VLOGOVANIE

Posuňte vytváranie obsahu na ďalšiu úroveň pomocou fotoaparátu Canon EOS R50

Od módy a jedla až po fitnes a životný štýl – štyria vplyvní influenceri odhaľujú, ako snímaním a zdieľaním príbehov pomocou fotoaparátu Canon EOS R50 zdokonalili svoj obsah na sociálnych médiách.
Influencerka Fatou N'Diaye v huňatom hnedom kožuchu čupí a usmieva sa do fotoaparátu Canon EOS R50 na statíve.

V oblasti tvorby obsahu teraz vládne tvrdšia konkurencia než kedykoľvek predtým, a či vytvárate rýchle vlogy o jedle alebo inšpiratívne fitness tréningy, nastane čas, kedy sa treba zamyslieť, či by ste svoje videá mohli vylepšiť pomocou fotoaparátu, ktorý poskytuje lepší výkon, funkcie aj kvalitu obrazu.

A práve tu prichádza na scénu model Canon EOS R50. Základný bezzrkadlový fotoaparát systému EOS R od spoločnosti Canon, ktorý je vybavený snímačom s vysokým rozlíšením 24,2MP, pokročilými automatickými režimami a intuitívnym rozhraním, vďaka ktorým je ideálny pre ambicióznych tvorcov obsahu a influencerov na sociálnych médiách.

Model EOS R50 zjednodušuje vytváranie obsahu najrozmanitejšími spôsobmi, od kompaktného a prenosného dizajnu až po ostrý displej výklopnej dotykovej obrazovky, vďaka čomu je ideálny na snímanie samých seba a živé prenosy.

Štyria tvorcovia dynamického obsahu zo Spojeného kráľovstva, Francúzska a Nemecka používali fotoaparát Canon EOS R50 na zachytenie vášní, ktoré sú ich srdcu najbližšie. Rozprávajú rozličné príbehy, ale všetci z nich pomocou tohto výkonného fotoaparátu APS-C pozdvihli svoj obsah.

Čítajte ďalej a zistite, ako model EOS R50 zjednodušuje snímanie a zdieľanie obsahu a robí ho rýchlejším a lepším než kedykoľvek predtým.

Fatou N'Diaye: Módne fotografovanie v Paríži

Tvorkyňa obsahu Fatou N'Diaye stojí v slabo osvetlenej ulici, drží model Canon EOS R50 priložený k tvári a pozerá sa do hľadáčika.

Model Canon EOS R50 má vynikajúci výkon pri slabom osvetlení, s automatickým zaostrením až do hodnoty -4 EV, a zabezpečuje tak ostré výsledky aj pri tvorbe obsahu v noci alebo v tmavej miestnosti.

Portrét tvorkyne obsahu Fatou N'Diaye spoločnosti v nepremokavom kabáte, farebnom šále a trojuholníkových slnečných okuliaroch, nasnímaný fotoaparátom Canon EOS R50.

Ovládacie prvky modelu Canon EOS R50 sú ideálne pre začiatočníkov vrátane rýchleho prepínania medzi fotografiami a videozáznamom a navádzacích ponúk na dotykovej obrazovke. Fatou používala pokročilé zrkadlovky a hybridné fotoaparáty od spoločnosti Canon, ale zlákala ju jednoduchosť modelu EOS R50. „Zamilovala som sa doň od prvej nasnímanej fotografie,“ hovorí. „Má všetko. S týmto fotoaparátom budete fotografovanie milovať.“ Nasnímané fotoaparátom Canon EOS R50 s objektívom Canon RF 50mm F1.8 STM s nastavením 1/200 s, f/2,8 a ISO 200.

Blogerka Fatou žijúca v Paríži si fotografovanie zamilovala ešte v mladosti, keď videl svojho otca, ako si fotoaparát značky Canon bral všade so sebou. V roku 2007 začala s blogom Black Beauty Bag, v ktorom sa venovala móde, najmä pre ženy čiernej pleti, a dnes zdieľa svoje fotografie s viac ako 150 tisíc sledovateľmi na adrese @blackbeautybag. „Pre mňa idú móda a fotografia ruka v ruke,“ hovorí.

