Vyššiu kreativitu dosiahnete tým, že sa pri fotografovaní jedál zameriate na jednu konkrétnu oblasť alebo objekt. Zachytené fotoaparátom Canon EOS 5D Mark IV s objektívom EF 100mm f/2.8L Macro IS USM pri nastavení 1/200 s, f/6,3 a ISO 250. © Yasmin AlBatoul
Fotografie jedál sú stále populárne a denne zapĺňajú milióny instagramových kanálov. Pri takom množstve obsahu je však pre začínajúcich fotografov čoraz ťažšie vytŕčať z davu. Zistite, ako môžete aj z najjednoduchších, doma pripravených pokrmov vytvoriť kandidátov na michelinskú hviezdu.
Jedna fotografka, ktorá sa z amatérky stala úspešnou profesionálkou, je Yasmin AlBatoul, ambasádorka spoločnosti Canon. Yasmin, ktorá pochádza z alžírskej Batny a je samoukom, má okamžite rozpoznateľný štýl, pri ktorom na odlíšenie svojich snímok využíva pohyb a energiu. „Najzaujímavejšou je pre mňa výzva pretvoriť niečo bežné, čo vidíme každý deň – ako napríklad jedlo – na niečo nádherné a umelecké“, hovorí.
Yasmin začala s fotografovaním v ranom tínedžerskom veku, pričom sa inšpirovala francúzskymi katalógmi interiérového dizajnu od starého otca. „Niektoré z nich mali vyše 4 000 strán a ja som trávila veľa času ich prezeraním a priala som si, aby som tiež mohla snímať také fotografie.“
O niekoľko rokov neskôr sa Yasmin začala orientovať na sociálne médiá a pomocou návodov na YouTube sa snažila získať zručnosti v používaní manuálneho ovládania svojho fotoaparátu Canon EOS 600D (ktorého nástupcom je Canon EOS 850D). Ako jej skúsenosti rástli, rástlo aj jej publikum a čoskoro sa stala plnohodnotnou profesionálnou fotografkou jedál. Dnes má na Instagrame približne 50 000 odberateľov a realizovaných množstvo profesionálnych zákaziek.
Yasmin môže výborne reflektovať svoje dosiahnuté úspechy a tu odhaľuje najdôležitejšie lekcie, ktoré sa naučila na svojej ceste k úspechu.