KOMPAKTNÉ FOTOAPARÁTY

Prečo je PowerShot G7 X Mark III najlepším kompaktným fotoaparátom spoločnosti Canon na vytváranie kreatívneho obsahu

Zistite, ako s týmto vreckovým fotoaparátom umožňujúcim streamovať v 4K dokážete popustiť uzdu svojej kreativite a ako sa stane súčasťou každého vášho dňa.
Žena nastavuje svoj Canon PowerShot G7 X Mark III vedľa laptopu, aby mohla zo svojej obývačky natáčať hodinu jógy.

Bez ohľadu na to, aký obsah radi vytvárate, ak chcete vyjadriť samých seba, potrebujete nástroje, ktoré vám pomôžu sa odviazať a ktoré do vášho každodenného života vnesú štipku kreativity. Fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III s kompaktným telom zahŕňa 4K video, 20,1 Mpix snímač a výklopnú dotykovú obrazovku, vďaka čomu je z neho skvelý spoločník pre kreatívne chvíľky.

Či už ste vlogger, inštruktor jógy, administratívny pracovník, rodič alebo hudobník, tento vreckový fotoaparát môžete použiť ako webkameru na uskutočňovanie videohovorov a bezdrôtové živé streamovanie, ale aj na zaznamenávanie dobrodružstiev v prírode, každodenné nahrávanie vlogov a snímanie dovolenkových záberov. Vďaka prenosnosti, všestrannému 24 mm širokouhlému objektívu so 4,2x zoomom, systému zlepšenej stabilizácie obrazu na zachytenie snímok bez chvenia, vstavanej, intuitívnej a v zásade ľahko použiteľnej technológii vám fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III pomôže zachytiť a zdieľať všetky dôležité okamihy.

Traja tvorcovia obsahu, inštruktorka jógy online a influencerka Sarah Malcolmová, vloggerka a odborníčka na scrapbooking Mei-Ying Chowová a filmár a fotograf Jamie James, sa s vami podelia o svoje skúsenosti s tým, ako im tento fotoaparát pomohol sprostredkovať ich prácu, život a umenie na internete.

Mei-Ying Chowová

Vloguje o svojich kreatívnych výtvoroch

Canon PowerShot G7 X Mark III položený na stole vedľa tlačiarne SELPHY Square QX10 a albumu s technikou scrapbooking.

Mei-Ying Chowová je študentkou posledného ročníka ekonomiky na univerzite King's College London s 90 000 odberateľmi na YouTube. Je odborníčkou na scrapbooking a prostredníctvom vlogov na sociálnych médiách sa jej za posledných sedem rokov podarilo vybudovať svoju vlastnú značku. Na zdokumentovanie svojho života, ako aj svojich umeleckých výtvorov používa fotoaparát PowerShot G7 X Mark III.

„Posledných päť či šesť rokov sa na svojom kanáli zameriavam na scrapbooking a vždy som si viedla denník,“ hovorí Mei-Ying. „Na účely tohto natáčania som vytvorila stranu venovanú promóciám mojej sestry, ktorá sa uskutočnila ešte v roku 2018. Ja ešte tento rok promovať nebudem, pretože moje promócie boli odložené, a tak som myslela, že by som mohla urobiť výber toho najlepšieho z jej promócií.“

Fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III na statíve namierený smerom nadol natáča ženu, ktorá na posteli ozdobuje jednu stranu albumu technikou scrapbooking.

Prostredníctvom záberov zhora a zblízka snímaných fotoaparátom G7 X Mark III natáča Mei-Ying vlastný proces scrapbookingu, pričom využíva nádherné výtlačky, ktoré si zo svojho smartfónu vytlačila na tlačiarni SELPHY Square QX10.

Žena, ktorá pomocou fotoaparátu Canon PowerShot G7 X Mark III fotí zvrchu album vytvorený technikou scrapbooking.

Keďže vloggerka Mei-Ying Chowová zvykne často fotiť bez statívu, nadchli ju možnosti stabilizácie obrazu fotoaparátu G7 X Mark III.

