Posledná možnosť zapojiť sa do fotografickej súťaže s Canon

Bratislava, 14. november 2011 – Čas sa práve začal odpočítavať. Nádejní európski fotografi majú len týždeň na to, aby sa zapojili do unikátnej celoeurópskej súťaže Canon EOS Adventure, a zároveň sa dozvedeli niečo viac o fotografovaní digitálnymi zrkadlovkami. Je to príležitosť zažiť fotografické dobrodružstvo, ktorá sa naskytne len raz v živote.

Súťaž Canon EOS Adventure sme odštartovali v septembri s cieľom vzdelávať začínajúcich používateľov digitálnych zrkadloviek, inšpirovať ich a pomôcť im dostať sa na vyššiu úroveň. Začiatočníci tak majú príležitosť zlepšiť svoje zručnosti a zapojiť sa do súťaže EOS Adventure na stránkach Yahoo!, kde nájdu exkluzívne výukové videá a odborné rady od profesionálov spoločnosti Canon.  Boj o výhru je krutý, svoje fotografie už poskytlo viac ako 56 000 účastníkov z celej Európy.

Fotograf v oblasti životného štýlu Adam Swords, fotograf prírody Jamie Crawford, zakladateľ obľúbeného nemeckého fotografického časopisu KWERFELDEIN Martin Gommel a fotografka rastlín Rachel Warneová vytvorili výukové materiály obsahujúce „Základy fotografovania“. V septembri zverejnené videosnímky, ktoré si pozrelo už takmer milión ľudí, učia základným fotografickým technikám vrátane správnej kompozície, osvetlenia a zachytenia pohybu.
Odborná porota bude mať ťažkú úlohu posúdiť všetky príspevky do súťaže po jej ukončení v nedeľu 20. novembra o 22.59 hod. (GMT). K dnešnému dňu súťažiaci prispeli viac ako 56 000 fotografiami, ktoré predstavujú rôzne témy – od „Pouličných svetiel Šanghaja“ až po „Kufor svetobežníka“ – a fotografické techniky.

Autori 60 najlepších fotografií v šiestich kategóriách získajú naše objektívy EOS System, ktoré im pomôžu ďalej rozvíjať svoje zručnosti. Celkový víťaz súťaže poletí do Kene, kde zažije nevšedné fotografické dobrodružstvo s Jonathanom a Angelou Scottovcami, profesionálnymi fotografmi prírody pre spoločnosť Canon – „The Big Cat People“. Víťaz tiež získa úplne nový fotoaparát Canon EOS 7D a bude si môcť overiť svoje fotografické schopnosti na dobrodružnej „safari“ výprave do kenskej Národnej rezervácie Masai Mara zo základne v Governor’s Camp.

Navštívte: www.canon.co.uk/eosadventure  a dozviete sa viac.