TLAČ A KREATÍVNE PROJEKTY

Vytlačte kľúčové životné momenty so zariadením Canon Zoemini S2

Od sólového spoznávania iných krajín až po prvé výstavy, rozprávame sa so skupinou mladých ľudí o udalostiach, ktoré pre nich najviac znamenajú, a o tom, ako sa o tieto spomienky podelili vďaka okamžitého fotoaparátu s tlačiarňou Canon Zoemini S2.
Vystreté ruky držia niekoľko fotoaparátov s tlačiarňou Canon Zoemini S2, jeden počas tlače, a jedna osoba tiež drží čiernobielu fotografiu.

Každý nájde v živote mimoriadny moment, na ktorý je hrdý, alebo zážitok, ktorému vďačí za to, čím dnes je. Či už ide o promócie, prvú dovolenku s priateľmi alebo dobré hodnotenie zo skúšky, tieto úspechy si zaslúžia byť zaznamenané a zdieľané.

Význam tohto „veľkého životného momentu“ nemusí byť okamžite zrejmý, a preto stojí za to zachytiť toľko spomienok, koľko sa dá, veľkých aj malých, a zdieľať ich s priateľmi alebo rodinou, alebo ozdobiť svoju izbu či veci ako príjemnú spomienku na dobré časy.

Spoločnosť Canon vyzvala skupinu študentov, aby zviditeľnili svoje dôležité životné okamihy na papieri. Spoznajte tieto udalosti, ktoré zmenili ich životy, a zistite, ako ich oslávili použitím okamžitého fotoaparátu s tlačiarňou Canon Zoemini S2.

Zoznámte sa so skupinou

Štyria mladí ľudia pózujú v parku pre skupinovú selfie, zachytenú na fotoaparát s tlačiarňou Canon.

Naša skupina zaznamenala na obrázku moment, keď sa prvýkrát stretla. Fotoaparát s tlačiarňou Canon Zoemini S2 má osvetľovací kruh a zrkadlo, vďaka čomu je ideálny pre skupinové selfie, ktoré môžete okamžite vytlačiť a podeliť sa o ne s každým. Kompaktný charakter fotoaparátu tiež uľahčuje jeho prenášanie.

Fotoaparát s tlačiarňou Canon Zoemini S2, smartfón a výber výtlačkov, položené na drevenej ploche. Ruka používajúca dotykovú obrazovku na smartfóne.

Zariadenie Canon Zoemini S2 možno používať ako instantný fotoaparát a tlačiareň, takže môžete tlačiť z existujúcich snímok vo vašom fotoaparáte cez aplikáciu Canon Mini Print.

Našu skupinu tvorili štyria študenti z Cardiffskej univerzity vo Walese: študenti magisterského stupňa Ashvin Tiwana, Megan Gaen a Shubhangi Dua, a študentka prvého ročníka hudby Evie Ingles. Spoločne sa podelili a vytlačili okamihy zo svojho života, na ktoré sú najviac hrdé.

Skupina použila Canon Zoemini S2, šikovný fotoaparát 2 v 1 s tlačiarňou na malé fotografie, ktorý je ideálny na uchovanie vzácnych spomienok. S rýchlosťou tlače približne 50 sekúnd môžete svoje fotografie takmer okamžite ožiť, zatiaľ čo aplikácia Canon Mini Print vám pomôže vyťažiť z fotografií viac a premeniť ich na malé umelecké diela vhodné na vystavenie.

Ashvin Tiwana

Osoba používajúca aplikáciu Canon Mini Print na smartfóne, aby z fotografií vytvorila kruhové nálepky na tlač. Stôl vzadu je pokrytý výtlačkami z instantného fotoaparátu Canon Zoemini S2.

„Naozaj som si užíval tlač obrázkov pomocou Canon Zoemini S2,“ hovorí študent magisterského štúdia Ashvin Tiwana. „Možnosť pridávať text v aplikácii Canon Mini Print je tiež užitočná, pretože vám umožňuje zapamätať si, kde ste cestovali. Vždy to budete mať na obrázku ako referenciu.“

Muž sa usmieva do objektívu fotoaparátu a pritom drží malú fotografiu z dovolenky pred svojou tvárou.

Posuvný prepínač v hornej časti zariadenia Canon Zoemini S2 umožňuje používateľom prepínať medzi režimami, vrátane režimu na šírku bez blesku, na výšku s automatickým bleskom a selfie s osvetľovacím kruhom.

Ako svoju významnú udalosť si Ashvin zvolil svoju cestu okolo Vietnamu. Miluje sólo cestovanie a precestoval rôzne končiny skúmajúc rôzne kultúry. Jeho prvý sólový výlet bola cesta do Francúzska a odvtedy precestoval Kambodžu, Vietnam a Írsko.

„Od 19. rokov som mal to šťastie, že som mohol cestovať po svete,“ hovorí. „Najlepšie na sólo cestovaní je, že sa nemusíte držať nikoho iného plánu a objavujete a skúšate nové veci podľa toho, čo máte radi.“

Záber, ktorý sa rozhodol vytlačiť, je z cesty do Vietnamu v roku 2020, keď bol na plavbe loďou okolo zálivu Halong.

