VLOGOVANIE

Predstavujeme Canon PowerShot V10, fotoaparát na jednoduché vlogovanie vo formáte 4K

Najlepší vlogovací fotoaparát pre začiatočníkov je tu. Zistite, ako vám jednoducho použiteľný a ľahký vlogovací fotoaparát s rozlíšením 4K od spoločnosti Canon pomôže začať s vlogovaním a streamovaním.
Fotoaparát Canon PowerShot V10 umiestnený na kuchynskej linke s doskou na sekanie v pozadí a rukou vlogera na povrchu pred ním.

Ak chcete jednoducho zdieľať svoju vášeň so svetom, budete potrebovať bezproblémové vlogovacie riešenie bez akýchkoľvek zložitostí. Ak sa pri rozprávaní svojich príbehov spoliehate na smartfóny, spoznajte PowerShot V10: ľahké a všestranné riešenie vlogovania, ktoré vám prinesie rýchlejší a jednoduchší postup.

Fotoaparát PowerShot V10 je navrhnutý osobitne pre každého, kto chce špeciálny vlogovací fotoaparát, ktorý sa ľahšie ovláda a rýchlo a jednoducho používa, či už sa chcete podeliť o dobrodružný výlet do mesta alebo zdokumentovať svoje záľuby.

Kuchár pokladá kastról s jedlom na podložku pred fotoaparátom Canon PowerShot V10, ktorý je postavený na svojom vstavanom stojane naklonenom smerom k jedlu.

Kompaktný model PowerShot V10 sa mimoriadne jednoducho používa – aj keď ste vo vlogovaní úplný nováčik, môžete ho umiestniť pomocou vstavaného nastaviteľného stojana, natočiť obrazovku tak, aby ste sa videli, nastaviť všetko na automatiku a keď budete pripravení, jednoducho ťuknúť na tlačidlo nahrávania.

Dizajn a funkcie fotoaparátu PowerShot V10

S hmotnosťou len 211 g, čo je takmer polovica hmotnosti kompaktného fotoaparátu PowerShot G7 X Mark III, je model PowerShot V10 najmenší vlogovací fotoaparát od spoločnosti Canon a jeho skromné rozmery znamenajú, že si ho môžete vziať kamkoľvek na príležitostné spontánne vlogovanie.

Model PowerShot V10 je napriek svojej malej veľkosti vybavený zabudovanými duálnymi mikrofónmi s veľkým priemerom, ktoré dokážu zachytiť kvalitnejší zvuk, než by ste pravdepodobne mohli získať zo smartfónu. Je to preto, lebo mikrofóny v smartfónoch sú optimalizované pre telefónne hovory, keď je zariadenie priložené k tvári. Mikrofóny modelu PowerShot V10 sú však navrhnuté tak, aby zachytili stereofónny zvuk ako pri bežných vzdialenostiach pri vlogovaní, sú prispôsobené vášmu hlasu a zároveň zachytávajú atmosféru okolia, či už ste na tržnici alebo na oslave. Ak nahrávate vo veterných podmienkach, môžete nasadiť pribalený kryt proti vetru, aby ste obmedzili neželaný hluk vetra.

Ak chcete mať zvuk ešte viac pod kontrolou, fotoaparát PowerShot V10 má na boku aj 3,5 mm port, ktorý umožňuje pripojenie externého mikrofónu. Voliteľný držiak na príslušenstvo, ktorý je k dispozícii samostatne, umožňuje maximálnu flexibilitu v tom, kde si externý mikrofón okolo fotoaparátu pripevníte.

Jedinečný je pre model PowerShot V10 aj vstavaný stojan, ktorý vám umožňuje nastaviť fotoaparát na filmovanie z rôznych uhlov náklonu od -30° do -10° pri snímaní z vysokého uhla a 10° až 30° pri snímaní z nízkeho uhla. Stojan sa dá zložiť, aby sa dal kompaktnejšie uskladniť a ručne používať. Na ďalšie zvýšenie všestrannosti používania má fotoaparát PowerShot V10 štandardný držiak na statív, takže k nemu môžete pripojiť ktorýkoľvek statív podľa vlastného výberu, vrátane kompaktného statívu Canon Tripod Grip HG-100TBR.

Fotoaparát Canon PowerShot V10, postavený na svojom vstavanom stojane, nahráva hráča, ktorého ruky používajúce herný ovládač sú viditeľné v popredí.

