Nový rad Arizona 2300 od spoločnosti Canon: hráč, ktorý mení pravidlá hry

BRATISLAVA, 2. septembra 2020 – Spoločnosť Canon stavia na svojich bohatých skúsenostiach v oblasti flatbed tlače a uvádza na trh veľkoformátovej grafiky nový rad Arizona 2300, ktorá zákazníkom pomôže zrýchliť výrobu, zlepšiť prevádzkovú efektivitu a podporiť rast. Nový rad ponúka rôzne možnosti atramentových kanálov (4, 6 a 8), vďaka ktorým podporuje rozmanité spektrum aplikácií. Patria sem tri kompaktné modely GTF (Arizona 2340 GTF, 2360 GTF, 2380 GTF) s rozmermi flatbed stola 1,25m x 2,5m a tri veľké modely XTF (Arizona 2340 XTF, 2360 XTF, 2380 XTF) s flatbed plochou 2,5m x 3,08m. Zákazníci si môžu prezrieť model Arizona 2380 XTF v konfigurácii s voliteľnou rolovať jednotkou online alebo prostredníctvom živých ukážok zo zákazníckych centier Canon (Customer Experience Centres) v Austrálii, Holandsku, Veľkej Británii, Francúzsku a USA.

Smart produktivita


Nový rad tlačiarní Arizona 2300 je postavený na technológii Arizona FLOW, ktorá prináša prevratné zmeny v konštrukcii flatbed tlačiarní. Táto technológia prisávania prúdom vzduchu kombinuje rozloženie stola bez zón s ľahko použiteľnými pneumatickými registračnými štipcami, ktoré zaisťujú bezpečné umiestnenie médií na stole. Výsledkom je o 20% vyššia produktivita v porovnaní s predchádzajúcimi generáciami tlačiarní Arizona, pretože obsluha nemusí tráviť čas maskovaním stola alebo uchycovaním médií páskou. To umožňuje rýchlejší prechod od jednej úlohy k druhej, skrátenie času na nastavenie a bezproblémové prepínanie úloh.


Technológia FLOW uľahčuje viac ako kedykoľvek pred tým tlač na neštandardné a náročnejšie médiá, ako je kartón, drevo a sklo alebo dokonca tlač veľkých obrazov na viacerých doskách. Tlačte bezokrajovo, od jedného okraja média k druhému, čoho výsledkom je menší alebo aj nulový odpad. Zároveň vytlačíte viac a získate úplne nové možnosti.


Pneumatické registračné štipce umožňujú zarovnať média k ľavému alebo pravému okraju stola – alebo dokonca k obom – a dovoľujú tlačiť 2 na 1, 4 na 1 a 6 na 1. Jednoduché otočenie médiá z lícovej na rubovú stranu a zľava doprava na flatbed stole umožňuje dokonalú presnosť pri obojstrannej tlači, a to aj keď má tlačový materiál neštandardné rozmery. S istotou môžete tlačiť na neštandardné, ťažké, hladké alebo vopred narezané médiá.


„Trh s veľkoformátovou grafikou poháňa inovácie a my sa naplno venujeme programu výskumu a vývoja nášho flatbed riešenia Arizona. S radom Arizona 2300 predstavujeme novú revolučnú flatbed technológiu: unikátny vákuový systém, ktorý zjednodušuje pracovný proces zákazníkom a urýchľuje výrobné postupy. Sme radi, že môžeme tento produkt uviesť na trh a pomôcť našim zákazníkom využiť nové príležitosti k rastu,“ uviedli Dirk Brouns, viceprezident pre veľkoformátovú grafiku a Martijn van Hoorn, senior viceprezident pre výskum a vývoj spoločnosti Canon Production Printing.


Novinky z rodiny Arizona sú schopné tlačiť rýchlosťou až 95 m2/h pri zachovaní kvality tlače, čím ešte viac posúvajú hranice produktivity. Automatizovaný systém údržby navyše umožňuje vykonať údržbu tlačovej hlavy bez nutnosti manuálneho zásahu. Tým obmedzuje čas, kedy je stroj mimo prevádzky, pretože obnoví funkčnosť trysky v priebehu niekoľkých sekúnd, a to aj v prípade bieleho atramentu, ktorého údržba býva zložitejšia. Nový rad Arizona 2300 znamená aj koniec čakania na zahriatie tlačiarne, pretože ponúka možnosť okamžitého zapnutia vďaka systému vytvrdzovania LED-UV. Výsledkom je rýchlejšie spracovanie expresných objednávok. Systém zarovnania pomocou kamery s vysokým rozlíšením navyše umožňuje ľahké, rýchle a presné zarovnanie tlačových hláv a mapovanie flatbed stola.


Vďaka softvéru Arizona Xpert má rad Arizona 2300 navyše schopnosť samostatného učenia, čo zákazníkovi dáva možnosť vytvárať – a potom opakovať – ​​zložité viacvrstvové projekty. Tlačiareň si pamätá "recept" pre budúcu tlač podobných aplikácií, čím šetrí čas potrebný pre nastavenie a ďalej automatizuje výrobný proces.


