Prevratný Canon EOS-1D X už aj na Slovensku – od konca apríla 2012

Bratislava, 27. februára 2012 – Spoločnosť Canon oznamuje, že jej vlajková loď novej generácie – profesionálna digitálna zrkadlovka EOS-1D X – bude uvedená na trh na konci apríla 2012. EOS-1D X je úspešným výsledkom 40-ročných skúseností s vývojom profesionálnych fotoaparátov a je doteraz najpokročilejším modelom Canon EOS. Tento fotoaparát predstavuje bezkonkurenčnú kombináciu rýchlosti, vysokého rozlíšenia a obrazovej kvality a zhotovíte ním úžasné fotografie aj video v kvalite Full HD.

EOS-1D X je dokonalý fotoaparát pre profesionálnych fotografov pracujúcich v akejkoľvek oblasti – od štúdia až po športovú reportáž – a splní akékoľvek tvorivé požiadavky. Tento model v sebe spája prvotriedne technológie, ktoré zjednodušujú tvorbu snímok vo vynikajúcej kvalite, vrátane nového 18,1 MP fullframe (plnoformátového) snímača CMOS s neuveriteľným rozsahom ISO 100 – 51200 (s možnosťou rozšírenia až na 204 800) na prácu v mimoriadne slabom osvetlení. Prepracovaný 61-bodový širokoplošný autofokus ponúka vyššiu citlivosť a presnosť v celej ploche záberu, zatiaľ čo novo navrhnutý 100 000-pixelový snímač merania RGB rozpozná tváre a farby a zaistí správnu úroveň expozície.

EOS-1D X je vôbec prvý fotoaparát s dvomi procesormi „DIGIC 5+“, ktoré zvládnu obrovské množstvo obrazových dát a súčasne znižujú obrazový šum. V kombinácii so 16-kanálovým spracovaním obrazu tieto procesory umožňujú sériové fotografovanie v plnom rozlíšení rýchlosťou až 12 sním./s a v superrýchlom režime až 14 sním/s.

DSLR aj pre filmárov
Okrem fotografií zvládne nový EOS-1D X aj nakrúcanie videa v kvalite Full HD (1920 x 1080 p) použitím fullfras snímača. Veľké množstvo manuálnych nastavení používateľom umožňuje ovládanie expozície, zaostrenia a snímkovacej frekvencie , zatiaľ čo úroveň hlasitosti si môžu zobraziť a upravovať na 8,11 cm (3,2”) displeji Clear View II. Získajú tak úplnú kontrolu nad všetkými aspektmi záberu.

Canon EOS-1DX – základné charakteristiky
• 18,1 MP fullframe snímač CMOS
• Fotografovanie rýchlosťou až 12 sním./s a 14 sním./s
• ISO 100 – 51200, až do H: 204 800