Fotoaparáty Canon EOS 5DS a EOS 5DS R s revolučným rozlíšením

Bratislava, 6. februára 2015 – Spoločnosť Canon dnes obohacuje svoj Systém EOS o modely EOS 5DS a EOS 5DS R – novú generáciu plnoformátových (full-frame) zrkadloviek s ultravysokým rozlíšením. Nové fotoaparáty prelamujú hranice 35 mm snímačov a prinášajú vôbec najvyšší počet megapixelov pre plnoformátový snímač – neuveriteľných 50,6 megapixela. Tieto čo do kvality bezkonkurenčné fotoaparáty predstavujú mimoriadnu kombináciu vysokého rozlíšenia, rýchlej odozvy a skvelej odolnosti, ktoré ocenia profesionálni aj amatérski fotografi krajiny, architektúry, módy či portrétov. Pre situácie, kedy sa vyžaduje ten najostrejší obraz, je model EOS 5DS R vybavený funkciou potlačenia vplyvu dolnopriepustného filtra, aby sa maximálne využilo rozlíšenie snímača a kvalita viditeľného obrazu. Spolu s týmito novými zrkadlovkami Canon predstavuje nový objektív EF 11-24mm f/4L USM – najširokouhlejší zoom typu „rectilinear“ na svete¹, ktorý sa stane dokonalým spoločníkom pre fotografov krajiny alebo architektúry.

EOS 5DS EOS 5DS R EF 11-24mm f4L USM
EOS 5DS EOS 5DS R EF 11-24mm f/4L USM

Nový štandard pre plnoformátové zrkadlovky
Setting a new benchmark for full-frame cameras, the
Modely EOS 5DS a EOS 5DS R predstavujú nový míľnik vo svete plnoformátových zrkadloviek – vďaka kombinácii rýchleho a intuitívneho ovládania s úplne novým 50,6-megapixelovým snímačom CMOS. Fotografi tak získajú flexibilné možnosti pri snímaní širokého spektra scén a objektov určených pre veľkoformátové médiá typu reklamných billboardov alebo titulných strán časopisov, kde záleží na každom obrazovom bode. Pokročilá architektúra snímača ponúka citlivosť ISO 100 – 6400 s možnosťou rozšírenia na 50 – 12800, čo zaručuje vysokokvalitné snímky s nízkym obrazovým šumom, vernými farbami a širokým dynamickým rozsahom. Aby sa dosiahla ešte väčšia flexibilnosť, rozlíšenie fotoaparátu umožňuje tri nové režimy snímania s rôznymi nastaveniami crop faktora – 1,3x, 1,6x a 1:1. Zmeny týchto režimov môžete sledovať v hľadáčiku a prinesú vám vynikajúce výsledky, s možnosťou tvorby 19-megapixelových snímok dokonca aj pri nastavení crop faktora na 1,6x.

Duálne procesory DIGIC 6 modelov EOS 5DS a EOS 5DS R poskytujú skvelý výkon a rýchlu odozvu, ktoré sú nevyhnutné na získanie prvotriednych snímok so špičkovým vykreslením farieb. Oba procesory boli navrhnuté tak, aby si hravo poradili s obrovským objemom obrazových dát získaných z 50,6-megapixelového snímača. Zároveň dokážu znížiť obrazový šum a fotografom dávajú možnosť vytvoriť až päť snímok za sekundu.

Automaticky skvelý
Aby boli všetky detaily vašich výnimočných snímok krajiny či módy vždy správne zaostrené, fotoaparáty EOS 5DS a EOS 5DS R sú vybavené pokročilým 61-bodovým systémom AF. Ten obsahuje 41 bodov krížového typu, čo znamená mimoriadnu úroveň obrazovej ostrosti a presnosti v celej ploche záberu. Oba fotoaparáty dokážu zaistiť ostrosť pohybujúcich sa objektov – pomocou funkcie EOS Intelligent Tracking a Recognition AF (iTR) môžete nastaviť sledovanie tvárí aj farieb. Aby sa znížila pravdepodobnosť rozmazania snímok, systém Mirror Vibration Control z dielne Canon používa vačky na vysúvanie a zasúvanie zrkadla veľmi plynulým pohybom. Tým sa odstránili prudké zastavenia mechanizmu a stíšil sa zvuk uzávierky.

