TLAČ

Zvýšte produktivitu svojho podniku pomocou tlače

Zistite, ako môžu tlačiarne Canon MAXIFY a PIXMA MegaTank – vďaka ich rýchlosti, spoľahlivosti, všestrannosti a mimoriadne nízkym prevádzkovým nákladom – pomôcť vašej firme prosperovať.
Žena sedí pri notebooku a na stole vedľa nej je tlačiareň Canon MegaTank.

Každý podnik musí vyzerať dobre na papieri. Či už pracujete v kancelárii, doma alebo to striedate, rad tlačiarní Canon MAXIFY a PIXMA MegaTank poskytuje výkon, jednoduché použitie a kvalitu, ktoré potrebujete na vytváranie skvelo vyzerajúcich dokumentov a výtlačkov, a to rýchlo a jednoducho. Ešte lepšie je, že plniteľné veľkoobjemové atramentové zásobníky šetria čas, peniaze a námahu. V skutočnosti vám niektoré z týchto tlačiarní môžu ušetriť až 90 % celkových nákladov na vlastníctvo v porovnaní s konvenčnými atramentovými a laserovými tlačiarňami. Sú preto skvelé aj pre ziskovosť vašej firmy.

Tu je náčrt toho, čo ponúkajú a ako z nich vyťažiť maximum, na základe skúseností ľudí, ktorí sa na ne pri obchodovaní dennodenne spoliehajú.

1. Rýchlosť a účinnosť

Ruka používateľa drží fľaštičku žltého atramentu pripravenú na vloženie do tlačiarne Canon MegaTank.

Tlačiareň MAXIFY GX1040 je ideálna pre hybridných pracovníkov – je dostatočne kompaktná na to, aby zabrala málo miesta v domácom prostredí, ale je navrhnutá tak, aby ponúkala rovnakú škálu výhod produktivity ako ostatné modely radu tlačiarní MAXIFY vďaka vysokej rýchlosti tlače a doplniteľným atramentovým zásobníkom s vysokou výťažnosťou.

Ian Scullion zo spoločnosti Faslciato Architects používa tlačiareň MAXIFY GX7040 vo svojom rušnom úrade. V rámci prísnych termínov oceňuje vysokú rýchlosť tlače, 24 obr./min čiernobielo a 15,5 obr./min farebne, a skutočnosť, že tlačiareň dokáže skenovať obe strany obojstranných dokumentov jediným prechodom, čo šetrí drahocenný čas. Nastavenie bolo taktiež rýchle a jednoduché.

„Celý proces inštalácie trval len približne 10 – 15 minút,“ hovorí Ian. „Každá zo štyroch atramentových fľaštičiek má osobitný tvar a je farebne odlíšená, takže fyzicky nie je možné, aby ste atrament naliali do nesprávneho zásobníka. Fľaštičky netreba stláčať a atrament po naplnení zásobníka automaticky prestane tiecť, takže nevznikne neporiadok.“

Ďalší model, Canon MAXIFY GX1040, ktorý je ideálny pre hybridných pracovníkov, je pozoruhodne kompaktný, rýchlo sa nastavuje a ľahko sa používa s intuitívnou, prispôsobiteľnou farebnou dotykovou obrazovkou a viacfarebným LED indikátorom stavu. V jednej sade fľaštičiek je dostatok atramentu na približne 3 000 farebných strán1, zatiaľ čo produktivitu zvyšuje rýchly výstup až 15 obr./min pri čiernobielej a 10 obr./min. pri farebnej tlači.2 Priestorovo úsporná 250-listová vstupná kazeta na papier je úhľadne umiestnená v základni tlačiarne a model MAXIFY GX2040 má navyše automatický podávač dokumentov na 35 listov pre jednoduchšie skenovanie a kopírovanie viacstranových dokumentov.

2. Nízke náklady na vlastníctvo

Používateľ pridáva papier do kazety v prednej časti tlačiarne Canon MAXIFY.

Model MAXIFY GX7040 disponuje dvomi kazetami na vstup 250 listov papiera v podstavci a zadným podávačom, ako aj automatickým obojstranným podávačom dokumentov na 50 listov, ktorý dokáže naskenovať obe strany obojstranného dokumentu počas jedného prechodu. To znamená menej času na výmenu papiera v zásobníku alebo opätovné vloženie dokumentu na skenovanie druhej strany.

Z hľadiska celkovej produktivity nie je efektívna podniková tlačiareň len o rýchlosti a efektívnosti. Je to aj o obstarávacej cene a prevádzkových nákladoch. „Sme veľmi radi, že model MAXIFY GX7040 nám prináša také veľké úspory nákladov,“ hovorí Ian.