Fatou sa pohybovala po celom Paríži a pomocou fotoaparátu Canon EOS R50 zaznamenávala, ako bicykluje, nakupuje a filmuje módu, pričom vďaka digitálnej stabilizácii videozáznamu boli jej videá snímané z ruky ostré, zatiaľ čo všestranná 1,62M-bodová výklopná obrazovka jej výrazne uľahčila snímanie samej seba. „Automatické zaostrovanie môžete upravovať ťuknutím na objekt na dotykovej obrazovke,“ hovorí Fatou. Fotoaparát bude potom automaticky sledovať vás alebo ktorýkoľvek vybraný objekt.

Fatou hovorí, že si zamilovala veľkosť modelu EOS R50. „Neočakával som, že takýto malý fotoaparát bude mať schopnosti veľkej digitálnej zrkadlovky,“ pokračuje. „Fotoaparát EOS R50 vám umožní vybrať si rôzne štýly fotografovania z automatického režimu tvorivého stupňovania.“

Podobne ako smartfóny má model EOS R50 predvoľby a filtre a režim tvorivého stupňovania na každý nasnímaný záber automaticky aplikuje štyri rôzne tvorivé efekty, takže si môžete vybrať svoj obľúbený vzhľad.

Hoci Fatou nie je vo svete fotografie nováčikom, tieto nástroje jej urýchlili prácu. „Pre niekoho, kto o fotografovaní nevie veľa, je model EOS R50 tou správnou voľbou,“ uzatvára.

Elena Bulkowski: Deň v živote fitness influencerky

Obrázok nasnímaný fotoaparátom Canon EOS R50, na ktorom je tvorkyňa obsahu Elene Bulkowski, ako beží cez pole smerom k fotoaparátu a na sebe má top koralovej farby a čierne legíny.

Model EOS R50 je vybavený rovnakým systémom automatického zaostrovania ako model Canon EOS R10, vďaka ktorému zostali Elenine videá ostré. „Pri svižnom behu ani tréningu sa nemusím obávať, či nie som rozostrená, pretože fotoaparát ma automaticky sleduje,“ hovorí. Nasnímané fotoaparátom Canon EOS R50 s objektívom Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM s nastavením 77 mm, 1/500 s, f/7,1 a ISO 100.

Influencerka v oblasti životného štýlu a fitness, Elena Bulkowski, sedí pri stole s miskou cereálií a pred ňou stojí fotoaparát Canon EOS R50 na statíve Tripod Grip s vyklopenou dotykovou obrazovkou.

Kompaktná veľkosť modelu EOS R50 sa osvedčila ako ideálna pre tvorcov obsahu, ktorí sú stále v pohybe. „Vstanem, pripravím si raňajky, uverejním video s receptom, potom fotoaparát hodím na batoha a vyrazím na turistiku,“ vysvetľuje Elena. „Dokonale zapadá do môjho pracovného procesu, pretože ho môžem vziať všade.“

Elena, ktorá sa zameriava na fitness, spustila blog @vlakhard_eatwell v roku 2014, po tom, ako sa presťahovala do nemeckého Stuttgartu a zistila, že v blízkosti nie sú žiadne športové kluby. Svoju vášeň pre pohyb zdieľa online, pričom motivuje svojich sledovateľov zdravými receptami a cvičebnými videami – a potrebuje fotoaparát, ktorý s ňou dokáže držať krok.

Sérové snímanie modelu Canon EOS R50 rýchlosťou 12 sn./s a spomalený záznam videa s frekvenciou 120p sú pre Elenin dynamický obsah ideálne. Systém automatického zaostrovania Dual Pixel CMOS AF II sledoval Elenu počas jej tréningov a udržal ju zaostrenú. „Moje bežecké videá sú také plynulé,“ hovorí. „Vytváram množstvo športového obsahu a je skvelé, že automatické zaostrovanie vás pri cvičení sleduje.“

Elena prešla na model EOS R50 zo smartfónu a zistila, že jeho používanie je vskutku intuitívne. „Prepínanie medzi režimom videa a fotografie je také jednoduché,“ pokračuje.

