KREATÍVNA TLAČ

Ukážte svoj štýl s fotoaparátom Canon Zoemini S2

Zistite, ako tanečníci Max Kion a Dottz Brown slávia veľké životné okamihy a nikdy nezmeškajú ani jeden moment s mini fotoaparátom s tlačiarňou 2 v 1 od spoločnosti Canon.
Mladý muž a žena sa radostne pozerajú na stenu so zbierkou minifotografií. Žena drží model Canon Zoemini S2.

Kam vás rytmus vášho života zavedie? Je jedno, či tancujete v meste alebo mimo neho – zachyťte a vytlačte si svoje vlastné jedinečné príbehy pri objavovaní sveta pomocou fotoaparátu s tlačiarňou Canon Zoemini S2. Tento vreckový fotoaparát s tlačiarňou 2 v 1 je určený na používanie s aplikáciou Canon Mini Print a umožňuje tvorcom obsahu fotografovať a tlačiť z jedného zariadenia.

Canon Zoemini S2, ktorý je vybavený ľahko použiteľným 8 MP fotoaparátom, technológiou ZINK™ a možnosťou ukladať fotografie na kartu Micro SD, je dokonalý nástroj pre kreatívcov, ktorí chcú vyjadriť svoj štýl v danom okamihu. Skúsenosti s týmto fotoaparátom majú aj tanečníci Max Kion a Dottz Brown. Tento fotoaparát a tlačiareň v jednom si vzali na tréning do skladu.

Tanec v meste

Mladý muž s dlhými vlasmi si robí selfie s priateľkou s fotoaparátom Canon Zoemini S2.

Tanečníci Max Kion a Dottz Brown sa s nadšením vydali na kreatívne fotografovanie plné energie s fotoaparátom Canon Zoemini S2. Táto dvojica ho vyskúšala medzi prvými a zistila, že je to ideálny nástroj na kreatívnu tvorbu na cestách.

Dídžejka a koučka Max Kion, ktorá sa narodila v Amsterdame, vyrastala v Barcelone a teraz žije v Londýne, využíva tanec ako kreatívny prostriedok, ktorý začala brať vážne počas lockdownu v Spojenom kráľovstve počas pandémie COVID-19.

„Vždy som milovala hudbu a rada tancovala, ale nebrala som to veľmi vážne, až kým sa v Spojenom kráľovstve nezačal lockdown,“ vysvetľuje Max. „Vtedy som začala cvičiť a učiť sa a uvedomila som si, ako veľmi ma to baví. Bol to môj spôsob, ako prejaviť svoju tvorivosť, najmä pri houseovej hudbe – keď na ňu tancujete, nemôžete nebyť šťastní. Je to môj spôsob, ako sa nezblázniť.“

Okrem účinkovania vo videoklipoch pre producentov houseovej hudby je Max aj členkou skupiny tanečníkov, ktorí sa stretávajú na rôznych miestach v Londýne so súpravou reproduktorov a dídžejom.

„Takáto atmosféra nás povzbudzuje a zjednocuje – naša komunita je skvelá a ja si tam každý týždeň dobíjam baterky,“ hovorí Max o svojich nedeľných tanečných stretnutiach.

Súčasťou komunity je aj tanečník a architekt z juhovýchodného Londýna Dottz Brown, ktorý začal tancovať pred 13 rokmi s priateľmi.

„Tancovať som začal, už keď som mal 15 rokov, v čase zrodu YouTube,“ vysvetľuje Dottz. „Keď som dokončil školu, sestra mi k 18. narodeninám dala ako darček k maturite fotoaparát Canon. Začal som nakrúcať svoje vlastné videá na YouTube, všetko v rámci oddychu a snahy vyskúšať niečo nové. Každých šesť mesiacov som sa stretával so skupinou priateľov na Trafalgarskom námestí v Londýne a ukazovali sme si pohyby, cvičili a nakrúcali videá. Chytilo ma to, keď som bol mladý, a nikdy som s tým neprestal.“

3 režimy fotoaparátu na vyjadrenie okamihu

Tri rôznofarebné fotoaparáty s tlačiarňou Canon Zoemini S2 na drevenom stole obklopené mini fotkami dvoch mladých ľudí, ktorí sa zabávajú.