Produktový špecialista Canon Europe Zubair Rahim objasňuje nízke celkové náklady na vlastníctvo tlačiarní ako MAXIFY GX7040 a MAXIFY GX6040. „Rozdelíme ich na priemerné náklady na stranu a celkové náklady pre podnik počas približne piatich rokov vrátane ceny samotnej tlačiarne, ako aj spotrebného materiálu. Oboje sú pri týchto tlačiarňach skutočne nízke. Môžete očakávať priemerné úspory vo výške až 90 % z celkových nákladov na vlastníctvo v porovnaní s desiatimi najlepšími laserovými a atramentovými tlačiarňami.“

3. Kvalita tlače

Žena používa zvýrazňovač na vytlačenom dokumente s tlačiarňou Canon MegaTank položenou na stole vedľa.

Vďaka doplniteľným atramentovým zásobníkom s vysokou výťažnosťou v tlačiarňach MegaTank od spoločnosti Canon, ako je MAXIFY GX2040, strávite menej času objednávaním ďalších kaziet. Používaním atramentov na báze pigmentov sa zabezpečuje, aby dokumenty vydržali manipuláciu a boli odolné voči šmuhám, vode a zvýrazňovaču.

Kvalita dokumentov, ktorépodnik produkuje, môže byť rozhodujúca pre to, ako ju vnímajú jej klienti a potenciálni zákazníci. „Niekedy sa zapájame do súťaží alebo ocenení a v kancelárii takisto radi tlačíme výkresy na rôzne typy papiera,“ hovorí Ian. Kvalita tlače modelu MAXIFY GX7040 je oveľa lepšia ako u ostatných tlačiarní, ktoré sme v minulosti používali.“

Modely MAXIFY GX1040, MAXIFY GX2040, MAXIFY GX7040 a MAXIFY GX6040 používajú pigmentové atramenty pre všetky tri farby, ako aj pre čiernu farbu. To im umožňuje vytvárať ostrý text a bohatú, žiarivú farebnú grafiku s neuveriteľne jemnými detailmi, ktoré zachovávajú vzhľad aj tých najmenších fontov, ako je drobná tlač v právnych dokumentoch. Čiernobiele aj farebné dokumenty sú tiež veľmi odolné voči rozmazaniu, čo pomáha zachovať kvalitný vzhľad a je bonusom, keď chcete použiť zvýrazňovače.

4. Pohodlie a pripojenie

Muž sedí za pracovným stolom v architektonickej kancelárii s tlačiarňou Canon MAXIFY na skrinke v pozadí.

Dopredu smerujúce priehľadné panely v tlačiarňach Canon MegaTank uľahčujú monitorovanie hladiny atramentu a včasné objednávanie cenovo výhodných fliaš náhradného atramentu.

Používateľ drží tablet so stĺpcovým grafom na obrazovke, zatiaľ čo výtlačok rovnakého grafu vychádza z tlačiarne Canon.

Spoločnosť Premier Insurance využíva aplikáciu Canon PRINT na tlač dokumentov z mobilného telefónu alebo tabletu pomocou tlačiarne MAXIFY G6040, či už priamo v kancelárii alebo na diaľku.

Anik Islam zistila, že model Canon MAXIFY G6040 je ideálny pre rušné kancelárske prostredie spoločnosti Premier Insurance. Tlačiareň má kapacitu až 350 listov, dvojdráhové podávanie papiera a doplniteľné atramentové zásobníky s vysokou výťažnosťou, čím sa výrazne šetrí čas potrebný na dopĺňanie papiera a opakované objednávanie atramentových kaziet.

Ďalšou výhodou je schopnosť týchto tlačiarní spracovať rôznorodú škálu médií, od obyčajného papiera a karty až po obálky a fotografický papier. Keďže úspech podniku sčasti závisí na prezentácii značky klientom pomocou prepracovaných marketingových materiálov, Anik zistila, že schopnosť tlačiť tieto materiály cenovo efektívne interne je prevratnou zmenou.

Cloudové možnosti tlačiarní Canon MAXIFY a PIXMA boli pre spoločnosť Premier Insurance podobne prevratné. „Naši klienti si so sebou na stretnutia často nosia rôzne dokumenty. Vďaka aplikácii Canon PRINT si ich teraz môžem rýchlo naskenovať, pričom sa automaticky odošlú na tlač do kancelárie, takže ich naši zamestnanci môžu začať ihneď analyzovať,“ vysvetľuje Anik.

Mnohé z tlačiarní MegaTank MAXIFY a PIXMA od spoločnosti Canon majú farebné dotykové obrazovky, ktoré si môžete prispôsobiť tak, aby ste priradili často opakované úlohy jednoduchému ťuknutiu na obrazovku. Pre tlač na obyčajný papier, špeciálne médiá a fotografický papier majú niektoré tlačiarne aj viacero vstupných kaziet a zásobníkov, čo zamedzuje plytvaniu časom a námahe pri výmene papiera v jednom zásobníku.

5. Dizajn zameraný na podnikanie

Muž sa pozerá na pohľadnicu, ktorú drží v ruke. Za ním sú usporiadané vystavené farebné kvety a na jednej strane je tlačiareň Canon.

