ďalej. Dostatočne ľahký a kompaktný, aby sa bez námahy zmestil do vrecka, sa s vami vydá kamkoľvek a keď vás kopne múza, bude pripravený na okamžité vlogovanie alebo živé vysielanie.

Ak ste vo vlogovaní nováčikom, môžete využiť automatický filmový režim videozáznamu PowerShot V10, režim videozáznamu Smooth Skin/Hladká pokožka a automatické zaostrovanie a sledovanie tváre. Fotoaparát PowerShot V10 dokáže nahrávať video v rozlíšení až 4K UHD s frekvenciou 30 sn./s a rozlíšení Full HD s frekvenciou 60 sn./s a jeho ultraširoký 6,6 mm f/2,8 objektív (35 mm ekvivalent ohniskovej vzdialenosti 19 mm) prepustí dostatok svetla pri snímaní v interiéri alebo neskôr počas dňa a vytvára malú hĺbku poľa. K dispozícii je výklopná obrazovka na rýchlu kontrolu kompozície pri vlogovaní do fotoaparátu a vstavaný stereofónny mikrofón na zabezpečenie vynikajúcej kvality zvuku, ako aj 3,5 mm konektor pre mikrofón, ak chcete použiť externý mikrofón, ako je napríklad stereofónny mikrofón DM-E100 značky Canon.

Model PowerShot V10, na rozdiel od smartfónu, obsahuje vstavaný stojan, ktorý je možné nastaviť na snímanie s vysokým aj nízkym uhlom bez potreby statívu (hoci má štandardný držiak na statív, ktorý je pripravený na použitie, ak si to želáte).

Fotoaparát PowerShot V10 je navrhnutý tak, aby bolo zdieľanie rovnako jednoduché ako snímanie, a to pomocou bezplatnej aplikácie Canon Camera Connect v smartfóne. Je kompatibilný aj s cloudovou službou image.canon, takže obsah môžete automaticky preniesť do cloudu a preposlať ho do webových služieb, ako sú napríklad Google Drive™ a YouTube.

Muž vo veľkom kabáte, ktorý sa filmuje modelom Canon PowerShot G7 X Mark III upevnenom na ručnom stabilizátore.

Kameraman a fotograf Jamie James otestoval model Canon PowerShot G7 X Mark III pri fotografovaní vonku.

Fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III na tyrkysovej rohožke s externým mikrofónom a diaľkovým ovládaním.

Na zvuk buďte nároční. Fotoaparát PowerShot G7 X Mark III je vybavený 3,5 mm konektorom pre externý mikrofón, takže úžasnú kvalitu videa dokonale dopĺňa bezchybný zvuk.

2. Canon PowerShot G7 X Mark III

Vreckový vlogovací fotoaparát od spoločnosti Canon na vlogerské potulky

  • Snímač: 20,1-megapixelový vrstvený snímač CMOS 1.0
  • Displej: 7,5 cm výklopný dotykový displej
  • Systém AF: Nepretržité automatické zaostrovanie s 31-bodovým AF so sledovaním tváre a objektu
  • Stabilizácia obrazu: 4-stupňový stabilizátor obrazu posuvného typu, inteligentný stabilizátor obrazu s 5-osovým pokročilým dynamickým stabilizátorom obrazu a funkciou automatického vyrovnávania
  • Max. rozlíšenie videa: 4K (3840 x 2160)
  • Filter: vstavaný neutrálne sivý filter
  • Videozáznamy: dostupné zvislé natočenie videozáznamu

Canon PowerShot G7 X Mark III je kompaktný vreckový fotoaparát s veľkými snímačmi, zabudovaným 24-100 mm objektívom (ekvivalent) a clonou f/1,8 – 2,8. Vďaka kombinácii nízkej hmotnosti a veľkého snímača je totálnym esom pre vlogerov a špičkou pre vlogovanie na YouTube za pohybu. Môžete ho hodiť do vrecka a zobrať si ho so sebou kamkoľvek pôjdete – zachytíte tak všetko, čo vám život ponúkne. Vstavaný objektív je bleskurýchly, čo znamená, že nikdy nezmeškáte žiaden okamih, a vďaka výklopnému displeju bude pre vás filmovanie samého seba na cestách hračkou.