„Naozaj som si vychutnával celú skúsenosť z Vietnamu, pretože som si na tejto plavbe našiel veľmi dobrého priateľa a dodnes sme si blízki,“ hovorí. „Práve to spodobuje, prečo si užívam cestovať sám, stretnete s výnimočnými ľuďmi a môžete nadviazať špeciálne spojenia, nielen s miestami, ktoré vidíte prvýkrát, ale aj s ľuďmi, s ktorými ich vidíte.“

Ruky umiestňujúce kruhové nálepky na zadnú stranu smartfónu.

„Je skvelé, že v aplikácii Canon Mini Print môžete pridávať rámy, filtre a nálepky,“ hovorí Ashvin.

Na hrdé zvečnenie jednej zo svojich obľúbených spomienok Ashvin vytlačil svoju fotografiu na vopred narezaný papier na kruhové nálepky Canon ZINK 1,3", a tento aj ďalšie obrázky z iných dobrodružstiev si prilepil na zadnú stranu svojho telefónu, aby ich mohol vidieť každý deň ako spomienku na svoje cesty. Fotoaparát s tlačiarňou Canon Zoemini S2 a papier na nálepky sú dostatočne malé a ľahké, aby vás sprevádzali na vašich dobrodružstvách a boli pripravené na okamžité vytlačenie spomienok.

Evie Ingles

Čierne puzdro na bendžo opreté o bielu stenu s obkladom a osoba, ktorá na puzdro nalepuje kruhové nálepky Canon.

„Mal som naozaj zábavu s fotoaparátom Canon Zoemini S2,“ hovorí študentka hudby Evie Ingles. „Je malý a kompaktný, takže je skutočne prenosný. Môžete s ním fotiť alebo tlačiť snímky zo smartfónu – je to tak jednoduché.“

Žena hľadiaca priamo do fotoaparátu, pričom drží malú fotografiu seba samej na pódiu pred svojou tvárou.

Pre Evie bola jej veľká chvíľa na javisku nielen príjemným koncertom, ale aj zmysluplným zážitkom. „Bola to jedna z najzábavnejších vecí, aké som kedy spravila, a bol to veľký míľnik pre moje vystupovanie a tiež moju sebadôveru,“ hovorí.

Evie si vybrala svoje prvé popové predstavenie ako svoj významný životný moment a rozhodla sa vychutnávať si spomienku naň tým, že si nalepila jej výtlačok z Canon Zoemini S2 na svoje puzdro na bendžo, aby ju mohla nosiť so sebou na nasledujúce koncerty.

„Bolo to pravdepodobne najväčšie predstavenie, aké som doteraz mala,“ vysvetľuje. „Uskutočnilo sa v spolupráci s popovým kolektívom Cardiffskej univerzity a znamenalo to pre mňa veľkú vec, pretože som spievala na veľkej scéne pred početným publikom.“

Okrem spevu Evie ovláda hru na saxofón, klarinet, flautu, bendžo a klavír. Pri tlači na puzdro na bendžo Evie ocenila papier s lepiacou zadnou stranou pre Canon Zoemini S2. Niektoré obrázky vytlačila aj na vopred narezaný papier na kruhové nálepky Canon ZINK 1,3", aby mala viac dekorácií na hudobné puzdro.

„Tak či tak rada lepím nálepky na svoje puzdro na bendžo, takže som tam dala aj svoje výtlačky z Canon Zoemini S2,“ hovorí. „Keď budem vystupovať, budem mať veľmi peknú spomienku na tento míľnik.“

Evie sa tiež zapáčilo používanie aplikácie Canon Mini Print a použila ju na pridanie orámovania na svoju snímku. „Používa sa veľmi jednoducho,“ hovorí. „Bolo jednoduché pripojiť Canon Zoemini S2 cez Bluetooth a k obrázku som pridala rám, čo bolo vynikajúce, keďže mal rovnakú farebnú paletu ako fotografia a skutočne ju vylepšil.“

Megan Gaen

Pár rúk držiaci Canon Zoemini S2 a smartfón s aplikáciou Canon Mini Print, s fotografiou promócií na obrazovke.

Študentka magisterského štúdia Megan Gaen mala záľubu experimentovať s funkciami v aplikácii Canon Mini Print. V aplikácii môžete použiť nastavenie samospúšte a diaľkové ovládanie uzávierky, prezrieť živý náhľad Live View, pridať skvelé prispôsobenia a vytvárať koláže.

Žena pripína malú čiernobielu fotografiu na svetelnú reťaz, na ktorej sú už pripnuté iné fotografie.

Megan si myslí, že instantný fotoaparát Canon Zoemini S2 sa naozaj ľahko používa. Svoje výtlačky si pripevnila na svetelnú reťaz vo svojej izbe na univerzite.