„Dotyková obrazovka fotoaparátu G7 X Mark III mi veľmi uľahčuje natáčanie záberov zblízka, pretože po dotknutí je automatické zaostrovanie skutočne rýchle a ľahšie sa drží,“ hovorí Mei-Ying. Oceňuje aj statív Canon Tripod Grip HG-100TBR, ktorý jej pomáha pri natáčaní na internáte. Statív Tripod Grip je úplne bezdrôtový a dodáva sa s odnímateľným Bluetooth diaľkovým ovládačom BR-E1, ktorý uľahčuje celkové použitie bez ohľadu na miesto.

„Malá výška statívu Tripod Grip HG-100TBR mi veľmi vyhovuje, pretože moja izba na internáte je skutočne malá, takže som od malého statívu nastaveného v správnej výške doslova závislá,“ vysvetľuje.

Čistý zvuk je pre online videá, ktoré Mei-Ying natáča, tiež veľmi dôležitý, tak ako aj pridávanie zvukových efektov k finálnemu výsledku návodov pre scrapbooking na jej kanáli. Ľahký stereofónny mikrofón Canon DM-E100 si zapojí priamo do fotoaparátu, čo jej pomôže zachytiť stereofónny zvuk.

Na kombináciu s externým mikrofónom Mei-Ying hovorí: „Kvalita zvuku fotoaparátu PowerShot G7 X Mark III je oveľa lepšia ako v prípade zabudovaného mikrofónu mojej digitálnej zrkadlovky. Mikrofón je veľmi citlivý a páčia sa mi aj vrstvy, ktoré pridáva, takže môžete počuť zvuk strihania nožníc a rôzne iné zvuky, vďaka čomu sa zapájajú všetky zmysly. Snažím sa ich nestišovať, keď nakoniec pridávam hudbu, pretože si myslím, že je to tak pôsobivejšie.“

Vďaka najnovšej aktualizácii firmvéru, ktorá pridáva nový vyhradený režim vlogovania, je digitálny fotoaparát PowerShot G7 X Mark III ideálny pre vlogerov ako Mei-Ying.

Sarah Malcolm

Streamuje jógu naživo zo svojej obývačky

Žena nastavuje svoj Canon PowerShot G7 X Mark III vedľa laptopu, aby mohla naživo streamovať hodinu jógy.

Tvorcovia ako Sarah, ktorí majú viac ako 1 000 odberateľov, dokážu pomocou fotoaparátu Canon PowerShot G7 X Mark III naživo streamovať video priamo na YouTube.

Mladá žena v svetlom tope cvičí vo svojej obývačke jógu a všetky svoje pohyby natáča pomocou fotoaparátu Canon PowerShot G7 X Mark III.

„Možnosť sledovania tváre je vo fotoaparáte PowerShot G7 X Mark III skutočne užitočná,“ hovorí inštruktorka jógy online Sarah Malcolmová, „takže je počas kurzov na mňa stále zamerané.“

Inštruktorka jógy online a influencerka Sarah Malcolmová z Londýna uskutočňuje z dôvodu pandémie Covid-19 kurzy jógy naživo cez Zoom®, čo si vyžaduje len jednoduché nastavenie.

„Rozhodla som sa viesť online kurzy na začiatku roku 2020, keď som ich doslova cez noc už viac nemohla robiť v štúdiu,“ hovorí Sarah. „Tento posun sa však ukázal ako mimoriadne efektívny a nejakým spôsobom sa mi podarilo zostať v spojení dokonca viac ako predtým. Najlepšou vecou na takomto nastavení je jeho jednoduchosť.“

Fotoaparát G7 X Mark III využíva na natáčanie jógovej zostavy v kombinácii so stereo mikrofónom DM-E100 na zabezpečenie vysokokvalitného zvuku, adaptérom PD-E1 pre natáčanie bez prerušenia a statívom Tripod Grip HG-100TBR na zaistenie stability. Sarah zistila, že takáto súprava vysoko prevyšuje kvalitu, ktorú poskytoval jej smartfón a laptop. Fotoaparát G7 X Mark III poskytuje používateľom podľa potreby možnosť zachytiť čistý HDMI výstup v 4K rozlíšení.