Vstavaný stojan modelu PowerShot V10 je možné nastaviť na snímanie z vysokého aj nízkeho uhla a výklopnú obrazovku je možné nastaviť do pohodlného uhla.

Jedným z kľúčov k úspešnému vlogovaniu je vyladenie kompozície. Model PowerShot V10 tento proces zjednodušuje vďaka výklopnej obrazovke LCD – môžete ju vyklopiť, aby ste sa videli v zábere pri bezproblémovom snímaní samého seba, alebo nastaviť do rôznych uhlov, aby ste videli čokoľvek, na čo fotoaparát namierite. Ponúka tiež dotykové ovládacie prvky pre všetky štandardné funkcie nahrávania v jednoduchom rozhraní. Ak snímate pre sociálnu platformu, ktorá vyžaduje určitý pomer strán, môžete na obrazovke voliteľne zobraziť značky pomeru strán a kontrolovať, či budú kľúčové prvky v zábere, keď ho neskôr orežete.

Objektív s veľkosťou 6,6 mm (35 mm ekvivalentná ohnisková vzdialenosť 19 mm) umožňuje široký zorný uhol, ideálny na jednoduché filmovanie samého seba a zachytenie veľkej časti okolia. Veľký 1,0-palcový snímač zachytí viac svetla aj pri slabom osvetlení, takže si môžete byť istí prirodzeným vzhľadom videa počas celého dňa.

Ruka používateľa vyťahuje model Canon PowerShot V10 z vrecka žltého športového trička s dlhými rukávmi.

Fotoaparát PowerShot V10 je malý a dostatočne ľahký na to, aby ste ho mohli nosiť vo vrecku a mať ho pripravený vtedy, keď potrebujete. Je navrhnutý tak, aby bolo vlogovanie a streamovanie naživo rýchle a jednoduché, a je tiež schopný zachytiť fotografie s rozlíšením 15,2 MP – čo je vynikajúce na úvodné snímky alebo miniatúry pre váš vlog.

Dvaja ľudia používajú fotoaparát Canon PowerShot V10, ktorý jeden z nich drží od tela a filmuje sa pred stromom ozdobeným svetlami.

Fotoaparát PowerShot V10 je vynikajúci pri slabom osvetlení a široké zorné pole objektívu zaručuje, že zachytí príležitosť v lepšej kvalite videa, ako by ste pravdepodobne získali z predného fotoaparátu vo väčšine smartfónov.

Režimy videa a kreatívne možnosti fotoaparátu PowerShot V10

Model PowerShot V10 dokáže nahrať video až s rozlíšením 4K UHD s frekvenciou 25/30 sn./s a s rozlíšením Full HD s frekvenciou až 50/60 sn./s. Obsahuje aj funkciu automatického zaostrovania so sledovaním tváre – fotoaparát automaticky rozpozná ľudí kdekoľvek v oblasti obrazu, prípadne môžete na obrazovke ťuknúť na objekty, ktoré má fotoaparát sledovať.

K dispozícii je niekoľko režimov záznamu. Režimy automatického videozáznamu a videozáznamu s jemnými pleťovými tónmi ponúkajú možnosti záznamu jediným dotykom, keď sa chcete len podeliť o svoj príbeh a nechať premýšľanie na fotoaparát. Pokročilé zabudované funkcie, napríklad automatická optimalizácia úrovne osvetlenia, automatický ND filter a automatické vyváženie bielej, sú zárukou skvele vyzerajúcich záznamov. Ak chcete mať veci viac pod kontrolou, režim videozáznamu s manuálnou expozíciou vám umožní meniť množstvo nastavení.

Môžete aktivovať digitálny stabilizátor videozáznamu, ktorý ustáli obraz pri ručnom snímaní alebo pohybe, prípadne automatické vyváženie na vyrovnávanie scény počas nahrávania.1

Ak hľadáte konkrétny vzhľad a atmosféru, k dispozícii je 14 farebných filtrov (všetky sú k dispozícii v režime automatického videozáznamu aj videozáznamu s manuálnou expozíciou), čo sú predvoľby, ktoré môžete použiť jedným dotykom pred záznamom videa. Sú medzi nimi napríklad RetroGreen a Sepiatone, ktoré dodajú retro vzhľad mestu alebo krajine, TastyWarm pre klipy s chutne vyzerajúcimi jedlami a ďalšie. K dispozícii sú aj nastavenia farebných tónov posunom ovládačov, ktoré môžete použiť na ďalšie prispôsobenie – fotoaparát všetky vaše nastavenia farieb uloží, takže keď ho nabudúce zapnete, bude pripravený snímať s vaším vlastným jedinečným vzhľadom.

