How I’m using the Canon EOS 2000D to promote my band

SPEVÁK A SKLADATEĽ PIESNÍ JOSH GIBBS

Ako využívam fotoaparát Canon EOS 2000D na propagáciu svojej skupiny

Josh Gibbs
Josh Gibbs

Spevák a skladateľ piesní


Josh Gibbs intuitívne rozumie prepojeniu medzi hudbou interpreta a jeho imidžom. „Ako som vyrastal, vždy sa mi páčili skupiny, ktoré vyzerali skvele. Oveľa skôr, než by som od nich počul nejakú skladbu, som videl ich fotografie, a vďaka tomu som zatúžil vypočuť si ich hudbu.

Po založení skupiny Pin Ups s bratmi Louisom a Jessem Bakerom, Josh úporne premýšľal o tom, ako majú vizuálne prezentovať svoj hudobný tím. „Sme nová skupina, takže je dôležité ukázať ľuďom, o čo nám ide a prečo sme hodní nasledovania.“

Vedel, že schopnosť zdieľať skvelé fotografie na sociálnych sieťach je kľúčom k získaniu fanúšikov, ale nebol presvedčený o tom, že by mohol dosiahnuť svoj cieľ pomocou telefónu so vstavaným fotoaparátom. „Nedokázal som presne zaostriť a snímky boli vždy príliš tmavé alebo príliš svetlé – najmä keď sme boli v zanedbaných priestoroch alebo nahrávacích štúdiách.“, hovorí Josh.

Joshovým riešením bol fotoaparát Canon EOS 2000D – digitálna zrkadlovka, ktorá poskytuje vysokú kvalitu aj pri slabom svetle. Keďže Josh digitálnu zrkadlovku nikdy predtým nepoužíval, veľmi ho prekvapilo jej jednoduché používanie a čistá kvalita fotografií, ktoré s ňou nasnímal.

"Bola naozaj intuitívna – a používala sa rovnako jednoducho ako telefón. Jednoducho som ju zobral a začal snímať. A zrazu sa moje fotografie vyznačovali plnosťou detailov, super ostrosťou a ozajstným profesionálnym vzhľadom."

Súvisiace články
Ready for anything: introducing the Canon EOS 850D

CANON EOS 850D

Pripravený na všetko: predstavujeme fotoaparát Canon EOS 850D

Posuňte svoje fotografie na novú úroveň vďaka digitálnej zrkadlovke, ktorá dokáže takmer všetko: Canon EOS 850D.

Get to grips with shutter speed

RÝCHLOSŤ UZÁVIERKY

Naučte sa používať správnu rýchlosť uzávierky

Týchto 5 základných tipov vám pomôže vždy zvoliť optimálnu rýchlosť uzávierky na zachytenie pohybujúcich sa objektov a snímanie lepších akčných fotografií.

Sharing memories after the recording session

Keďže sa Josh obával, že pomocou digitálnej zrkadlovky bude pre neho komplikovanejšie zdieľať snímky, bol tiež prekvapený funkciami prepojenia fotoaparátu. „Je naozaj jednoduché pripojiť fotoaparát EOS 2000D k môjmu telefónu. Potom už len jednoducho prezerám fotografie a tie najlepšie nahrám priamo na Instagram.“ A ako bonus zistil, že zdieľanie snímok počas cesty je rovnako jednoduché, akoby bol v štúdiu. „Jednoducho vložím fotoaparát do svojej tašky a zoberiem so sebou – a ak vidím niečo fascinujúce, chcem to zdieľať tak rýchlo, ako je to možné.“

Getting creative in the recording studio, the EOS 2000D captures great shots in low light

Rovnako vhod padli Joshov aj možnosti rozprávania príbehov, ktoré ponúka fotoaparát EOS 2000D.

"Páči sa mi, keď môžem nasnímať skvelé videá, na čo je fantastická funkcia Videomomentka. Môžete nasnímať množstvo krátkych videí každodenných drobných príhod a fotoaparát ich pre vás kus po kuse poskladá do skvelého malého príbehu všetkého, čo sa udialo."

Práve teraz skupina Pin Ups pracuje na svojom prvom albume a Josh si vychutnáva možnosť nasnímať ich pri nahrávaní v štúdiu spôsobom, ktorý je výstižný a vzbudzujúci silné pocity. „Je pre mňa romantickou predstavou, že dokážem skutočne zachytiť tieto spomienky a doplniť hudobné nahrávky obrazovým vyjadrením.“

Jesse and Louis tracking the first Pin-ups album. Effortless storytelling, even in tricky light

V záujme vytvorenia fotografií, ktoré by odrážali hudbu skupiny, sa Josh začal zaoberať kreatívnymi možnosťami fotoaparátu EOS 2000D. „Naozaj sa mi páči možnosť vytvárania rozostreného pozadia, vďaka ktorému fotografie vyzerajú neskutočne fantasticky a zahalené v hmle.“, hovorí Josh.

A svoju kreativitu chce rozvíjať aj naďalej. „Rozhodne plánujem využívať ďalšie pokročilé funkcie digitálnej zrkadlovky. Možno vyskúšam nejaké iné objektívy“, pokračuje Josh. „Skúšanie nových techník fotografovania je rovnako skvelá zábava ako hranie nových skladieb.“

Súvisiace články

„Nechajte sa inšpirovať“ je pre vás najdôležitejším zdrojom užitočných rád pri tvorbe fotografií, návodov pre kupujúcich a výstižných rozhovorov – všetko, čo potrebujete vedieť pri hľadaní toho najlepšieho fotoaparátu či tlačiarne, aby ste mohli vdýchnuť život svojmu najbližšiemu tvorivému nápadu.

Späť na všetky príbehy

Máte záujem o fotoaparát EOS 2000D?

Jednoducho a intuitívne – ideálna prvá digitálna zrkadlovka umožňujúca zachytávať a zdieľať zážitky s nádherne rozostreným pozadím.

Zistite viac

Interested in the EOS 2000D