Výkonný EOS s menšími rozmermi – EOS M3

Bratislava, 6. februára 2015 – Spoločnosť Canon dnes predstavuje EOS M3 – výkonný kompaktný fotoaparát pre nadšených fotografov, ktorí požadujú špičkový výkon. Kombinácia neprekonateľnej obrazovej kvality produktov Canon a úroveň ovládania DSLR v kompaktnom tele: EOS M3 ponúka možnosť zachytiť svet okolo vás v mimoriadnych detailoch. Srdcom fotoaparátu EOS M3 je prvý 24,2-megapixelový snímač APS-C CMOS spoločnosti Canon a pokročilý obrazový procesor DIGIC 6, ktorý poskytuje špičkové fotografie aj Full HD video. Superrýchle automatické zaostrovanie (AF) v súčinnosti s novým hybridným CMOS AF III so 49-bodovým systémom AF sú skvelými pomocníkmi pri zachytení krásy pohybu. Pokročilí fotografi si tu nájdu všetko „na dosah prstov“. Intuitívne ovládacie prvky ako na DSLR a možnosť výmeny objektívov, to všetko je schované v kompaktnom, ergonomickom prístroji, ktorý si so sebou môžete vziať kamkoľvek.

EOS M3

Krása a výkon vo vašej dlani
Fotoaparát EOS M3 vás poteší ostrosťou, bohatými farbami a zreteľnými detailmi na každej snímke zachytenej jeho 24,2 MP snímačom. EOS M3 exceluje aj za súmraku – vďaka obrovskému rozsahu citlivosti ISO od 100 do 12 800 získate realistické zábery s nízkym obrazovým šumom aj v tých najnáročnejších svetelných situáciách.

Či už fotografujete rýchlo sa pohybujúcu zver na safari alebo pouličné predstavenie v meste, na predmet vášho záujmu bude vždy správne zaostrené. 49-bodový systém AF a inovačná hybridná technológia CMOS AF III robia z modelu EOS M3 mimoriadne rýchly fotoaparát; dokáže zaostriť až 6,1x rýchlejšie než pôvodný EOS M.

Nastavenia pod kontrolou – originálny dizajn a ovládacie prvky EOS
EOS M3 charakterizuje originálny EOS dizajn a vďaka oválnym kontúram gripu vám veľmi dobre padne do dlane. Priamy prístup k množstvu ovládacích prvkov, vrátane korekcie expozície, hlavného kruhového ovládača a konfigurovateľných tlačidiel, vám umožní prispôsobiť si nastavenia fotoaparátu podľa vlastných požiadaviek.

Aby sa dosiahla maximálna flexibilita pri tvorbe kompozície, veľký 7,5 cm (3,0”) dotykový LCD displej možno vyklopiť o 180° nahor a 45° nadol, čo vám pomôže snímať zo všetkých uhlov. Zároveň môžete používať aj multidotykové gestá. Displej tiež umožňuje prístup k intuitívnemu dotykovému menu z dielne Canon, ktorý možno nájsť na zrkadlovkách EOS.

EOS M3 je fotoaparát, ktorý si ľahko osvojíte – obsahuje konfigurovateľné ovládacie prvky, sánky pre blesky Canon Speedlite a voliteľný výklopný elektronický hľadáčik. Kompatibilita s objektívmi EF-M, vrátane objektívov so zoomom a objektívov typu „pancake“, znamená, že môžete fotografovať v akejkoľvek situácii. Navyše s nástrojom Creative Assist môžete EOS M3 ovládať z dotykového displeja a efekty sa dajú zobrazovať v náhľade v reálnom čase. Nastavenia jasu, rozostrenia pozadia, sýtosti farieb, kontrastu, teploty alebo efekty (filtre) môžete rôzne upravovať a ich kombinácie si môžete uložiť do pamäte. Neskôr sa v prípade potreby dajú znovu vyvolať, aby každý váš záber vyzeral ako od profesionála.

Filmy, na ktoré sa nezabúda
Nádejní filmári môžu zachytiť vzácne okamihy v kvalite Full HD a na výber majú snímkovacie frekvencie 24p, 25p a 30p. O jednoduché zdieľanie sa potom postará formát MP4. Môžete si byť istí, že snímaní ľudia a miesta budú vždy dobre zaostrení – vďaka pokročilej technológii Hybrid CMOS AF III a súvislému AF. Skúsenejším fotografom dáva funkcia Touch AF voľnosť výberu bodov AF na LCD displeji – dokonca aj v prípade pohybujúcich sa objektov – a možnosť experimentovať s efektmi postupného približovania na profesionálnej úrovni. Ak chcete získať úplnú kontrolu nad prístrojom, funkcia Manual Movie vás posadí do režisérskeho kresla: manuálne môžete nastavovať clonu, čas aj ISO a získať tak úžasné kreatívne výsledky.

Diaľkové ovládanie a zdieľanie
Spolu s tvorbou nádherných záberov prichádza možnosť diaľkového ovládania fotoaparátu a prenosu snímok pomocou integrovaných rozhraní Wi-Fi a NFC. Nová aplikácia Camera Connect je ideálna na snímanie v neobvyklých situáciách a polohách či pri tvorbe unikátnych perspektív – hlavné funkcie fotoaparátu môžete ovládať diaľkovo. Technológia Dynamic NFC umožňuje prenos snímok do mobilných zariadení jediným dotykom displeja. S funkciou automatickej synchronizácie zas môžete nahrať všetky svoje snímky na cloudové úložisko Canon irista, takže budete mať ich okamžitú zálohu a nemusíte sa báť, že o ne prídete.

Hlavné prednosti fotoaparátu EOS M3:

• Výkonný a kreatívny EOS, ktorý si môžete vziať so sebou kamkoľvek
  • Buďte spontánni. Užívajte si rýchle zaostrovanie s okamžitou odozvou
  • Získajte kontrolu nad výslednými zábermi a rozvíjajte svoju tvorivosť
  • Fantáziu zapojte nielen pri fotografovaní, ale aj pri filmovaní
  • Diaľkové ovládanie a zdieľanie snímok cez Wi-Fi

EOS M3 Obrázky