Ak chcete svoje vlogovanie posunúť na ďalšiu úroveň, k dispozícii sú ďalšie možnosti a nastavenia, ku ktorým môžete prejsť stlačením tlačidla Q, vrátane veľkosti záznamu videa, metódy automatického zaostrovania, digitálneho zoomu a ďalších možností.

Používateľ držiaci fotoaparát Canon PowerShot V10 v jednej ruke a smartfón s aplikáciou Canon Camera Connect, ktorá prenáša súbory z fotoaparátu, v druhej.

Nainštalujte si bezplatnú aplikáciu Canon Camera Connect do smartfónu a môžete ju používať na prenos a odovzdávanie svojich videí a dokonca na diaľkové ovládanie fotoaparátu PowerShot V10.

Žena hrajúca na gitaru pozerá do fotoaparátu Canon PowerShot V10 s externým mikrofónom a pripojeným statívom Canon Tripod Grip HG-100TBR, stojaceho na nízkom stolíku oproti nej.

Ako sa budú vaše ambície a znalosti zväčšovať, PowerShot V10 môže rásť spolu s vami. Má 3,5 mm mikrofónový konektor na pripojenie externého mikrofónu, napríklad stereofónneho mikrofónu Canon DM-E100, štandardný držiak na statív, takže môžete použiť svoj obľúbený statív vrátane kompaktného statívu Canon Tripod Grip HG-100TBR (s fotoaparátom vo zvislej orientácii, ak to bude potrebné), a dokonca konektor HDMI na priamy výstup.

Pripojenie a zdieľanie pomocou fotoaparátu PowerShot V10

Model PowerShot V10 tiež umožňuje rýchle a jednoduché zdieľanie vlogov s vašimi sledovateľmi pomocou vstavaného pripojenia Bluetooth a Wi-Fi. Nainštalujte si bezplatnú aplikáciu Canon Camera Connect do svojho smartfónu a môžete bez problémov prenášať klipy do telefónu – pomocou aplikácie môžete tiež fotoaparát ovládať na diaľku. Videozáznamy sa môžu pri odosielaní z fotoaparátu do telefónu automaticky prekonvertovať, vďaka čomu bude vytvorenie videa na pridanie do všetkých vašich sociálnych sietí jednoduchšie než kedykoľvek predtým.

Ak nechcete zaplniť úložisko vášho telefónu množstvom veľkých videosúborov, môžete svoj obsah preniesť do cloudovej služby image.canon (ak chcete, aj automaticky) a odtiaľ ho preposlať okrem iných webových služieb aj na Google Drive™, YouTube a Frame.io. Videá a obrázky uložené v službe Frame.io je možné bez problémov importovať do softvéru na úpravu videa, napríklad Adobe Premiere Pro a Final Cut Pro, kde si môžete svoje zábery upravovať a vylepšovať.

Vďaka modelu PowerShot V10 je živé vysielanie jednoduchšie ako kedykoľvek predtým – zvládnete to všetko niekoľkými dotykmi na LCD. Po nastavení preferovaného cieľa živého prenosu v aplikácii Camera Connect (a za predpokladu, že váš účet na sociálnych médiách umožňuje streamovanie) jednoducho zvoľte YouTube Live alebo Facebook Live alebo pridajte odkaz RTMP2 a spustite vysielanie.3

Fotoaparát PowerShot V10 môžete používať aj ako webovú kameru. Fotoaparát má zabudované štandardné ovládače UVC a UAC, takže nie je potrebný žiadny ďalší softvér – PowerShot V10 stačí pripojiť cez USB (pomocou dodaného kábla) v systéme Windows aj MacOS a môžete ho používať v rozlíšení Full HD s frekvenciou 30 sn./s s obľúbenými aplikáciami na videohovory. Digitálny zoom je k dispozícii aj pre živé prenosy alebo pre používanie fotoaparátu ako webovej kamery – stačí nastaviť fotoaparát tak, ako potrebujete, a môžete začať – alebo si môžete vybrať z viacerých iných predvolieb fotoaparátu vrátane režimu videozáznamu s jemnými pleťovými tónmi a automatického videozáznamu, automatického zaostrovania so sledovaním tváre alebo automatického zaostrovania na určený rámček, farebného filtra a množstva ďalších.1

PowerShot V10 – jednoduché riešenie vlogovania

Fotoaparát PowerShot V10 vám pomôže pripojiť sa bez komplikovaných nastavení alebo tašky plnej príslušenstva, bez ohľadu na vašu vášeň alebo publikum. Vďaka vstavenému stojanu sa jednoducho nastaví a používa takmer kdekoľvek, či už vlogujete o varení alebo hraní počítačových hier. Vďaka jednoduchým ovládacím prvkom, kompaktnému dizajnu a automatickým režimom môžete začať s vlogovaním bez potreby špeciálneho know-how. Navyše máte k dispozícii množstvo možností a pokročilejších funkcií, keď budete pripravení posunúť sa ďalej.

