KREATÍVNA TLAČ

Hra s jedlom: ako Paperboyo udržiava veci čerstvé

Rich McCor, kreatívny mozog, ktorý stojí za instagramovým kanálom Paperboyo, diskutuje o svojej vášni pre kreatívne práce s papierom a vysvetľuje, ako použil tlačiareň Canon SELPHY Square QX10 na vytvorenie neskutočných umeleckých obrázkov jedál.
Citrón sa vznáša vo vzduchu nad ilustrovaným výtlačkom tenistu, ktorý ide podávať. Vďaka vytvorenému efektu tenista pôsobí, akoby chcel trafiť citrón.

„Dôvod, prečo tak vášnivo robím svoju prácu, je, že som si cestu k nej našiel sledovaním vecí, ktoré vo mne vzbudzovali zvedavosť“, vysvetľuje McCor. „Snažil som sa zachytiť svet okolo mňa odlišným a vynachádzavým spôsobom, aký som ešte nevidel, a súčasne som mal príležitosť preskúmať moje rodné mesto Londýn.“

Pre britského umelca Richa, ktorý stojí za populárnym instagramovým kanálom Paperboyo, predstavovalo kombinovanie jeho záľuby vo fotografovaní s kreatívnymi prácami s papierom pôvodne spôsob, ako produkovať originálny obsah, ktorý by podnietil jeho vlastnú predstavivosť. Niektoré z jeho najikonickejších prác zahŕňajú výstrižky z čierneho papiera, ktoré drží pri londýnskych pamiatkách, a vytvára tak kreatívne a šikovné ilúzie.

„Bolo to v období, kedy sa selfie tyče a kanály na Instagrame začali stávať mainstreamom,“ hovorí Rich. „Mojím zámerom bolo vyhnúť sa používaniu klišé a namiesto toho nájsť odlišný štýl, a preto som experimentoval s rôznymi variáciami mojich výtvorov z papiera.“

Za viac ako pol dekády sa Richova práca pretransformovala z koníčka na kariéru. Vydal knihu s názvom „Around the World in Cut-Outs“ (Okolo sveta s výstrižkami), spolupracoval s významnými značkami ako Disney® a užíval si životný štýl, vďaka ktorému pred príchodom roka 2020, precestoval celý svet.

Pri spomienkach na svoje úspechy Rich vysvetľuje: „To, čo začalo ako malý večerný a víkendový koníček, prerástlo do kariéry a dostalo ma na cestu okolo sveta. Aby som mohol takto žiť, musel som rozmýšľať hravo a s humorom.“

Kreativita s tlačiarňou Canon SELPHY Square QX10

Tlačiareň Canon SELPHY Square QX10 obklopená výtlačkami a umeleckými čarbanicami.

„Moja myseľ sa okamžite nastavila na to, aby som Canon SELPHY Square QX10 nevnímal len ako tlačiareň, pretože to je očividné a nikomu netreba vysvetľovať, že dokáže tlačiť nádherné obrázky,“ hovorí kreatívny fotograf Rich McCor, známy aj ako Paperboyo.

Tlačiareň Canon SELPHY Square QX10 tlačí farbistú ilustráciu mladého dievčaťa s ružovými vlasmi a bublinou zo žuvačky na tvári.

Bezkáblová a prenosná tlačiareň Canon SELPHY Square QX10 dokáže produkovať pôsobivé vysokokvalitné výtlačky v priebehu niekoľkých sekúnd.

V súčasnosti s takmer pol miliónom odberateľov Rich zvyšuje úroveň svojich vynálezov. Jeho najnovší projekt mu umožnil vyjadriť svoju kreativitu s tlačiarňou Canon SELPHY Square QX10. S veľkou dávkou originality Paperboyo zakomponoval do tematiky zameranej na jedlo animované postavičky.

Rich vedel, že tlačiareň Canon SELPHY Square QX10 by mohla produkovať živé fotografie, ale chcel vyskúšať tlač ilustrácií, aby mohol nechať maximálne vyniknúť farby. Rich najprv svoje animácie ilustroval pomocou Adobe® Photoshop®, následne použil pozadie z komerčnej galérie, exportoval obrázky do svojho smartfónu a vytlačil ich diaľkovo pomocou aplikácie SELPHY Photo Layout.

Hra s kreatívnou interpretáciou

A tomato is suspended in the air in front of an illustrated print of a boxer. The effect makes it look as if the boxer's left glove is reaching out of the picture.

„Obmedzenia v roku 2020 prinútili moju prácu a prostredie, v ktorom tvorím obrázky, aby sa vyvíjali,“ hovorí Rich. Horlivo hľadal spôsoby, ako naďalej posúvať svoju kreativitu, a tak sa zameral na svoje domáce prostredie. „Namiesto vytvárania vizualizácií z pamiatok a krajiniek sa teraz hrám na kuchynskej doske na krájanie alebo na stole. Postupne boli moje výtvory čoraz komplikovanejšie – malo zmysel posúvať moje siluety na ďalšiu úroveň a využívať ilustrátorské zručnosti, ktoré zvyšovali farebnosť a detailnosť mojich postavičiek.“

Rich spomína dve nedávne krátke animácie s citrónom, ktorý nahrádza tenisovú loptičku, a paradajkou, ktorá je pred boxerskou rukavicou, a dodáva: „Keď som stál pred výzvou spraviť niečo kreatívne s jedlom, okamžite som si to interpretoval ako „pohrať sa s jedlom“, čo ma priviedlo k nápadom so športmi, a k tomu, ako by som mohol jedlom nahradiť športové vybavenie“.

