Videokamery Canon LEGRIA HF R: Nakrúcajte a zdieľajte v špičkovej kvalite

Bratislava, január 2014 – Spoločnosť Canon predstavila dva nové prírastky do rodiny svojich videokamier – LEGRIA HF R56 a LEGRIA HF R506. Úplne nové modely podporujú záznam videa v kvalite Full HD, ponúkajú optickú stabilizáciu obrazu a inteligentné funkcie záznamu zvuku. Obe novinky splnia očakávania aj tých najnáročnejších používateľov, ktorí chcú nakrúcať a zdieľať svoje zážitky v špičkovej kvalite, a výrazne zvýši úroveň záznamu tých, ktorí doteraz nakrúcali na smartfóny alebo kompaktné fotoaparáty.

LEGRIA HF R56.jpg LEGRIA HF R506.jpg
LEGRIA HF R56 LEGRIA HF R506

Tvorivá sloboda pre každého člena rodiny
Nová séria videokamier LEGRIA HR R nadchne hlavne rodičov, ale i ďalších členov rodiny. Úplne jednoducho nimi zaznamenajú dôležité životné okamihy, napr. prvé krôčiky svojich detí alebo ich prvé slová. Videokamery ponúkajú zdokonalený režim Dieťatko (Baby Mode), ktorý rodičom umožňuje založiť individuálne profily až troch detí. Autori snímok potom môžu každé video uložiť do osobného albumu svojho potomka a vytvárať si tak jedinečný súbor dokumentov o jeho raste a vývoji. K dokonalému kreatívnemu výstupu prispieva celá škála animácií a informačných značiek, ktoré môžu byť súčasťou jednotlivých záberov. Videá tak môžete jednoducho doplniť napríklad informáciami o pôrodnej váhe, výške alebo o dôležitých dátumoch a míľnikoch v živote svojich detí.

Zdieľajte svoje príbehy cez Wi-Fi
Každý príbeh zaznamenaný videokamerou LEGRIA HF R56 môžete prostredníctvom Wi-Fi jednoducho zdieľať s rodinou či priateľmi. Ale zdieľaním videa – napríklad cez zariadenia s operačnými systémami iOS alebo Android – využitie Wi-Fi technológií zďaleka nekončí. Rozšírená funkcionalita bezdrôtových sietí umožňuje vzdialený dohľad a nakrúcanie videa „na diaľku“, tzn. bez toho, aby ste museli kameru ovládať priamo na mieste. K dispozícii je aj bezplatná aplikácia Canon CameraAccess Plus. Tá v kombinácii s tabletom alebo smartfónom umožňuje prenos živého obrazu a vzdialené ovládanie videokamery, napr. spustenie a ukončenie záznamu alebo približovanie a odďaľovanie záberu. S novou videokamerou LEGRIA HF R56 tak môžete sledovať dianie doma odkiaľkoľvek. Spolu so sériou LEGRIA HF R spoločnosť Canon uviedla na trh aj nový elektronicky polohovateľný stojan Camera Pan Table CT-V1. Tento podstavec sa po pripojení k videokamere bezdrôtovo ovláda prostredníctvom smartfónu alebo tabletu a dá sa horizontálne otočiť až o 200 stupňov.

Vaše spomienky si zaslúžia najvyššiu kvalitu
Videokamery LEGRIA HF R56 a LEGRIA HF R506 využívajú špičkovú platformu Canon, založenú na obrazovom procesore DIGIC DV4. Všetko dianie tak zachytíte v neuveriteľne vysokej kvalite. Snímač Full HD CMOS s rozlíšením 3,2 milióna pixelov umožňuje vytvárať kvalitné snímky v akýchkoľvek svetelných podmienkach, teda aj v slabom osvetlení. Na vysokej kvalite videa sa podieľa aj optický stabilizátor obrazu a inteligentná technológia IS na potláčanie otrasov, vďaka ktorej sú zábery vždy ostré. Technológia Inteligentný IS vyhodnocuje pohyby kamerou vrátane prípadného chvenia a automaticky volí jeden zo štyroch režimov stabilizácie. Jednou z možností je tiež Dynamický režim, ktorý potláča efekt nechcených pohybov videokamery počas chôdze.

Videokamerami novej série používatelia jednoducho nasnímajú aj vzdialené objekty. K vysokej kvalite detailných záberov oboch modelov významne prispieva špičkový videoobjektív Canon HD s výkonným 32x optickým zoomom a 57x pokročilým optickým zoomom. Videokamera LEGRIA HF R56 navyše podporuje súčasnú tvorbu záznamu v kvalite vhodnej na veľkoplošné projekcie aj v kvalite určenej pre mobilné zariadenia. Vďaka podpore duálneho záznamu model HF R56 umožňuje v jedinom okamihu vytvoriť záznam vo formáte AVCHD s vysokorýchlostnou dátovou kompresiou aj v menej kvalitnom formáte MP4. Získaný výstup je vhodný na spracovanie v domácich podmienkach, ale k dispozícii je aj výstup, ktorý je menej náročný na úložnú kapacitu, takže sa hodí na efektívne zdieľanie.

Spoločnosť Canon pri vývoji videokamier nezabúda, že zážitok z videozáznamu neovplyvňuje len obrazová, ale aj zvuková zložka. V prípade oboch nových modelov sa preto o prvotriedny zvuk stará technológia automatického výberu zvukovej scény. Vybrať si môžete z piatich predvolených režimov, napr. Hovorené slovo, Hudba či Redukcia šumu. Videokamery potom automaticky optimalizujú nastavenie mikrofónu tak, aby zvukový záznam maximálne zodpovedal nakrúcanej scéne. Tak sa dosiahne veľmi realistický zvuk.

Intuitívne ovládanie
Svoj čas v pomyselnom režisérskom kresle si s novými videokamerami môže vychutnať každý člen rodiny, okrem iného pre ich mimoriadne jednoduché a intuitívne ovládanie. Vďaka malým rozmerom totiž s videokamerami série HF R môžu pracovať aj malé deti. Nové modely sa navyše môžu pochváliť veľkým farebným kapacitným displejom s uhlopriečkou 7,5 cm (3 palce), ktorý podporuje presné dotykové ovládanie končekmi prstov. Displej je využiteľný ako pre živý náhľad počas nakrúcania, tak samozrejme aj na prehrávanie videozáznamu. Dotykové ovládanie intuitívne sprístupňuje všetky potrebné voľby vrátane nastavenia tvorivých prvkov, zvuku a zdieľania obsahu.

Základné charakteristiky videokamery LEGRIA HF R56:

• Vzdialené sledovanie prostredníctvom Wi-Fi
  • Optický Inteligentný IS
  • 57x pokročilý optický zoom, snímač Full HD CMOS
  • Režim Dieťa
  • Súčasný záznam vo formátoch AVCHD a MP4
  • Obrazový procesor DIGIC DV4
  • Automatický výber zvukovej scény
  • Kapacitný dotykový displej LCD s rozmermi 7,5 cm a s vysokým rozlíšením
  • Interná pamäť 8 GB

Základné charakteristiky videokamery LEGRIA HF R506:

• Optický Inteligentný IS