Autori: Jeff Meyer a Alex Summersby

  1. Vzhľadom na spôsob, akým fungujú, nie je možné používať rôzne režimy v kombinácii. Napríklad digitálny stabilizátor videozáznamu nie je možné používať v rovnakom čase ako automatické vyrovnávanie, digitálny zoom nie je možné používať so stabilizátorom obrazu a automatické vyrovnávanie nie je možné používať v režime videozáznamu s jemnými pleťovými tónmi. Ďalšie informácie nájdete v technických údajoch fotoaparátu.
  2. Upozorňujeme, že platformy pre streamovanie naživo môžu kedykoľvek zmeniť, zastaviť alebo ukončiť svoju službu, a to bez upozornenia. Najnovšie požiadavky nájdete na platformách streamovania naživo. Spoločnosť Canon neposkytuje žiadne uistenia ani záruky týkajúce sa produktu alebo služby tretej strany, vrátane streamovania naživo.
  3. Na dosiahnutie najlepších výsledkov sa odporúča stabilné pripojenie Wi-Fi na menej používanej bezdrôtovej frekvencii 2,4 GHz.

    Adobe, Adobe Premiere a Frame.io sú registrované ochranné známky alebo ochranné známky spoločnosti Adobe v Spojených štátoch a/alebo v iných krajinách. Google, Google Drive a YouTube sú ochranné známky spoločnosti Google LLC a spoločnosť Google túto lokalitu žiadnym spôsobom nepodporuje, ani s ňou nie je spojená. Final Cut Pro a macOS sú ochranné známky spoločnosti Apple Inc., registrované v USA a ďalších krajinách a oblastiach.

Súvisiace produkty

  • Kompaktné digitálne modely

    PowerShot V10

    Vyniknite v online svete a snímajte svoj obsah diskrétne pomocou vreckovej vlogovacej kamery 4K od spoločnosti Canon.
  • Kompaktné digitálne modely

    PowerShot G7 X Mark III

    Fotoaparát s pripojením, ktorý nahráva skvelé videá a sníma fotografie, ktoré sa budú páčiť vašim fanúšikom.
  • Bezzrkadlové fotoaparáty

    EOS R50

    Vytvorte pomocou bezzrkadlového fotoaparátu EOS R ten najlepší obsah, od ostrých statických záberov až po videozáznamy a živé vysielanie v rozlíšení 4K. Všetko v jednom univerzálne zameranom zariadení.
  • Statív

    Tripod Grip HG-100TBR

    Snímajte dlhšie s vyššou stabilitou a kreatívnou flexibilitou vďaka tomuto jedinečnému statívu Tripod Grip s odpojiteľným diaľkovým ovládaním.
  • Zvuk

    Stereofónny mikrofón DM-100

    Jednoducho zaznamenávajte vynikajúci zvuk vďaka malému stereofónnemu mikrofónu s technológiou „plug and play“, ktorý je vždy pripravený nahrávať.
  • Súvisiace články

  • VLOGOVANIE

    Najlepšie fotoaparáty a objektívy od spoločnosti Canon na vlogovanie

    Spoločnosť Canon vyrába rad fotoaparátov a objektívov, ktoré sú ideálne prispôsobené tvorcom obsahu. Tento sprievodca vám pomôže nájsť dokonalú zhodu.

  • VLOGOVANIE

    Ako sa stať vlogerom

    Začnite a vytvorte kvalitné vlogy s našimi tipmi pre začiatočníkov v oblasti vlogovania.

  • VIDEO

    Tipy na zlepšenie videí pre sociálne siete

    Štyria tvorcovia obsahu diskutujú o tom, čo prispieva k skvelému obsahu a ako vyniknúť v online svete.

  • VLOGOVANIE

    Vlogovanie na cestách

    Canon PowerShot V10 testujú štyria špičkoví influenceri.