Model Canon Zoemini S2 je vybavený zabudovaným zrkadlom a kruhovým osvetlením na lepšie fotenie selfie a je k dispozícii v troch farbách: bielej, ružovo-zlatej a modrozelenej. „Páčili sa mi rôzne farby,“ hovorí Max, „a veľmi ľahko sa používal.“ Ak si chcete len vytlačiť svoje hotové fotky, pozrite si ostatné instantné tlačiarne, vrátane radu Canon Zoemini.

Muž v béžových nohaviciach a farebnej košeli si vkladá do vrecka fotoaparát s tlačiarňou Canon Zoemini S2.

„Je hladký a má zaoblené hrany, takže si ho bez problémov vložíte do vrecka,“ hovorí Dottz o fotoaparáte Canon Zoemini S2, ktorý má tiež otvor na kartu Micro SD, kde si môžete svoje obľúbené fotografie uložiť na neskôr, ak vám dôjde papier alebo ak budete chcieť zdieľať svoje snímky na sociálnych sieťach.

S túžbou premeniť okamihy na spomienky sa Dottz a Max vybrali s fotoaparátom Canon Zoemini S2 do prázdneho skladu. Vďaka úzkej konštrukcii a nízkej hmotnosti zariadenia 2 v 1 táto dvojica zistila, že môže svoju kreativitu oživiť priamo počas tvorby.

„Bolo to ako umelecký projekt,“ hovorí Dottz. „Bavili sme sa tým, že sme behali po budove, robili vtipné zábery a v podstate experimentovali. Urobili sme sériu selfies a potom sme na stene zostavili koláž z jednotlivých vytlačených fotiek, aby sme zo série menších snímok vytvorili väčší obraz.“

Okrem režimu Selfie má fotoaparát Canon Zoemini S2 ďalšie dva režimy: Exteriér a Portrét s možnosťou úpravy, pridávania filtrov a rámov priamo vo fotoaparáte pomocou tlačidiel Efekty a Rámy ešte pred tlačou. Pred zhotovením fotky môžu používatelia tiež skontrolovať, či sú snímky ostré, pomocou živého náhľadu v aplikácii Canon Mini Print. Režim Exteriér funguje bez blesku, režim Portrét s automatickým bleskom a selfie s kruhovým osvetlením.

Canon Zoemini S2 a album na stole, v ktorom sú zábavné fotografie mladého muža a žien.

„Mojím najväčším snom bolo tancovať na festivalovom pódiu pred energickým publikom,“ hovorí Max, ktorá sa pred dvoma rokmi presťahovala do Londýna, aby sa stala filmovou herečkou. Neskôr si však uvedomila, že to nie je pre ňu.

Osoba sníma fotoaparátom Canon Zoemini S2 stenu s množstvom menších fotografií dvoch mladých ľudí, ktorí sa zabávajú.

„Živím sa architektúrou a vzdelanie som si dokončil v polovici minulého roka,“ hovorí Dottz. „Vo voľnom čase sa venujem tancu, len tak pre zábavu, a trochu meditujem.“

Dottz používal „instantné“ fotoaparáty už predtým a považuje ich za nástroj, ktorý pomáha tvorcom zostať prítomnými v danom okamihu. „Instantné fotoaparáty vás dostanú do zvláštneho rozpoloženia, v ktorom je každý záber dôležitý. Nechcete plytvať filmom, alebo v tomto prípade papierom, čo hodnotu momentu skôr zvyšuje, nie znižuje,“ vysvetľuje. „Koncentruje to vašu myseľ, ale spomienka sa stáva významnejšou, pretože ste museli byť prítomní v danom okamihu. Nemôžete jednoducho stlačiť spúšť, urobiť 60 záberov a vybrať ten najkrajší. Najkrajší musí byť každý jeden. Musí stáť za to.“

Prispôsobte si svoje snímky

Mladý muž s dlhými vlasmi sedí na stoličke a pomocou mobilného telefónu tlačí fotografiu cez Canon Zoemini S2.

„Keď tancujem na ulici a ľudia sa zastavia, okamžite sa začnú usmievať, bez ohľadu na to, aký majú deň,“ vysvetľuje Dottz, ktorý na snímke tlačí fotografiu cez Canon Zoemini S2. „Všade navôkol sa rozsieva pozitívna energia.“

Fotografia usmievajúceho sa mladého muža a ženy zložená zo série menších fotiek na modrošedej stene.