Fotoaparát PowerShot G7 X Mark III ponúka obrovský rozsah ohniskovej vzdialenosti so skvelým dosahom. Napríklad pri športových udalostiach môžete snímať celú scénu predtým, ako priblížite záber na hraničnú 100 mm hodnotu ohniskovej vzdialenosti a nasnímate akciu. Potom scénu opäť oddiaľte, otočte dotykový displej, stlačte displej a zaznamenajte svoju reakciu!

Fotoaparát PowerShot G7 X Mark III sa okrem iného môže pochváliť vynikajúcim režimom detekcie a sledovania tváre. To znamená, že sa môžete voľne pohybovať, nadšene vyhadzovať rukami do vzduchu a ukázať svoju reakciu na to, čo sa deje, a to bez obáv, že sa vaša tvár dostane mimo oblasti zaostrenia.

Fotoaparát PowerShot G7 X Mark III podáva vynikajúci výkon za všetkých svetelných podmienok, či už sú to sálajúce lúče slnka, alebo lampou osvetlená spálňa, vďaka čomu je ideálnym fotoaparátom na to najpestrejšie vlogovanie.

Vďaka 5-osovému pokročilému dynamickému stabilizátoru obrazu budete môcť zachytiť neuveriteľne stabilné videozáznamy aj pri plnom priblížení a dokonca aj pri snímaní s posunom alebo za pohybu.

Fotoaparát Canon EOS R50 na statíve umiestnenom na vrchu stola pri snímaní ženy v ružovej kombinéze obklopenej remeselnými nástrojmi.

Fotoaparát Canon EOS R50 je kompatibilný s objektívmi RF (a tiež objektívmi EF prostredníctvom rôznych upevňovacích adaptérov EF-EOS R), ktoré vám poskytujú širokú škálu tvorivých možností. Použite objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou, ako je napríklad Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM pre extrémne plytkú hĺbku poľa a filmový vzhľad, alebo snímajte mimoriadne širokouhlo s objektívom Canon RF 16mm F2.8 STM, aby ste zachytili vaše okolie aj v prípade, že ste relatívne blízko fotoaparátu.

Na stole vedľa fotoaparátu Canon EOS R50 umiestnenom na statíve je položený tanier s jedlom, zatiaľ čo nejaká osoba drží v ruke smartfón, na ktorom sa zobrazuje rovnaký obraz ako na obrazovke fotoaparátu.

Fotoaparát EOS R50 funguje aj s bezplatnou aplikáciou Canon Camera Connect, ktorú môžete použiť na zdieľanie obsahu na sociálnych sieťach, ako aj na diaľkové ovládanie fotoaparátu.

3. Canon EOS R50

Ľahký 4K vlogovací fotoaparát Canon s vymeniteľnými objektívmi na filmovanie doma alebo na cestách

  • Snímač: 24,2-megapixelový formátu APS-C CMOS
  • Systém AF: Technológia Dual Pixel CMOS AF II s AF s detekciou očí/tvárí a sledovaním AF (ľudia, zvieratá a vozidlá)
  • Obrazovka: 7,5 cm, výklopná dotyková Vari-angle LCD obrazovka s 1,62 miliónmi bodov
  • Max. rozlíšenie videa: 4K (3840 x 2160) prevzorkované zo 6K
  • Objektívy: objektívy RF a RF-S; objektívy EF a EF-S cez upevňovacie adaptéry
  • Hľadáčik: Farebný elektronický hľadáčik (EVF) 2,36M Dot OLED
  • Zvuk: Vstavané stereo mikrofóny; vstup pre mikrofón
  • Režim samospúšte videozáznamu: 2 sekundy, 10 sekúnd, diaľkové ovládanie
  • Videozáznamy: dostupné zvislé natočenie videozáznamu
  • Hmotnosť: 375 g

S 24,2 MP snímačom APS-C je model EOS R50 dostatočne výkonný na tvorbu vysokokvalitného, neorezaného 4K obsahu v pohodlí domova a je dostatočne ľahký na vlogovanie na cestách. Vďaka kompaktnému dizajnu, plne pohyblivému výklopnému dotykovému displeju a intuitívnym ovládacím prvkom sa fotoaparát EOS R50 ľahko používa v akejkoľvek situácii v závislosti od vašej inšpirácie.