Model EOS R50 obsahuje aj 14 režimov scén pre fotografie, ktoré automaticky konfigurujú nastavenia pre situácie, ako sú autoportréty a športy, ako aj šesť režimov pre videá.

Martyn Odell: Recepty pre potravinovú revolúciu

Food influencer Martyn Odell na nakláňa nad kuchynským pultom s fotoaparátom Canon EOS R50 na nastavuje objektív, aby mohol natočiť tanier s jedlom.

Vďaka širokému spektru kompatibilných RF a RF-S objektívov vytvoril food influencer Martyn s fotoaparátom EOS R50 vskutku univerzálny obsah. „Vďaka vymeniteľným šošovkám sa môžem hrať sa s rôznymi ohniskovými vzdialenosťami,“ hovorí. „Je to úžasné, že môžem pomocou širokouhlého objektívu zachytiť všetko potrebné pri filmovaní a potom môžem prejsť na 50 mm na fotografovanie potravín.“

Fotoaparát Canon EOS R50 nastavený vertikálne na statíve s kruhovým svetlom a mikrofónom. Na výklopnej dotykovej obrazovke vidno influencera Martyna Odella, ktorý drží červenú cibuľu.

Nový režim videa modelu EOS R50 určený na ukážky zblízka bol ideálny na prezentáciu jednotlivých kúskov pred fotoaparátom. „Po tom, ako som ukázal prísadu, sa zaostrenie prenesie priamo na moju tvár, presne tak, ako potrebujem,“ hovorí Martyn.

Martyn, ktorý publikuje pod prezývkou @lagomchef, vo svojich videách na TikToku učí ľudí, ako znížiť plytvanie potravinami a spraviť si z pobytu v kuchyni zábavu. Martyn má za sebou fotografické vzdelanie a skúsenosti s digitálnou zrkadlovkou. Na tvorbu spontánneho obsahu však využíval smartfón a preto bol ohúrený schopnosťou modelu EOS R50 snímať video s rozlíšením 4K a frekvenciou 30p, ako aj s rozlíšením Full HD a frekvenciou 120p.

„Kvalita jedným stlačením tlačidla je pre mňa veľmi dôležitá, pretože môj obsah je veľmi neplánovaný,“ hovorí Martyn. „Viem však, že mi stačí vziať fotoaparát, stlačiť tlačidlo nahrávania a môžem rovno snímať úžasné záznamy v rozlíšení 4K. Možnosť snímania spomaleného záznamu zároveň dodala môjmu obsahu zameranému na jedlo novú dynamiku.“

Ľahko ovládateľné režimy snímania fotoaparátu Canon EOS R50 mu zároveň pomohli pri detailných fotografiách jedla. „Jednou z vynikajúcich funkcií je stupňovanie zaostrenia, s ktorým môžete skutočne jednoducho snímať makro fotografie, stačí len vybrať správnu hĺbku poľa.“

Vďaka ovládaniu fotoaparátu EOS R50 cez rozhranie Bluetooth a bezdrôtovému pripojeniu mohol Martyn okamžite zverejňovať obsah na svoje sociálne kanály. „Posielanie fotografií a videí z fotoaparátu EOS R50 do telefónu prostredníctvom aplikácie Canon Camera Connect je skutočne jednoduché, takže môžete obsah nahrať online hneď po jeho zachytení,“ hovorí.

Zeena Shah: Jednoduchá dizajnová inšpirácia

Tvorkyňa obsahu Zeena Shah pomocou fotoaparátu Canon EOS R50 fotografuje bohato nazdobený stôl.