Dottz a Max vytvorili dlaždicové výtlačky, ktoré spoločne vystavili na stenu – jeden zo spôsobov, ako kreatívne pracovať s tlačou.

Po pripojení fotoaparátu Canon Zoemini S2 k telefónu mohla Max pred tlačou upraviť svoje obľúbené fotografie pomocou bezplatnej aplikácie Canon Mini Print. Zistila, že myšlienka spojenia digitálneho a tlačeného formátu ju nadchla. Ak chcete, môžete fotky upravovať aj vo fotoaparáte a prispôsobiť ich svojmu štýlu.

„Fotoaparát Canon Zoemini S2 sa veľmi ľahko používal a zorientovať sa v aplikácii je veľmi jednoduché. Vyzerá veľmi vkusne,“ dodáva Max. „Pridávanie rôznych efektov sa mi veľmi páčilo a pridávaním textu, nálepiek a filtrov si môžete svoju fotografiu naozaj prispôsobiť a takmer ju vymaľovať. To bolo úplne super.

„Často vidíte, ako si ľudia výtlačky znovu odfotia a dávajú na svoj Instagram. Myslím si, že je naozaj dobrý nápad mať možnosť používať Canon Zoemini S2 digitálne aj fyzicky. Páči sa mi tá všestrannosť.“

Prebudujte svoj tvorivý proces

Stôl, na ktorom je album s čiernymi stranami, svetlomodrý zápisník a biely fotoaparát s tlačiarňou Canon Zoemini S2.

„Keď používate Canon Zoemini S2, je to ako fotografie z Instagramu, ktoré si môžete vytlačiť a zdieľať fyzicky s priateľmi. A to je skvelé,“ hovorí Dottz.

Pre vášnivých tvorcov albumov, ako je Max, je Canon Zoemini S2 tiež skvelý nástroj na obohatenie fotiek o prvky vlastnej identity.

„Je to super, najmä ak chcete vytvoriť štýlové albumy,“ hovorí Max. „Rada si robím albumy, pretože je to pre mňa forma meditácie. Niekedy ich robím tematické podľa farieb a niekedy podľa vecí, ktoré som nazbierala počas dňa. Inokedy len pridám niekoľko nálepiek a kreslím. Úplne si viem predstaviť, že by som ho použila na vyplnenie svojho albumu alebo na spomienky, ktoré si chcem vyvesiť na stenu.“

Dottzovi rozprúdil Canon Zoemini S2 fantáziu s novými a vynaliezavými nápadmi pre jeho videá a nálepky, pretože sa doň dá vložiť 10 listov samolepiaceho fotopapiera ZINK™.

„Pridáva sa aspekt kreativity,“ hovorí Dottz. Má aj účet na Instagrame, ktorý používa ako digitálny skicár. „Hneď si v hlave predstavím niektoré z vizuálnych efektov, ktoré sa snažím robiť vo svojich videách. Ak napríklad odfotím snímku, vytlačím ju a ukážem na kameru, táto fotografia sa stane prvou snímkou nasledujúceho videa. Bude to určite zábavný nástroj.

„Pomocou lepiaceho papiera môžete vytvoriť kruhový obraz, na ktorom na seba nahodíte kreslený efekt,“ pokračuje. „Pridáte okolo neho biely alebo čierny kruh, vytlačíte ho a pripevníte si ho na čiapku, tenisky alebo na zadnú stranu puzdra na telefón.“

Akokoľvek chcete svoje snímky upraviť, vďaka fotoaparátu Canon Zoemini S2 môžete svoje okamihy premeniť na spomienky, zdieľať ich s priateľmi a zachytiť tak rytmus života.

Autor: Lorna Dockerill

Súvisiace produkty

  • Tlačiarne pre domácnosť

    Canon Zoemini 2

    Získajte instantné výtlačky zo svojho smartfónu kedykoľvek a kdekoľvek s vreckovou tlačiarňou Zoemini 2 na batérie.
  • Instantné fotoaparáty a vreckové tlačiarne

    Canon Zoemini S2

    Vylepšite si svoje selfie pomocou vreckovej tlačiarne s fotoaparátom, spolu so zrkadlom, kruhovým osvetlením, diaľkovou spúšťou a živým náhľadom.

Súvisiace články