Okrem radu Arizona 2300 predstavuje spoločnosť Canon tiež novú verziu softvéru Arizona Xpert 2.1. Vďaka novým funkciám a "receptúram", ktoré ďalej zvyšujú produktivitu, je táto aplikácia schopná tlačiť inteligentné obrysy médií na flatbed stole pre dokonalé umiestnenie bez lepenia alebo maskovania. Arizona Xpert 2.1 podporuje vyladené pracovné postupy zahŕňajúce tlač a rezanie vďaka integrácii so softvérom Canon ProCut. Obojstranná tlač i tlač na viac panelov je teraz vďaka maximálnej automatizácii jednoduchšia, a vďaka nulovej chybovosti tiež úplne bezodpadová. Softvérová aplikácia taktiež umožňuje jednoduché zdieľanie "receptov" medzi dodávateľom tlače a dizajnérom. Výsledný produkt si môžu obe strany prezrieť v 3D náhľade v Adobe Creative Suite®, čím sa stráca priestor pre nepochopenie sa a možnú nespokojnosť s výsledkom už vo fáze návrhu.


Navrhnuté pre udržateľnosť


Séria Arizona 2300 používa technológiu vytvrdzovania pomocou LED-UV, ktorá znižuje spotrebu energie o 40% v porovnaní s ostatnými flatbed tlačiarňami. Vďačí za to svojej okamžitej schopnosti tlače (nie je nutná žiadna doba pre zahriatie), životnosti lampy aj jej pripojiteľnosti do bežnej napájacej siete. Ponúka tiež nízku spotrebu atramentu – v priemere menej ako 8 ml atramentu na vytlačený meter štvorcový, a to vrátane údržby.


Séria Arizona 2300, ktorá sa vyrába v Nemecku, prešla úspešne náročnými testami nemeckých organizácií TÜV (Technischer Überwachungsverein) a DGUV (Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung), ktoré potvrdzujú, že sú stroje v súlade so zdravotnými a bezpečnostnými predpismi, snahami o minimalizáciu dopadu na životné prostredie i bezpečie pracovného prostredia. UV atramenty získali certifikáciu UL GREENGUARD Gold, ktorá potvrdzuje, že sú výtlačky vhodné aj pre použitie v školách, hoteloch a nemocniciach. Aby tlačiareň spĺňala stanovené požiadavky na ventiláciu vzduchu, je tu voliteľný systém filtrácie vzduchu, ktorý pomáha udržať zdravé pracovné prostredie pre zamestnancov.


Nová dimenzia možností


Výnimočnú kvalitu tlače je so zástupcami novej rady Arizona 2300 možné dosiahnuť pri každom výstupe, na širokom spektre médií aj pri najvyšších výrobných rýchlostiach, vďaka tlačovému režimu high-key, kompenzácii umiestňovania pixelov, vylepšenému skríningu a oceňovanej technológii tlačových hláv VariaDot tretej generácie. Poskytovatelia tlačových služieb hľadajúci optimálnu konfiguráciu pre vysoko hodnotné aplikácie so zaujímavými maržami môžu pridať ďalšie atramentové kanály (zo štyroch na šesť a až do ôsmich kanálov) – vrátane najjasnejšej sady bieleho atramentu a krištáľovo číreho lesklého laku.


Rad Arizona 2300 dokáže splniť akúkoľvek požiadavku zákazníka na tlač na tvrdé plastové materiály, ako je akrylát, polykarbonát a styrén. V konfigurácii s voliteľnou rolovacou jednotkou navyše umožňuje využívať širokú škálu médií v rolkách, vrátane tých tenkých a citlivých na teplo až do 220 cm. Zvládne tak prechod medzi tlačou na pevné a flexibilné médiá aj bez časovo náročného prestavovania zariadenia. Nonstop výroba s bezpečným, neobsluhovanou nočnou tlačou a možnosťou plne robotizovaného pracovného procesu, vrátane automatického nakladania a vykladania dosiek, sa stáva skutočnosťou.


Chcete svojej práci dodať nový rozmer? Rad Arizona 2300 je možné vybaviť tlačovým softvérom Touchstone pre reliéfnu tlač od spoločnosti Canon, ktorý umožňuje tlačiť aplikácie, ako sú napríklad výrobky pre interiér vrátane tapiet a panelov pre nábytok, alebo funkčné aplikácie, ako je Braillovo písmo s efektom reliéfnej textúry.


„Sme presvedčení, že rad Arizona 2300 umožní našim zákazníkom zvyšovať zisky, rozširovať možnosti aplikácií, nachádzať nové trhové príležitosti a súčasne dosahovať mimoriadne výsledky v prevádzke. Rozšírením nášho portfólia o tento nový rad flatbed tlačiarní môžeme spoločne s našimi tlačiarňami Colorado UVgel typu roll-to-roll ponúknuť rad veľkoformátových riešení, ktoré vyhovejú všetkým potrebám každého zákazníka,“ uzatvára Wouter Derichs, riaditeľ predaja a marketingu pre veľkoformátovú grafiku spoločnosti Canon Europe.