Ste pripravení posunúť sa na vyššiu úroveň? Fotoaparát EOS R50 je vybavený najnovším inteligentným systémom automatického zaostrovania od spoločnosti Canon so sledovaním očí, tváre, hlavy a tela vo videozázname a špeciálnym režimom ukážky produktov, ktorý zaisťuje spoľahlivé prepínanie zaostrovania medzi vami a akýmikoľvek produktmi, ktoré prezentujete.

Fotoaparát EOS R50 natáča video v rozlíšení 4K, prevzorkované zo 6K snímača pre maximálnu kvalitu, ako aj pri nastavení Full HD 120 sn./s pre filmové spomalené efekty. Vďaka 9:16 vertikálnemu formátu záznamu a konektivite Wi-Fi fotoaparátu EOS R50 môžete natáčať zábery pripravené pre sociálne siete. Okrem multifunkčnej pätice na napájanie príslušenstva má fotoaparát EOS R50 micro-HDMI a 3,5 mm stereofónny konektor na pripojenie príslušenstva, ako sú monitory a mikrofóny.

Exteriérový záber fotoaparátu Canon EOS R10 s pripojeným mikrofónom a ministatívom, nastavený na nahrávanie videa.

Model Canon EOS R10 bol skonštruovaný s ohľadom na dobrodružných tvorcov. S hmotnosťou iba 429 g je ideálnym spoločníkom do batohu pre cestujúcich vlogerov a tých, ktorí snímajú z ruky a za pochodu. Zobrazuje sa tu so stereofónnym mikrofónom DM-E1D od spoločnosti Canon a statívu Tripod Grip HG-100TBR (oba sa predávajú samostatne).

4. Canon EOS R10

Najlepší vlogovací fotoaparát pre príležitostných tvorcov obsahu pre sociálne siete od spoločnosti Canon

  • Snímač: 24,1-megapixelový formátu APS-C
  • Systém automatického zaostrovania: Dual Pixel CMOS AF so sledovaním tváre a objektu
  • Obrazovka: 7,6 cm, výklopná dotyková Vari-angle LCD obrazovka s 1,04 miliónmi bodov
  • Max. rozlíšenie videa: 4K (3840 x 2160)
  • Objektívy: RF-S objektívy; RF objektívy (s 1,6x crop faktorom), objektívy EF a EF-S cez adaptéry
  • Hľadáčik: 2,36-bodový elektronický hľadáčik (EVF) s 0,95-násobným zväčšením
  • Zvuk: Zabudovaný mikrofón s internou redukciou šumu, vstup pre mikrofón
  • Režim samospúšte videozáznamu: 2 sekundy, 10 sekúnd, diaľkové ovládanie
  • Videozáznamy: dostupné zvislé natočenie videozáznamu
  • Hmotnosť: 429 g

Či už ste nadšený videomaker s nadupaným účtom na sociálnych sieťach alebo začiatočník, ktorý hľadá najlepší fotoaparát na vlogovanie a spustenie YouTube kariéry, tak model Canon EOS R10 je pre vás ako stvorený. Cenovo dostupné zariadenie pre vstup do bezzrkadlového systému EOS R od spoločnosti Canon, EOS R10 poskytuje výhody bajonetu RF pre bleskovo rýchle automatické zaostrovanie pomocou objektívov RF-S. Medzi ne patrí cenovo dostupný a kompaktný model Canon RF-S 18-45 mm F4.5-6.3 IS STM, ideálny univerzálny objektív pre začiatky s bezzrkadlovým systémom.