„Nemohla som uveriť rozdielu v kvalite pri nastavení fotoaparátu pre moje online kurzy,“ hovorí Sarah. „Fotoaparát G7 X Mark III je ľahký, ľahko sa používa a má oveľa širší záber ako zabudovaná kamera môjho laptopu, takže moji študenti vidia viac. Užitočné je aj to, že na 180-stupňovej výklopnej obrazovke LCD môžem vidieť aj kompozíciu, takže nevypadnem zo záberu.“

Mladá žena v sivom svetri fotí zvrchu ovocný nápoj a napenenú kávu.

Sarah mimoriadne očarila kvalita snímky zachytenej fotoaparátom Canon PowerShot G7 X Mark III s 20,1 Mpix snímačom.

Zhora nasnímaný ovocný nápoj, napenená káva a plátok pomaranča na doske na krájanie.

Keď Sarah práve nevedie online kurz, podieľa sa na tvorbe podcastu zameraného na jedlo a zdravie s názvom Kitchen Club. Takže často zdieľa obrázky výživných jedál a nápojov, ktoré na Instagrame sleduje 17 500 followerov. Na vytvorenie jasných a ostrých snímkov priamo z fotoaparátu využíva f/1,8 – 2,8 clonu modelu G7 X Mark III. Zachytené fotoaparátom Canon PowerShot G7 X Mark III pri nastavení na 24 mm, 1/125 s, f/1,8 a ISO 125. © Sarah Malcolm

Fotoaparát sa dá použiť aj ako webkamera. Stačí si stiahnuť softvér Canon EOS Webcam Utility Software, ktorý funguje s väčšinou videokonferenčných a streamovacích aplikácií. To je ideálne pre inštruktorov jógy a všeobecne pre fitness inštruktorov, ktorí ponúkajú členstvo na online platformách.

Pri filmovaní má fotoaparát PowerShot G7 X Mark III červený okraj okolo rámu. Je to vylepšená indikácia, ktorá dodatočne potvrdzuje nahrávanie bez falošných spustení. Vylepšené možnosti automatického zaostrenia modelu PowerShot G7 X Mark III navyše znamenajú, že tvorcovia ako Sarah si môžu byť istí, že sa počas filmovania fotoaparát zaostruje.

Jamie James

Uvedomelé vlogovanie v prírode

Muž sa natáča pri meditácii blízko okraja útesu pomocou fotoaparátu Canon PowerShot G7 X Mark III. V pozadí možno vidieť oceán.

Pre Jamieho Jamesa, ktorý posledných šesť rokov pôsobí ako filmár a fotograf na plný úväzok a špecializuje sa na obsah situovaný v exteriéri pre značky ako Vans a The North Face, je všestranná kvalitná súprava nevyhnutná na vytváranie požadovaného obsahu.

Jamie testuje svoj fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III počas snímania videí a fotografií v divočine. Vysoká snímková frekvencia fotoaparátu (až 120 snímok za sekundu) a objektív so 4,2x 24-100 mm f/1,8 – 2,8 zoomom sa ukázal byť skvelou voľbou pre dramatické útesy pobrežia Jurassic Coast, ktoré si Jamie vybral ako pozadie. Na to nadväzuje 4-kroková stabilizácia obrazu fotoaparátu PowerShot G7 X Mark III, ktorá umožňuje zachytávať zábery pri pomalšej rýchlosti uzávierky bez otrasov fotoaparátu.

Vďaka najnovšej aktualizácie firmvéru má fotoaparát PowerShot G7 X Mark III vylepšený IS, čo znamená, že môžete snímať s istotou. Je navyše vybavený funkciou Face priority AE, vďaka ktorej je zachytenie ľudí v pohybe jednoduchšie ako kedykoľvek predtým.

Muž hrbiaci sa na pláži, ktorý fotoaparátom Canon PowerShot G7 X Mark III fotí plynový gril.

