Canon uvádza rad atramentových tlačiarní pre malé firmy

Bratislava – Spoločnosť Canon predstavuje významnú aktualizáciu svojho tlačového portfólia pre domáce kancelárie a malé firmy. Jej základom je nový rad firemných atramentových tlačiarní MAXIFY. Spoločnosť Canon navrhla tento rad s cieľom podporiť dopyt malých a domácich kancelárií po veľkoobjemovej farebnej tlači.

MAXIFY MB2050.jpg
MAXIFY MB2350.jpg
MAXIFY MB2050
MAXIFY MB2350

MAXIFY MB5050.jpg
MAXIFY MB5350.jpg
MAXIFY iB4050.jpg
MAXIFY MB5050
MAXIFY MB5350
MAXIFY iB4050

Súčasťou nového radu atramentových tlačiarní značky Canon, MAXIFY, sú aktuálne štyri multifunkčné zariadenia – MB2050, MB2350, MB5050 a MB5350 – a jedna jednoúčelová tlačiareň iB4050. Vďaka radu Canon MAXIFY si môžu zákazníci zo segmentu malých firiem, ktorí hľadajú tlačiareň s profesionálnou kvalitou farebnej tlače a s vysoko kvalitným kopírovaním, skenovaním a faxovaním, vybrať z väčšieho počtu produktov.

Odolná konštrukcia pre vyššiu spoľahlivosť
Všetky modely nového radu MAXIFY boli navrhnuté ako vysoko odolné, a preto môžu malé a domáce kancelárie využiť tieto tlačiarne na spoľahlivú veľkoobjemovú tlač. Modely MB2050 a MB2350 sú ideálne zariadenia pre domáce kancelárie – odporúčaný mesačný objem tlače je pri týchto zariadeniach až 1 000 strán. Modely MB5050, MB5350 a iB4050 sú určené pre tlač v malých kanceláriách a umožňujú ešte väčší objem tlače – až 1 500 strán za mesiac. Doba potrebná na výstup prvého výtlačku (ISO-FPOT – First Print Out Time) neprekračuje 7 sekúnd . Modely najnovšieho radu teda umožňujú výrazné zvýšenie produktivity v kanceláriách, a to aj vďaka vysokej rýchlosti tlače – 23 strán za minútu v čiernobielom režime a 15 strán za minútu vo farebnom režime.

Model MAXIFY MB5350 navyše umožňuje jednoprechodové obojstranné skenovanie, vďaka ktorému môžu užívatelia oskenovať obe strany dokumentu súčasne. Pri prechode dokumentu tlačiarňou oskenujú dva snímače CIS zadnú aj prednú stranu listu. MAXIFY MB5350 tak zrýchľuje skenovanie aj kopírovanie, a šetrí drahocenný čas v prípadoch, kedy užívatelia musia v rámci jednej úlohy spracovať veľký počet dokumentov.

Farebná atramentová tlač vo firemnej kvalite a za priaznivú cenu
Tlačiarne radu MAXIFY umožňujú vysokokvalitnú atramentovú tlač za priaznivú cenu vďaka tomu, že využívajú nové atramenty s technológiou Dual Resistant High Density (DRHD). Tieto atramenty vyvinula spoločnosť Canon špeciálne pre rad MAXIFY a využila pri tom skúsenosti s atramentovou technológiou FINE. Atramenty DRHD sú ideálne pre tlač firemných dokumentov – výstupy sú mimoriadne trvanlivé, odolné proti vode, oderu a popisovačom. Malé firmy môžu pomocou nových atramentov vytvárať vysokokvalitné dokumenty s pozoruhodne čiernym textom a živými farbami v grafických prvkoch. Výhodou sú aj nízke náklady na tlač jednej strany.

Nový rad poskytuje vďaka novým atramentovým kazetám XL s vysokou výťažnosťou ekonomicky efektívnu farebnú tlač. Modely MAXIFY MB2050 a MB2350 sú určené pre domáce kancelárie a bez výmeny atramentovej kazety umožňujú vytlačiť až 1 200 čiernobielych strán. Modely MB5050, MB5350 a iB4050 zvládnu bez výmeny kazety dokonca až 2 500 čiernobielych strán. Vysoká výťažnosť umožňuje minimalizovať prestoje tlačiarne. Zákazníci určite ocenia aj možnosť až 15 % úspory , ktorú môžu dosiahnuť pri použití viacnásobných balení atramentových kaziet DRHD. Malé firmy tak môžu znížiť náklady bez akéhokoľvek dopadu na kvalitu svojich tlačených dokumentov.

Podpora prepojenej kancelárie
Zásluhou funkcií pre podporu konektivity sú tlačiarne Canon MAXIFY ideálne pre flexibilné štýly práce a pre kancelárske priestory, kde užívatelia zdieľajú tlačiarne v rámci tímu alebo celej malej firmy. Vďaka podpore Wi-Fi môžu tlačiarne ponúknuť bezdrôtovú tlač z mobilných zariadení. Rozšírenie Canon MAXIFY Cloud Link umožňuje priamo z obrazovky tlačiarne skenovať do cloudových úložísk, ako je napríklad Evernote, Dropbox, OneDrive a Google Drive, a takisto tlačiť z nich. Aplikácia MAXIFY Printing Solutions navyše prináša podobnú funkcionalitu do inteligentných telefónov a tabletov. Tlačiarne sú kompatibilné aj s ďalšími riešeniami pre mobilnú tlač, ako je Apple AirPrint alebo Google Cloud Print.

Modely MAXIFY MB2050, MB2350, MB5050 a MB5350 umožňujú aj skenovať priamo do e-mailu. Užívatelia tým šetria čas a priamo z tlačiarne môžu posielať naskenované dokumenty a obrázky ako prílohy e-mailu.

Sledovanie a riadenie nákladov
Riadenie tlačových nákladov si vyžaduje rad informácií. Malé firmy môžu tieto informácie získať pomocou identifikácie spôsobov práce s tlačiarňami a vďaka podrobnostiam o tlačových a skenovacích zvykoch užívateľov. Spoločnosť Canon navrhla svoj nový rad MAXIFY práve s ohľadom na možnosť riadenia tlačových nákladov. Majitelia firiem teraz môžu obmedziť prístup k určitým funkciám – napríklad podmieniť farebné kopírovanie zadaním hesla. Nové tlačiarne umožňujú aj uchovávanie záznamov o celkových objemoch tlače, skenovania a faxovania. Vďaka tomu môžu mať zákazníci lepšiu predstavu o využívaní zariadení v kancelárii.

Dostupnosť

• Nové tlačiarne radu Canon MAXIFY budú v Európe v predaji od októbra 2014.

MAXIFY MB2050 – Kľúčové vlastnosti

• Žiadne zbytočné čakanie vďaka krátkej dobe potrebnej pre výstup prvého výtlačku (ISO-FPOT 8 sekúnd)
  • Bezdrôtová tlač a tlač na cestách pomocou inteligentných zariadení
  • Jednoduchá správa dokumentov s možnosťou skenovania do cloudu alebo do e-mailu