Inteligentné automatické zaostrovanie s hĺbkovým učením od spoločnosti Canon umožňuje modelu EOS R10 bez námahy sledovať oči a tváre v plnom rozsahu záberu 100 % rámu2, takže bez ohľadu na svetelné podmienky budete vždy stredobodom pozornosti. Aby vaši domáci miláčikovia nechýbali na záberoch, dokáže EOS R10 sledovať aj zvieratá.

24,2 MP APS-C senzor poskytuje kvalitu, ktorú potrebujete, aby vás obsah vyzeral dokonale, pričom ponúkne 4K kvalitu až do 60p, a to bez obmedzenia času nahrávania. Pre filmové spomalené zábery nahráva EOS R10 s frekvenciou 120 snímok za sekundu vo vysokom rozlíšení Full HD a ponúkne aj vertikálne režimy snímania vhodné najmä pre Instagram Stories a TikTok.

Model EOS R10 bol navrhnutý s ohľadom na vlogovanie priamo z ruky. S dotykovou obrazovkou typu vari-angle získate väčšiu všestrannosť a možnosť vidieť sa počas snímania, takže môžete nahrávať samého seba priamo z ruky počas celého dňa. Spárujte ho s ľahkým a kompaktným Canon RF 16mm F2.8 STMskvelým objektívom pre začiatočníkov – pre ostré a jasné extrémne široké zábery. Pri použití objektívu RF, ktorý je určený pre plnoformátový fotoaparát spôsobí pri spojení so snímačom APS-C to, že zvýši dosah objektívu o 1,6x, čo znamená, že objekt vyplní väčšiu časť vášho záberu.

V minulosti potrebovali externé mikrofóny dokonca aj niektoré z najlepších fotoaparátov na vlogovanie pre YouTuberov a tvorcov obsahu. Systém EOS R10 je však vybavený zabudovaným mikrofónom, ktorý automaticky redukuje vnútorný šum fotoaparátu a poskytuje čistý zvuk, ktorý je ideálny na spontánne vlogovanie.

Žena, ktorá stojí chrbtom k fotoaparátu a v natiahnutej ruke drží fotoaparát Canon EOS R7 s pripojeným mikrofónom.

Vďaka 32,5 Mpx snímaču a rovnakému sofistikovanému systému automatického zaostrovania, ktorý sa používa v profesionálnych fotoaparátoch Canon, ako sú napríklad EOS R5EOS R5 C, je model EOS R7 fantastickou voľbou pre tvorcov, ktorí chcú posunúť svoj obsah na vyššiu úroveň.

5. Canon EOS R7

Ideálny vlogovací fotoaparát pre tvorcov digitálneho obsahu a nadšencov, ktorí chcú mať profesionálne funkcie

  • Snímač: 24,1-megapixelový formátu APS-C
  • Systém automatického zaostrovania: Dual Pixel CMOS AF so sledovaním tváre a objektu
  • Vstavaný stabilizátor obrazu (IBIS): Áno
  • Obrazovka: 7,6 cm, výklopná dotyková Vari-angle LCD obrazovka s 1,62 miliónmi bodov
  • Max. rozlíšenie videa: 4K (3840 x 2160)
  • • Dva otvory na kartu SD
  • Hľadáčik: 2,36-bodový hľadáčik s 1,15-násobným zväčšením
  • Objektívy: RF-S objektívy; RF objektívy (s 1,6x crop faktorom), objektívy EF a EF-S cez adaptéry
  • Zvuk: Zabudovaný mikrofón s internou redukciou šumu, vstup pre mikrofón
  • Režim samospúšte videozáznamu: 2 sekundy, 10 sekúnd, diaľkové ovládanie
  • Videozáznamy: dostupné zvislé natočenie videozáznamu
  • Hmotnosť: 539 g