Pre mnohé podniky je environmentálna zodpovednosť dôležitým faktorom. Hoci spoločnosť Canon ponúka cenovo úsporné plány predplatného tlače pre niektoré zo svojich tlačiarní na báze kaziet (dostupnosť sa môže v jednotlivých krajinách líšiť), spolu s programom recyklácie použitých kaziet, systém dopĺňateľných atramentov v tlačiarňach MegaTank posúva ekologickú šetrnosť na novú úroveň.

Používateľ drží vytlačenú fotografiu a ďalšie sú rozložené na stole vpredu spolu s kvetinovými prezentáciami.

Spoločnosť Forever Rose prikladá ku každému odosielanému darčeku osobnú fotografiu, ktorá musí byť v tej najvyššej kvalite. Spoločnosť zistila, že tlačiareň Canon MAXIFY G6040 spĺňa požadované štandardy pri veľkých objemoch a nižších nákladoch ako laserová tlač.

Forever Rose je personalizovaná darčeková spoločnosť so sídlom v Dubaji. Tlačiareň Canon MAXIFY G6040 predstavovala pre Ebraheema Al Samadiho, vlastníka spoločnosti Forever Rose, riešenie, ktoré prinesie vždy spoľahlivú, vysokú mieru produktivity a zároveň zníženie nákladov na tlač. „V porovnaní s laserovou tlačou, ktorú sme používali predtým, sme zaznamenali výraznú úsporu nákladov,“ hovorí.

„Tlačíme na dennej báze,“ hovorí medzinárodný obchodný riaditeľ spoločnosti Asim Hussain. „A vysoké objemy tlače za priaznivé ceny boli jedným z hlavných dôvodov, prečo sme si vybrali tlačiareň Canon MegaTank.“

Cenová dostupnosť je však len jednou stranou mince. Vysoká kvalita výtlačkov modelu PIXMA G6040 spĺňala všetky potreby spoločnosti, od ktorej klienti očakávajú dokonalú formu prezentácie. Keďže tlačiareň PIXMA G6040 využíva vysoko kvalitné farbivové atramenty, ktoré umožňujú tlač úžasne prirodzených obrázkov, zákazníci spoločnosti Forever Rose teraz môžu k posielanému darčeku priložiť bezchybne vytlačenú fotografiu.

Pre väčšie pohodlie poskytuje služba Canon Small Business Print Hub množstvo základných informácií a prípadových štúdií, kde nájdete nápady, ako skutočne prevteliť svoje posolstvo do tlače. Okrem toho vám softvér Canon PosterArtist ponúka tisíce prispôsobiteľných návrhov na dosah ruky, takže môžete vytvárať profesionálne vyzerajúce plagáty, bannery a letáky rýchlo a vo vlastnej réžii.

Tlačiareň Canon MegaTank a niekoľko fľaštičiek s náhradným atramentom sa nachádzajú na stole s monitorom počítača a stolovou lampou za ním.

Okrem prispôsobiteľnej 2,7-palcovej dotykovej obrazovky majú modely MAXIFY GX1040 a MAXIFY GX2040 aj novú kontrolku LED s meniacou sa farbou, ktorá uľahčuje kontrolu priebehu tlače. Sú tiež kompatibilné s cloudovými službami a môžete tlačiť a skenovať priamo zo smartfónov a tabletov so systémom Android a iOS prostredníctvom aplikácie Canon PRINT.

Tlačiarne MAXIFY a PIXMA MegaTank od spoločnosti Canon v konečnom dôsledku zabezpečujú špičkovú kvalitu tlače s vysokou rýchlosťou výstupu a zároveň udržujú nízke prevádzkové náklady. Vo výsledku môžu zlepšiť vašu produktivitu, umocniť ziskovosť vášho podnikania a zároveň zvýšiť jeho efektívnosť.

Matthew Richards & Paul Fitzpatrick
  1. Hodnota výťažnosti predstavuje odhad založený na individuálnej skúšobnej metóde spoločnosti Canon využívajúcej vzor podľa normy ISO/IEC 24712 a simuláciu nepretržitej tlače s náhradnými atramentmi po počiatočnom nastavení.
  2. Rýchlosť tlače dokumentu A4 na obyčajný papier sa meria na základe priemeru ESAT v teste kancelárskej kategórie normy ISO/IEC 24734.

Súvisiace produkty

Súvisiace články

  • TIPY NA TLAČ

    Ako tlačiť bezpečne

    8 spôsobov, ako používať bezpečnostné funkcie tlačiarne Canon na zaistenie bezpečnej tlače.

  • TLAČ

    Najlepšie tlačiarne pre domáce kancelárie

    Bezproblémový prechod na prácu z domu pomocou tlačiarní Canon PIXMA a MAXIFY.

  • TLAČ

    Canon PosterArtist

    Vytvárajte profesionálne návrhy plagátov rýchlo, jednoducho a bezplatne.

  • TLAČ

    Atramentová tlač alebo laserová: ktorá je pre vás tá pravá?

    Spoznajte rozdiely medzi atramentovými a laserovými tlačiarňami Canon a zistite, ktoré najlepšie vyhovujú vašim potrebám.