Modely EOS 5DS a EOS 5DS R navyše disponujú 150 000-pixelovým meracím snímačom RGB+IR s rozpoznaním blikania (Flicker Detection), čo zaručuje konzistentnú a presnú expozíciu v rôznych svetelných podmienkach vrátane osvetlenia žiarivkami.

Neuveriteľné detaily a tvorivosť bez hraníc
S fotoaparátmi EOS 5DS a EOS 5DS R máte neprekonateľnú obrazovú kvalitu na dosah prstov – oba obsahujú viacero konfigurovateľných režimov a nastavení, ktoré vám poskytnú úžasné výsledky v každej situácii. Režim Fine Detail Picture Style maximalizuje úroveň detailov, ktoré je možné získať zo snímača, a umožňuje dodatočné úpravy ostrosti bez potreby editačného softvéru.

Obľúbené kreatívne režimy, vrátane viacnásobnej expozície alebo HDR, vám umožnia kreatívne úpravy priamo vo fotoaparáte. Vstavaný časovač zas dovoľuje dlhodobé snímanie a tvorbu zrýchleného videozáznamu bez nutnosti neustáleho držania fotoaparátu a bez dodatočného softvéru či fotografickej výbavy.

Prvotriedna konštrukcia, konfigurovateľné funkcie
Profesionálne navrhnutá konštrukcia modelov EOS 5DS a EOS 5DS R umožňuje rýchle ovládanie bez ohľadu na prostredie, v ktorom sa práve nachádzate. 100 % pokrytie hľadáčika s elektronickým prekrytím zjednodušuje komponovanie záberov a môžete si ho upraviť podľa vlastných požiadaviek. Veľký 8,11 cm (3,2”) displej Clear View II LCD s antireflexnou štruktúrou minimalizuje odlesky aj odrazy počas prezerania záberov. Okrem toho dovoľuje rýchly prístup k najpoužívanejším nastaveniam fotoaparátu. S novým menu na kontrolu používateľských nastavení Custom Quick Control môžete jednoducho upravovať typ, veľkosť a polohu ikon podľa vlastného štýlu fotografovania.

Oba fotoaparáty charakterizuje typický dizajn značky Canon – mimoriadne odolná konštrukcia z najkvalitnejšej zliatiny horčíka chráni prístroj pred nepriazňou počasia. To ocenia najmä krajinári, ktorí sa snažia o dokonalý záber v každom počasí.

EOS 5DS R: Zrkadlovka s najvyššou obrazovou kvalitou
Pre situácie, kedy sa vyžaduje maximálne vykreslenie detailov, je model EOS 5DS R vybavený funkciou potlačenia vplyvu dolnopriepustného filtra, aby sa dosiahli čo najostrejšie výsledky. To je ideálne pri fotografovaní krajiny s komplexnými prírodnými štruktúrami – funkcia potlačenia vplyvu dolnopriepustného filtra sa postará o úroveň detailov, ktorá zmení dobrý záber na vynikajúci.

Špičkové optické technológie: nový objektív EF 11-24mm f/4L USM
Fotoaparáty EOS 5DS a EOS 5DS R sú kompatibilné s bohatou ponukou objektívov Canon EF, ktorá zahŕňa 71 modelov. Spoločnosť Canon dnes zároveň predstavuje najširokouhlejší zoom typu „rectilinear“ na svete1 – EF 11-24mm f/4L USM. Objektív EF 11-24mm f/4L USM je ideálnym nástrojom pre fotografov krajiny a architektúry: rozsah ohniskových vzdialeností 11 – 24 mm im otvorí úplne nové kreatívne možnosti. Objektív sa vyznačuje novou optickou štruktúrou. Obsahuje tri asférické optické členy vrátane asférického členu typu „ground“, ktorý maximalizuje obrazovú kvalitu a minimalizuje úroveň skreslenia. Konštrukcia objektívu je pritom dostatočne robustná a odolná, aby odolala aj tým najnepriaznivejším poveternostným podmienkam.

• 50,6-megapixelový snímač CMOS s duálnym procesorom DIGIC 6
  • 150 000-pixelový snímač merania RGB+IR
  • Až 5 snímok za sekundu
  • 61-bodový Systém AF