Jamie James je filmár a fotograf, ktorý svoje zábery veľmi neplánuje. Aj preto je nadšený z toho, akú všestrannosť ponúka model Canon PowerShot G7 X Mark III.

Morská pena, ktorá za súmraku obmýva piesčité pobrežie.

„Môj kreatívny proces spočíva v preskúmaní a zachytení toho, čo vyzerá skvelo,“ hovorí. „Stačí len vyjsť von, pozorovať okolie a zachytiť všetko, čo sa v danom okamihu deje.“ Zachytené fotoaparátom Canon PowerShot G7 X Mark III pri nastavení na 100,8 mm, 1/200 s, f/2,8 a ISO 160. © Jamie James

„Zachytil som samého seba, ako pijem kávu a trocha sa naťahujem, pretože som sa chcel podeliť aspoň o kúsok zo svojho života a upozorniť na to, aké je dôležité tráviť čas sám so sebou v prírode a aké to dokáže byť upokojujúce,“ hovorí. „Všestrannosť tohto objektívu je úžasná. Neuveriteľným spôsobom umožní zachytiť šíru krajinu a priblížiť aj tú najtesnejšiu akciu.“

„Na dlhých výletoch za dobrodružstvami zohráva veľkosť tú najväčšiu rolu. Takže je skvelé, že môžem fotoaparát nosiť vo vrecku, rýchlo ho vytiahnuť a fotiť vo formáte RAW. Nemusím ho vyťahovať z tašky, takže mi neujde žiadny moment,“ hovorí Jamie.

Najnovšia aktualizácia firmvéru znamená, že model PowerShot G7 X Mark III tiež zobrazuje línie záberu pre rôzne pomery strán, čo uľahčuje snímanie pre rôzne platformy a pre tlač. Počas natáčania môžete dokonca na obrazovke zobraziť značku vhodnú pre Instagram, aby ste sa uistili že obsah bude fungovať na sociálnych sieťach.

Preexponovaným záberom v modeli PowerShot G7 X Mark III sa môžete vyhnúť použitím zebrových prekrytí, ktoré pomáhajú označovať oblasti expozície.

Muž vyberá z vrecka na kabáte fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III.

Počas svojich dobrodružstiev v prírode potrebuje Jamie súpravu, ktorá je dostatočne kompaktná a ľahká na to, aby ju so sebou mohol vziať na rôzne odľahlé miesta. A fotoaparát G7 X Mark III vreckových rozmerov dokáže profesionálnym filmárom a fotografom ponúknuť všetko.

Tvorcom, ako je Jamie, záleží aj na tom, aby mohli používať vysokokvalitnú webkameru na uskutočňovanie videohovorov. Tak môže totiž svojim sledovateľom lepšie priblížiť kvalitu svojej práce. Fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III toto všetko umožňuje prostredníctvom USB pripojenia.

„Ako filmár a fotograf chcem zanechať dobrý dojem. Keď sa pripojím k hovoru cez Zoom®, nastavím scénu tak, aby pôsobila skutočne filmovo a vznikla dobrá hĺbka ostrosti, získajú klienti obraz toho, čo v rámci našej spolupráce dostanú.“

Autor: Lorna Dockerill

Súvisiace produkty

Súvisiace články

  • VIDEO

    Tipy na zlepšenie videí pre sociálne siete

    Štyria tvorcovia obsahu diskutujú o tom, čo prispieva k skvelému obsahu a ako vyniknúť v online svete.

  • VLOGOVANIE

    Ako sa stať vlogerom

    Začnite a vytvorte kvalitné vlogy s našimi tipmi pre začiatočníkov v oblasti vlogovania.

  • FOTOGRAFIA

    EOS R50 v porovnaní s EOS R10

    Porovnávame kľúčové funkcie a dizajn dvoch fotoaparátov APS-C systému EOS R.

  • VLOGOVANIE

    Spoznajte PowerShot V10

    Zistite, prečo je malý vlogovací fotoaparát 4K od spoločnosti Canon ideálna a všestranná štartovacia súprava.