Ak ste skúseným tvorcom digitálneho obsahu alebo jednoducho chcete zvýšiť úroveň vášho obsahu, tak potom fotoaparát EOS R s profesionálnou kvalitou, ako napríklad Canon EOS R7 , je dokonalým spoločníkom. Model EOS R7 kombinuje 32,5 MP snímač s bajonetom RF, ktorý umožňuje prístup k radu pro objektívov RFod spoločnosti Canon alebo k existujúcimobjektívom EF-S aEF, poskytne vášmu obsahu čistý a profesionálny vzhľad, ktorý potrebujete, aby ste mohli vyniknúť na YouTube alebo Instagrame. Model EOS R7, ktorý využíva rovnaké inteligentné automatické zaostrovanie ako model EOS R10, používa 527 zón AF (651 pre statické snímky) na sledovanie objektov, tvárí a očí v plnom rozsahu záberu2, čím zaisťuje, že každá sekunda vášho záznamu zostane ostrá.

S cieľom pozerať sa dopredu na nezávislých tvorcov obsahu poskytuje EOS R7 rozlíšenie 4K v 60p a 7K prevzorkované video s rozlíšením 30p, čo poskytuje neuveriteľné detaily pri prevzorkovaní na 4K. Vďaka internému nahrávaniu Canon Log 3 získate tiež obrovskú kreatívnu flexibilitu v oblasti post-produkcie.

So zabudovanou 5-osovou stabilizáciou IBIS je EOS R7 vhodná na tvorbu záznamu priamo z ruky, a to aj za slabých svetelných podmienok s použitím objektívov bez stabilizácie. Pri spárovaní s RF objektívmi so stabilizáciou, ako je napríklad univerzálny Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, ktorý kombinuje široký uhol zobrazenia s vysokou maximálnou clonou, ponúkne model EOS R7 až 7-stupňovú3 stabilizáciu obrazu pre plynulý záznam bez chvenia, aj keď snímate počas chôdze.

Modelom EOS R7 je odolný voči prachu aj vode a je vybavený duálnym slotom na karty s funkciou súčasného nahrávania, aby sa zaistilo zálohovanie všetkých vašich záberov. Vďaka všetkým týmto funkciám je systém EOS R7 ideálny pre dobrodružných tvorcov, ktorí nikdy nevedia, v akých podmienkach budú pracovať.

Podobne ako je to v prípade EOS R10, tak aj EOS R7 disponuje dotykovou Vari-angle obrazovkou pre nahrávanie z ruky a vstavaným mikrofónom s internou redukciou šumu, ktorý poskytuje zvuk zodpovedajúci kvalite vášho videa.

Fotoaparát Canon EOS R8 je nastavený na statíve.

Model Canon EOS R8 dokáže poskytnúť pôsobivú kvalitu videa UHD 4K 60p vďaka svojmu plnoformátovému snímaču 24,2 MP a procesoru DIGIC X.

6. Canon EOS R8

Výkonný plnoformátový fotoaparát pre vlogerov, ktorí hľadajú nové tvorivé príležitosti

  • Snímač: 24,2 MP CMOS Full-frame
  • Systém AF: technológia Dual Pixel CMOS AF II s AF s detekciou očí/tvárí a sledovaním AF (ľudia, zvieratá a vozidlá) a detekciou na EV -6,5
  • Obrazovka: 7,5 cm, výklopná dotyková Vari-angle LCD obrazovka s 1,62 miliónmi bodov
  • Max. rozlíšenie videa: 4K (3840 x 2160)
  • Objektívy: objektívy RF a RF-S; objektívy EF a EF-S cez upevňovacie adaptéry
  • Hľadáčik: farebný elektronický hľadáčik 2,36M dot OLED
  • Zvuk: vstavané stereo mikrofóny; vstup pre mikrofón, výstup na slúchadlá
  • Režim samospúšte videozáznamu: 2 sekundy, 10 sekúnd, diaľkové ovládanie
  • Videozáznamy: dostupné zvislé natočenie videozáznamu
  • Hmotnosť: 461 g

Plnoformátový fotoaparát, ako je model Canon EOS R8, je ideálnym partnerom na rozšírenie vašich tvorivých obzorov. Jeho veľký 35 mm snímač poskytuje vyšší výkon v náročných a meniacich sa svetelných podmienkach, ako aj vyššiu kontrolu nad hĺbkou ostrosti s vylepšeným efektom bokeh, čo môže pomôcť zlepšiť náladu a atmosféru vášho obsahu.