Dve ruky držiace výtlačky rytiera a draka po oboch stranách hrnčeka na kávu. Pena z kávy pôsobí ako plamene šľahajúce z dračej papule.

Vďaka tlačiarni Canon SELPHY Square QX10 môžete tlačiť priamo zo smartfónu – štvorcové výtlačky poznámkami na okraji mali pre Richa ideálnu veľkosť, vďaka ktorej ich mohol zahrnúť do svojich zvláštnych fotografií jedál.

Inšpirácia pre túto špeciálnu výzvu sa teda pretavila do žuvačkovej bubliny, ktorá sa rozpľasne na tvári dievčaťa, a do pretvorenia vzorov z kávovej peny na plameň, ktorý bol umiestnený vedľa jasných 68 mm štvorcových výtlačkov draka a rytiera. „Zoberiem niečo rozpoznateľné a pridám k tomu kreatívny zvrat, ktorý prekvapí diváka,“ hovorí Rich. „Presunul som sa k animáciám a zmenil som prostredie, ale koncept kreatívnej transformácie je naďalej srdcom mojej práce.“

Obsiahnutie nikdy nekončiaceho sledovania nápadov

Farbistá ilustrácia mladého dievčaťa v červenej bejzbalovej čiapke, ktoré robí veľkú ružovú bublinu zo žuvačky.

Podľa Richa je kľúčom k pretrvávajúcej popularite Paperboyo to, že sa nebojí skúšať nové veci.

Farbistá ilustrácia mladého dievčaťa v červenej bejzbalovej čiapke so spľasnutou bublinou z ružovej žuvačky na tvári.

„Prechod žuvačkovej bubliny bol veľmi dobre načasovaný strih kamery,“ vysvetľuje Rich. „Chcel som vytvoriť pôsobivú sekvenciu, ktorá však nebude pôsobiť ako niečo, čo by dokázal vytvoriť hocikto.“

Rich vie, že ak si chce udržať úspech, ktorý ako Paperboyo dosiahol, musí pokračovať v skúšaní nových vecí, aj keď sa cestou nevyhne chybám. „Myslím si , že pre ctižiadostivých umelcov a tvorcov je dôležité uvedomiť si, že pri svojej práci sa stretnú s množstvom zlyhaní, chýb a nepodarených umeleckých diel, ktoré však vedú k dobrým výtvorom,“ hovorí Rich. „Na každý dobrý nápad, ktorý som mal, pripadá minimálne 10 zlých, cez ktoré som sa musel prepracovať, kým som objavil iskru, ktorá viedla k lepšiemu nápadu.“

Vďaka vášni pre umenie môže svoj kanál zásobovať fotografiami, ktoré publikum miluje a ktorých výtlačky si chce kúpiť. „Často sa ma pýtajú: „Ako môžem na Instagrame dosiahnuť taký úspech?“, a ja osobne si myslím, že to nie je tá správna otázka. Správa otázka je: „Ako nájdem niečo, čo milujem?“, pretože práve tak sa mi podarilo dosiahnuť úspech.“

„Je to zvláštny prechod od koníčka, ktorý mám sám pre seba a kde všetky zlyhania prináležia len mne, no súčasne mi patria aj všetky úspechy a kariéra, kde už musíte dovoliť, aby obsah formovali aj názory iných ľudí“, pokračuje Rich. „Neustále zapájam publikum, pretože sa mi podarilo vyvinúť a nájsť nové smery, ktoré umožňujú jeho zakomponovanie, a taktiež samozrejme preto, lebo svoju prácu stále rovnako milujem a baví ma vytvárať jedinečný obsah.“


Autor: Lorna Dockerill

Súvisiace produkty

  • Tlačiarne pre domácnosť

    SELPHY SQUARE QX10

    Uchovajte svoje drahocenné spomienky v podobe krásnych výtlačkov, ktoré zvládnete bezdrôtovo vytvoriť kdekoľvek.
  • Digitálne zrkadlovky

    EOS 6D Mark II

    Či už plánujete fotografovať ambicióznejšie projekty, alebo ste sa rozhodli pre kariéru profesionálneho fotografa, fotoaparát EOS 6D Mark II vám poskytne všetko, čo potrebujete na tejto ďalšej vzrušujúcej ceste.
  • Objektívy pre digitálne zrkadlovky

    EF 24-105mm f/4L IS II USM

    Tento objektív si obľúbili tí fotografi, ktorí si chcú na cesty so sebou vziať len jeden objektív. Prináša úžasnú kvalitu obrázkov so zlepšenou stabilizáciou obrazu.
  • Súvisiace články

  • KREATÍVNA TLAČ

    Vytlačte si okamžitú tematickú nástenku

    Zistite, ako vytvoriť tematickú nástenku, a posuňte svoje kreatívne projekty na vyššiu úroveň.

  • KREATÍVNA TLAČ

    Dajte svojim predstavám reálnu formu

    Prispôsobte si priestor podľa vášho štýlu pomocou tlačiarne Canon SELPHY Square QX10.

  • KREATÍVNA TLAČ

    Zabavte sa pri tlači

    Päť dôvodov, prečo potrebujete kompaktnú fotografickú tlačiareň.

  • FOTOGRAFIE JEDÁL

    Staňte sa influencermi v oblasti jedál

    Tipy na fotografovanie jedál od instagramovej influencerky a ambasádorky spoločnosti Canon Yasmin AlBatoul.