Pozoruhodné živé zábery polárnej žiary nasnímané kamerou ME20F-SH

Bratislava, september 2015 – Spoločnosť Canon oznamuje, že nórska spoločnosť AURORA Skycam sa stala prvou filmovou spoločnosťou na svete, ktorá použila novú videokameru s vysokým rozlíšením - ME20F-SH - na snímanie neuveriteľne detailných záberov jedného z najpôsobivejších prírodných úkazov sveta, polárnej žiary, za slabého osvetlenia.

shot on the ME20F-SHTím AURORA Skycam používa ME20F-SH na filmovanie polárnej žiary takmer v tme

Záber nakrútený začiatkom septembra v Nórsku zachytáva polárnu žiaru v doteraz nevídanej čistote, odhaľujúc detaily vo farbe a vysokom rozlíšení, ktoré podľa Andersa Hanssena zo spoločnosti AURORA Skycam „otvorili nové tvorivé možnosti“. „Je to najúžasnejšia kamera vôbec. Revolúcia, pokiaľ ide o nočné fotografovanie. Okamžite nás uchvátila a odteraz nebudeme používať žiadnu inú.“

Kieran Magee, riaditeľ marketingu, Professional Imaging: „Sme nadšení z nádherných záberov Andersa Hanssena. Jeho neuveriteľný film ukazuje, čo sa dá spraviť s ME20F-SH, a my sa už nevieme dočkať, aby sme videli, čo nové a vzrušujúce dokážu s touto kamerou ďalší!“

ME20F-SH uvedená v júli 2015 je profesionálna viacúčelová videokamera schopná zachytiť plnofarebné zábery HD v prostredí s mimoriadne slabým osvetlením. Kamera má špičkovú bezkonkurenčnú maximálnu citlivosť ISO nad 4 milióny (+75 dB) a má široký rad možností snímania v situáciách, v ktorých to predtým nebolo možné.

Viac si o projekte prečítajte na Canon’s Professional Network a film môžete vidieť tu YouTube.