ČLÁNOK

Rozlúčte sa s externým zabezpečovaním návrhov: vytvárajte plagáty, transparenty a letáky pre svoj podnik v týchto štyroch jednoduchých krokoch.

Máte tlačiareň Canon? Začnite tvoriť už dnes s bezplatným a jednoduchým softvérom PosterArtist na vytváranie návrhov

Či už je to lesklá maloobchodná brožúra, letáky k otvoreniu reštaurácie alebo informačný plagát poskytovateľa zdravotnej starostlivosti, tlač zohráva veľkú úlohu v komunikačných stratégiách v mnohých odvetviach. Z nedávneho výskumu vyplýva, že v oblasti maloobchodu, výroby, zdravotnej starostlivosti a vo verejnom sektore sa 50 % rozpočtu na komunikáciu vynakladá na tlač1 a ďalšie oblasti za nimi veľmi nezaostávajú.

Vytváranie tlačových marketingových materiálov s veľkým vplyvom však môže byť drahé, najmä vzhľadom na to, že 95 % spoločností zabezpečuje svoje marketingové potreby v oblasti tlače externe prostredníctvom špecializovaného poskytovateľa služieb. Zvyčajne je dôvodom to, že hľadajú profesionálnu kvalitu a interne nemajú k dispozícii príslušné zdroje.

Nejde totiž len o finálny výtlačok. Bez skúseného interného tímu dizajnérov podniky často zabezpečujú externe úplne celý proces od návrhu až po výrobu. Hoci využitie externých služieb môže priniesť úspory z rozsahu, organizácie, ktoré chcú rýchlo vytvoriť ad hoc aktíva, môžu byť frustrované z času a nákladov na ich vytváranie.

Keďže marketingové rozpočty sú menšie než kedykoľvek predtým, organizácie sú pod tlakom, aby znižovali náklady, no vďaka novým riešeniam na trhu, ako je softvér PosterArtist, nemusia podniky robiť podniky v oblasti tlače. Organizácie so zariadením Canon teraz budú mať lepšie nástroje na navrhovanie a vytváranie marketingových aktív interne, ak nie je nákladovo efektívne využívať externé služby.

Čo je PosterArtist?

PosterArtist je webový nástroj na vytváranie návrhov a tlač od spoločnosti Canon, vďaka ktorému dokáže v priebehu niekoľkých minút úplne každý jednoducho navrhnúť marketingové materiály. Je navrhnutý tak, aby umožnil každému používateľovi, či už s dizajnérskymi zručnosťami alebo bez nich, vytvárať aktíva rýchlo, jednoducho a na vysokej úrovni.

Ak ste profesionál, ktorý nemá veľa času, softvér vám umožní vytvárať aktíva úplne od nuly, no poskytne vám zdroje, vďaka ktorým ušetríte čas a vdýchnete svojmu nápadu život. Bezplatný prístup k radu knižníc fotografií vrátane Pixabay, Unsplash a Pexels znamená, že si môžete nájsť snímky, ktoré budú najlepšie propagovať váš podnik. Okrem toho môžete prispôsobovať písma, farby a textúry, aby ste vyjadrili štýl svojej značky a upútali pozornosť svojich zákazníkov.

Nie každý vníma sám seba ako rodeného dizajnéra alebo má v mysli predstavu, čo chce vytvoriť. Preto softvér PosterArtist ponúka aj stovky vopred navrhnutých šablón, z ktorých si môžete vybrať a ktoré sú usporiadané podľa odvetví, vďaka čomu si môžete zvoliť tie najvhodnejšie predpripravené možnosti. Šablóny môžete ľahko prispôsobiť a upraviť tak, aby vyhovovali vašim potrebám.

Ako vytvoriť plagát

Krok 1: Vyberte si šablónu alebo začnite od nuly

PosterArtist je webový softvér, takže si nevyžaduje inštaláciu. Jednoducho prejdite na webovú stránku a spustite softvér. Nastavte si heslo na vytvorenie konta a začnite.