Megan sa zamerala na svoje oslavy ukončenia bakalárskeho štúdia „z domu“ ako na svoj významný moment. Podobne ako mnoho iných študentov, ktorých univerzitné zážitky ovplyvnila pandémia Covid-19, aj Meganine promócie na Univerzite v Southampton boli zrušené.

„Môj životný okamih bol v roku 2021, keď som získala bakalára v nemčine a španielčine,“ hovorí. „Mali sme možnosť prenajať si promočný talár, preto som si doma s rodičmi urobila malé promócie. Spravili sme niekoľko pekných záberov, čo bolo skutočne dôležité, pretože to boli štyri roky driny a zaslúžilo si to oslavu.“

Okrem toho, že Megan si zavesila svoj výtlačok v izbe na univerzite, plánuje si pridať kópiu aj do galérie fotografií, ktorú má vo svojej izbe doma. „Má čiernobiely motív, preto som aplikáciu Canon Mini Print použila na pridanie čiernobieleho filtra. Bolo to skutočne užitočné, pretože som sa nemusela zaoberať úpravami v počítači,“ vysvetľuje.

Megan tlačila s použitím existujúcej snímky z fotoaparátu na smartfóne, ale na zadnej strane fotoaparátu s tlačiarňou Canon Zoemini S2 sa nachádza tlačidlo filtra, ktoré umožňuje prepnúť snímanie z farebného na čiernobiele. K dispozícii je aj možnosť pripojenia k službám Facebook, Instagram a Google Photos cez aplikáciu a tlače tam uložených fotiek.

„Zdalo sa mi skvelé, že som mohla pridávať všetky tie malé nálepky, filtre a orámovania a prispôsobiť si záber podľa svojej chuti,“ dodáva. „Bolo to jednoduché a rýchle – a nemusela som myslieť na schnutie atramentu.“

Shubhangi Dua

Mladá žena sediaca v prútenom kresle hrdo drží maľbu. V jej lone a vedľa nej sú dve ďalšie farebné diela.

Študentka magisterského štúdia Shubhangi Dua použila model Canon Zoemini S2 na vytlačenie série obrázkov svojej debutovej výtvarnej výstavy. „Nikdy predtým som nepovažovala umenie za povolanie, ale vďaka výstave teraz cítim, že sa môžem nazývať umelcom,“ hovorí.

Shubhangi je horlivá umelkyňa a jej tvorivá vášeň, prirodzene, musela byť vnesená do jej významného životného momentu. Nedávno si splnila svoj detský sen prvej vlastnej výstavy umenia na festivale Fringe Arts Festival v meste Bath v Anglicku.

„Zvolila som si túto maľbu (pozri vyššie) ako svoj životný moment, pretože tento kus je z mojej prvej výstavy,“ hovorí. „Už len to, že moja práca visela na stene medzi prácami mnohých iných talentovaných umelcov mi poskytla pocit úspechu a uznania za tvrdú prácu, ktorú som do nej vložila. Je to tiež veľká chvíľa preto, lebo som si dlhé roky myslela, že nie som dosť dobrá na to, aby som bola umelcom, a som rada, že som sa mýlila.“

Fotoaparát s tlačiarňou Canon Zoemini S2 položený tvárou dole na farebnom umeleckom diele vedľa malej nálepky diela vkladanej do zápisníka.

Shubhangi tlačí dôležitý životný moment do svojho zápisníka. Zariadenie Canon Zoemini S2 má čas nabíjania približne 120 minút a počas nabíjania tiež môžete tlačiť.

Žena v sivom zvrchníku sa usmieva do fotoaparátu, pričom ruka drží malú fotografiu umeleckého diela pred ňou.

Tlačidlo okraj orámuje vašu snímku bielym alebo iným, vlastným okrajom.

Shubhangi tiež vytlačila dve maľby z tejto výstavy, ktoré na ňu zapôsobili. „Tieto dva obrazy sa majú pozerať jeden na druhý,“ vysvetľuje. „Na tom veľkom je moja mama a na tom malom som ja, keď som bola mladšia.“

Aplikácia Canon Mini Print ponúka širokú škálu nálepiek, od kvetov až po zvieratá. Shubhangi použila aplikáciu na pridanie kvetinových nálepiek k svojmu výtlačku obrazov, aby odzrkadľovali ich prírodný motív. „Vložila som si výtlačky do svojho zápisníka a vytvorím si kópie, ktoré si dám do svojej izby ako nástenku úspechov, aby som si pripomínala, čo som dokázala,“ hovorí.


Takže či už chcete vyhlasovať svoj „významný moment“ a ukázať ho svetu alebo si ho uchovať ako spomienku v osobnom denníku, fotoaparát s tlačiarňou Canon Zoemini S2 ako aj ostatné zariadenia radu Canon Zoemini sú ideálne na tvorbu výtlačkov, ktoré si vystavíte doma, ozdobíte nimi techniku alebo sa o ne podelíte s priateľmi a rodinou. Tak na čo ešte čakáte? Nezabudnite zdieľať výsledky s hashtagom #FreeYourStreory a označením @canonemea.



Autorka:Tamzin Wilks

Súvisiace produkty

Súvisiace články