Model Canon EOS R8 má mimoriadne silnú súpravu funkcií pre video, vďaka čomu dokáže naplno využiť snímač 24,2 MP a procesor DIGIC X a poskytnúť tak najvyššiu kvalitu UHD 4K 60p (prevzorkované na 6K), ako aj vysoké rozlíšenie Full HD 1080p pri maximálne 180 snímkach za sekundu pre mimoriadne spomalený záznam. Môžete tiež snímať dlhšie záznamy bez pozerania sa na hodinky, pretože model EOS R8 vám umožňuje nahrať až dvojhodinové video v jednom zábere pri snímkovej frekvencii až 30p.

Pre vlogovanie na cestách poskytuje model Canon EOS R8 technológiu digitálnej stabilizácie obrazu pre videozáznamy, ktorá udržuje celkovú stabilitu a zabraňuje chveniu pri ručnom snímaní videa, pričom je založená na 5-osovej stabilizácii obrazu, ktorá kompenzuje otrasy v každom smere. Účinnosť sa ďalej zvyšuje pri použití objektívov s optickou stabilizáciou obrazu.

Okrem krištáľovočistého hľadáčika OLED je fotoaparát vybavený veľkou výklopnou dotykovou obrazovkou vzadu. Je plne polohovateľná, takže môžete presne vidieť, čo robíte pri prezentácii do fotoaparátu. A aby boli vaše vlogy neustále pripojené k svetu, model EOS R8 obsahuje vstavané možnosti pripojenia Bluetooth, Wi-Fi a USB-C.

Prepojenie cez USB-C je mimoriadne užitočné na živé vysielanie, zatiaľ čo ďalšie možnosti pripojenia obsahujú zásuvky pre stereofónny mikrofón a slúchadlá a port mini-HDMI. Model EOS R8 obsahuje aj multifunkčnú päticu, ktorá vám umožňuje montáž a priame pripojenie k smartfónom so systémom Android prostredníctvom adaptéra pre smartfón Canon AD-P1 alebo použitie špeciálneho smerového stereofónneho mikrofónu DM-E1D. Celkovo je model Canon EOS R8 je vlogovací živel, na ktorý sa môžete spoľahnúť.

Žena v ružových šatách drží pred sebou fotoaparát od spoločnosti Canon s objektívom Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM a statívom, usmieva sa do objektívu.

Model Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM je ideálny objektív na vlogovanie pre fotoaparáty APS-C, ponúka jeden z najširších dostupných uhlov, ktorý kombinuje s neskutočne nízkou hmotnosťou a kompaktným dizajnom.

Ak sa rozhodnete pre jeden z týchto fotoaparátov s vymeniteľnými objektívmi, existuje mnoho objektívov spoločnosti Canon, ktoré sú skvelé na tvorbu vlogov, pričom kombinujú široké pole zobrazenia s vynikajúcou kvalitou obrazu.

Pre fotoaparáty APS-C, ako sú EOS R50, EOS R10 a EOS R7, je model Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM ideálnou voľbou na dlhé dni na cestách. Tento ľahký a kompaktný objektív vám poskytne ostré stabilné video pri snímaní z ruky a je ideálnym prvým objektívom na snímanie, pričom vás prevedie od širokouhlých záberov až po portréty zblízka.

Nový model Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM je kompaktným ultra širokouhlým objektívom pre fotoaparáty APS-C, ktorý kombinuje nesmierne veľký uhol zobrazenia s neskutočne malou konštrukciou. Veľkým bonusom ultra širokouhlého zorného poľa je, že sa môžete prezentovať do fotoaparátu a zvyšok záberu naplniť rozsiahlym pozadím, pričom sa doslova vložíte do širšieho kontextu scény. A vďaka stabilizácii obrazu môžete snímať v pohybe a dosiahnuť stabilné zábery pri držaní v ruke, aj keď sa nehýbete.