Privíta vás domovská obrazovka s ikonami, ktoré označujú mnohé rôzne aplikácie, z ktorých si môžete vybrať, vrátane plagátu, transparentu, jedálneho lístka, kalendára či letáka. Vyberte položku, ktorú chcete vytvoriť. Potom sa môžete ponoriť hlbšie do oblastí podnikania, ako je maloobchod, jedlo a nápoje, školstvo a vzdelávanie, a do tém, ako sú napríklad podujatia. Na tretej úrovni nájdete náhľady vopred nahraných šablón, z ktorých si môžete vybrať.

PosterArtist article 1

Vyberte si existujúcu šablónu z celého radu možností alebo prejdite na domovskú obrazovku a vyberte možnosť „Create New“ (Vytvoriť nové).

Krok 2: Prispôsobte si pozadie, písma a farby

Ak ste si vybrali predpripravenú šablónu, teraz budete mať možnosť upraviť jednotlivé prvky návrhu. Najprv si premyslite pozadie. V šablónach nájdete predvolené pozadie, ale podľa svojich preferencií môžete zmeniť jeho farbu alebo ho odstrániť. Okrem toho môžete použiť nástroj pre tvary a pridať tvary podľa svojho výberu – zväčšite ich, usporiadajte a vyfarbite vo svojej šablóne alebo na prázdnom plátne a vytvorte si vlastné pozadie.

Potom si premyslite text. Buď upravte text šablóny tak, aby vyhovoval vašim potrebám, alebo v prípade, že začínate od nuly, vložte hlavné frázy a informácie, ktoré chcete poskytnúť. Potom upravte písmo, jeho hrúbku, polohu a farbu textu.

Chcete pridať luxusný efekt? Vyberte funkciu zlatej/striebornej textúry, čím textovým poliam a logám dodáte dojem metalického textúrovaného pozadia.

Ak chcete pomoc pri rozložení vlastného výberu textov a obrázkov, môžete použiť inteligentnú funkciu automatického návrhu. Jednoducho vyberte kategóriu plagátu, zvoľte si obrázky a zadajte nadpisy a softvér vám ponúkne užitočné nápady, ako svoj návrh môžete zlepšiť.

PosterArtist article image 3

Aplikácia PosterArtist je navrhnutá tak, aby bola kompatibilná so všetkými tlačiarňami od spoločnosti Canon. To znamená, že môžete využiť špecifické funkcie svojho zariadenia, napríklad pridanie fluorescenčných ružových priamych farieb v prípade tlačiarne imagePROGRAF GP Series.

PosterArtist article image 5

Krok 3: Vyberte si obrázky

Ak používate vopred nahranú šablónu, niekoľko obrázkov už bude jej súčasťou, ale môžete ich jednoducho vymeniť. Máte možnosť priamo importovať obrázky, takže môžete nahrať fotografie, ktoré ste sami nasnímali. Ak ste už uložili obrázky a logá, uvidíte ich v časti File (Súbor), odkiaľ ich môžete pridať do svojho návrhu.

Takisto môžete prejsť do bánk obrázkov a prezrieť si tisícky potenciálnych obrázkov a fotografií, ktoré by sa mohli hodiť do vášho návrhu. Všetky obrázky môžete upravovať, zmeniť ich veľkosť, polohu, mierku a pridať efekty, ako napríklad dopadajúce tiene alebo rámy.

PosterArtist article image 6

Krok 4: Tlačte

Softvér PosterArtist je kompatibilný s tlačiarňami z celého sortimentu spoločnosti Canon, takže bez ohľadu na to, či používate model PIXMA doma, modely imageRUNNER ADVANCE alebo i-SENSYS v kancelárii či imagePRESS alebo imagePROGRAF v profesionálnom tlačovom centre, môžete si byť istí, že váš výtlačok bude zodpovedať tomu, čo vidíte na obrazovke počítača. Stačí kliknúť na tlačidlo Proceed to Print (Prejsť na tlač) a sledovať, ako sa váš návrh stáva realitou.

Chcete získať viac podpory pri používaní softvéru PosterArtist? Pozrite si podrobné video tu.

Požiadať o informácie

  1. Analytická správa spoločnosti Canon, Vytváranie hodnoty pre zákazníkov, 2020