Nepoľavujte zo svojich ambícií a podmaňte si svet fotografie a videa s najrýchlejšou bezzrkadlovkou Canon EOS R6 Mark II

BRATISLAVA, 23. decembra 2022 – Spoločnosť Canon Europe dnes oznámila aktualizáciu svojho systému EOS VR v reakcii na pripomienky od používateľov. Aktualizácia softvéru – verzia 1.2 – výrazne zvyšuje výkon a zlepšuje funkčnosť pri zachovaní jednoduchosti použitia. Nástroj EOS VR Utility aj zásuvný modul EOS VR pre Adobe Premier Pro boli aktualizované s cieľom zvýšiť efektivitu postprodukčného procesu. A čo je ešte dôležitejšie, nástroj EOS VR Utility teraz podporuje prevod kompatibilných súborov RAW so snímkovou frekvenciou až 60P, takže ho môže využiť širší okruh tvorcov podľa svojich preferencií.

EOS R5 C

Vylepšená funkčnosť a vyšší výkon

Nástroj EOS VR Utility ponúka rovnako jednoduché a intuitívne používateľské rozhranie ako pôvodný softvér, ale pridáva novú funkciu pre podporu videozáznamov vo formáte RAW. Táto aktualizácia umožňuje tvorcom pracovať s kompatibilnými súbormi RAW a vykonávať v nich úpravy, a to aj pri vyššej snímkovej frekvencii 8K/60p, napríklad z fotoaparátu EOS R5 C. Kombinácia 60 sn./s, 8K a vysokého dynamického rozsahu súboru RAW zaručuje vynikajúcu obrazovú kvalitu a plynulý pohyb. Aby tvorcovia obsahu pre virtuálnu realitu mohli ľahšie pracovať s takými veľkými súbormi, podporuje softvér EOS VR Utility aj EOS VR Plug-in kompatibilné grafické karty. To urýchľuje spracovanie a prevod, a teda celý proces postprodukcie.

Okrem týchto vylepšení je teraz natívne podporovaný aj hardvér Apple, čo používateľom umožňuje plne využívať výhody najnovších procesorov Apple a pracovať na počítačoch Mac rýchlejšie. Zásuvný modul EOS VR má tiež ďalšiu výhodu – režim priority rýchlosti, kedy tvorca môže vykonať prevod VR až po úpravách a skrátiť tak dobu postprodukcie.

Väčšia sloboda voľby

Softvér v1.2 taktiež poskytuje tvorcom VR obsahu väčšiu flexibilitu a rad nástrojov na podporu ich pracovných postupov. Novo pridaná podpora formátu súborov HEVC 4:4:4 s 10-bitovou farebnou hĺbkou v softvéri Windows EOS VR Utility poskytuje viac možností pre kodeky pri exporte obsahu. Okrem toho tak požadovaná funkcia masky objektívu (Windows a Mac) eliminuje pohľad susedného objektívu a zároveň prelne okraje snímky, takže odstraňuje ďalší krok pri konečnej úprave.