Pri použití plnoformátového fotoaparátu, ako je model EOS R8, je cenovo dostupný ultra široký RF 16 mm F2.8 STM od spoločnosti Canon vynikajúci prvý objektív pre začiatočníkov, ktorý ponúka vynikajúce tvorivé príležitosti pre tvorcov obsahu, ktorí chcú zachytiť interiérové zábery, ako aj veľké pohľady. Objektív RF 24 mm F1.8 MACRO IS STM kombinuje široké pozorovacie uhly s jasnou maximálnou clonou a vnútornou stabilizáciou, zatiaľ čo objektív RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM ponúka všestranný rozsah ohniskových vzdialeností podľa vašich potrieb, od ultraširokého uhla na vlogovanie z ruky až po užšie uhly, keď potrebujete trochu väčší dosah. Kompaktný, zasúvateľný a ľahký RF-s 18 - 45 mm F4.5-6.3 IS STM je tiež ideálnou voľbou pre dlhé dni na cestách.

Výber najlepšieho vlogovacieho fotoaparátu

Ako súčasť kompletného sortimentu fotoaparátov na vlogovanie od spoločnosti Canon sú všetky tu uvedené fotoaparáty vhodné pre každého, kto s vlogovaním začína alebo je pripravený posunúť sa na ďalšiu úroveň, vrátane špeciálneho a ľahko použiteľného multifunkčného fotoaparátu fPowerShot V10 až po všestranné fotoaparáty s vymeniteľnými objektívmi, ako napríklad EOS R50 a ďalšie.

Chcete posunúť vlogovanie ešte ďalej? Zistite o prvej skúsenosti tvorkyne obsahu Alexandry Andreevovej s natáčaním videa s plnoformátovým fotoaparátom Canon EOS R84 a o tom, ako pomocou fotoaparátu vytvorila video haiku4. Ak sa chcete presunúť do sveta plnohodnotnej videoprodukcie, pozrite si aj nášho sprievodcu najlepšími fotoaparátmi a objektívmi pre videá pre YouTube4.

Napísali Jeff Meyer, Peter Wolinski a Matthew Richards

  1. Pribl. 13,1 MP záznam videa, pribl. 15,2 MP snímanie fotografií
  2. 1. Platí, keď sa počas sledovania zobrazuje rámček objektu a k fotoaparátu je pripojený kompatibilný objektív, pričom je aktívne automatické zaostrovanie s plným rozsahom alebo je objekt úspešne rozpoznaný v inom režime oblasti.
  3. 1. 7 krokov na základe normy CIPA s objektívom RF-S 18-150MM F3.5-6.3 IS STM pri ohniskovej vzdialenosti 150 mm
  4. Dostupné len vo vybraných jazykoch.

    Google, Google Drive a YouTube sú ochranné známky spoločnosti Google LLC a spoločnosť Google túto lokalitu žiadnym spôsobom nepodporuje, ani s ňou nie je spojená.

Súvisiace produkty

Súvisiace články

  • VLOGOVANIE

    Spoznajte PowerShot V10

    Zistite, prečo je malý vlogovací fotoaparát 4K od spoločnosti Canon ideálna a všestranná štartovacia súprava.

  • VLOGOVANIE

    Vytváranie obsahu s modelom EOS R50

    Posuňte svoje príspevky na sociálnych sieťach na ďalšiu úroveň pomocou fotoaparátu Canon EOS R50.

  • VLOGOVANIE

    Ako sa stať vlogerom

    Začnite a vytvorte kvalitné vlogy s našimi tipmi pre začiatočníkov v oblasti vlogovania.

  • CESTOVNÉ

    Dokonalý spoločník na cesty

    Profesionálny fotograf Martin Bissig sa vydal na výlet na Srí Lanku s fotoaparátom EOS R10.