Nie som obzvlášť technický typ, ale používanie fotoaparátu EOS R50 bolo pre mňa skutočne jednoduché a mimoriadne intuitívne,“ hovorí Zeena. „To, že môžem snímať zábery, ktoré sa už o pár sekúnd automaticky zobrazia na mojom telefóne, je neuveriteľné. Ušetrí mi to množstvo času.“

Portrét štýlovej influencerky Zeeny Shahovej v ružovom overale a modrom klobúku nasnímaný fotoaparátom Canon EOS R50. Stojí pri bielej stene a smeje sa.

Štýl je pre Zeenu veľmi dôležitý, takže považuje za veľkú výhodu, že sa jej fotoaparát EOS R50 pri ceste z domu do štúdia vojde do kabelky. „Nosím ho so sebou všade a skutočne mi pomáha zvyšovať kvalitu,“ hovorí. „Cítim sa ako skutočná fotografka a snímanie záberov v skutočne vysokej kvalitne mi robí radosť.“ Nasnímané fotoaparátom Canon EOS R50 s objektívom Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM pri nastavení 18 mm, 1/500 s, f/9 a ISO 160.

Obyvateľka Londýna Zeena (@centzeena) je dizajnérka, štylistka, predvádzačka a autorka, ktorá počas obmedzenia pohybu opäť objavila prastaré umenie mramorovania. Po tom, ako túto remeselnú činnosť po prvýkrát nasnímala smartfónom, hľadala, ako sa posunúť v kvalite.

Zeena hľadala niečo, čo dokáže zachytiť jasné farby a detaily, a verné a ostré zábery fotoaparátu EOS R50 presvedčili jej umelecké oko. „Tá farba je taká nádherná,“ hovorí. „Je to tak verné realite a je úžasné, že sa môžem o toto vysoké rozlíšenie a úžasnú sýtosť podeliť so svojimi sledovateľmi.“

Tvorivé stupňovanie vám poskytuje pre každý záber viacero úprav, čo znamenalo, že Zeena mohla svoj obsah posielať priamo na siete. „Vďaka pripraveným filtrom môžete zábery okamžite uverejniť,“ vysvetľuje.

Zeena si na fotoaparáte EOS R50 najviac vychutnávala funkciu spomaleného záznamu, pomocou ktorej mohla vo svojich videách o mramorovaní zachytiť fascinujúci efekt rozpíjajúceho sa atramentu. „Presne to mi v mojom obsahu natočenom na telefón chýbalo,“ pokračuje. „Fantastickou funkciou modelu EOS R50 je aj stupňovanie zaostrenia. Spájaním záberov im dodáva skutočne krásnu hĺbku poľa, ktorú by som skrátka inak zachytiť nedokázala.“

Výhody modelu EOS R50 pre tvorcov obsahu

Talented creators put Canon EOS R50 through its paces

Či už hľadáte funkcie sledovania tváre a automatického zaostrovania, intuitívne režimy snímania, výklopnú dotykovú obrazovku na kontrolu kompozície a nastavení, detailnú a živú kvalitu obrazu alebo prístup k univerzálnemu radu objektívov, ktorý vám dokáže poskytnúť systém EOS R, model EOS R50 je ideálnym spoločníkom na vytváranie úžasného obsahu na zdieľanie s priateľmi aj sledovateľmi.


Napísala Lauren Scott

Súvisiace produkty

Súvisiace články

  • FOTOGRAFIA

    EOS R50 v porovnaní s EOS R10

    Porovnávame kľúčové funkcie a dizajn dvoch fotoaparátov APS-C systému EOS R.

  • VIDEO

    Tipy na zlepšenie videí pre sociálne siete

    Štyria tvorcovia obsahu diskutujú o tom, čo prispieva k skvelému obsahu a ako vyniknúť v online svete.

  • VIDEO

    Ako natáčať vysokokvalitné videá o jedle ako profesionál

    Účet Jessie Bakes Cakes nazhromaždil viac ako 100 000 sledovateľov svojimi úchvatnými videami o jedle. Tu vysvetľuje, ako zvládnuť natáčanie videí o jedle.

  • VLOGOVANIE

    Ako sa stať vlogerom

    Začnite a vytvorte kvalitné vlogy s našimi tipmi pre začiatočníkov v oblasti vlogovania.