Canon Europe predstavuje Océ VarioPrint i300, prvý vysokorýchlostný hárkový atramentový tlačový stroj

BRATISLAVA, 24. februára 2015 – Canon Europe rozširuje svoje portfólio riešení pre produkčnú tlač o prvý vysokorýchlostný hárkový atramentový tlačový stroj – o model Océ VarioPrint i300.

Océ VPi300_00004.jpg

Tlačiareň Océ VarioPrint i300 využíva inovatívnu atramentovú technológiu a zapĺňa rýchlostnú a kapacitnú medzeru, ktorá existuje medzi tradičnými špičkovými hárkovými tlačiarňami s tonerovou tlačou a základnými modelmi kontinuálnych tlačových strojov s atramentovou technológiou tlače. Canon Europe tak poskytovateľom tlačových služieb umožňuje, aby mali vždy k dispozícii tlačové riešenie, ktoré presne odpovedá ich potrebám. Canon navyše týmto krokom sprístupňuje i nové tlačové aplikácie a vytvára ďalšie obchodné príležitosti.

Tlačiareň Océ VarioPrint i300 využíva patentovanú technológiu atramentov, tlačové hlavy i obsluhy papiera, a umožňuje tak tlač na širokú škálu médií – vrátane materiálov s i bez povrchovej úpravy a papierov, ktoré sú prispôsobené podmienkam atramentovej tlače. S rýchlosťou obojstrannej tlače až 8 500 listov formátu A4 alebo 3 800 listov formátu A3 za hodinu. Nový systém navyše vďaka architektúre Océ VarioPrint ponúka rovnaké dokončovacie možnosti, ako je to v prípade série Océ VarioPrint 6000. A integrácia s platformou Océ PRISMA pre riadený workflow a digitálnym vstupným rozhraním Océ PRISMASync sprístupňuje širokú škálu výkonných možností digitálneho workflow.

Canon na testovaní potenciálu tlačiarne Océ VarioPrint i300 úzko spolupracoval s globálnou komunikačnou spoločnosťou T-Systems, a to v rámci svojho programu pre popredných zákazníkov.

„Sme skutočne veľmi radi, že môžeme byť vďaka spolupráci so spoločnosťou Canon priekopníkom vo využití inovatívnej tlačovej technológie, veď ide o vôbec prvú inštaláciu tohto stroja,“ hovorí doktor Thurner, generálny riaditeľ spoločnosti T-Systems DDM. „Rozšírenie našich tlačových zariadení o tento vysoko produktívny atramentový systém s automatickým podávaním nám sprístupňuje mnoho ďalších tlačových aplikácií.“

„Canon je s platformami Océ ColorStream a Océ JetStream jednotkou na trhu vysoko produktívnych atramentových systémov, a to vďaka našej inovačnej a investičnej filozofii,“ hovorí Peter Wolff, European Director, Commercial Printing Group spoločnosti Canon Europe. „Úzko spolupracujeme s poprednými poskytovateľmi tlačových služieb, a mohli sme tak identifikovať ich potrebu vysoko produktívneho atramentového systému s automatickým podávaním, ktorý bude možné použiť v rôznorodých prostrediach automatickej digitálnej produkcie.“

„Spojením vynikajúceho farebného podania a kvality produktového radu Océ ColorStream s robustnou architektúrou a spoľahlivosťou hárkovej tlače radu Océ VarioPrint sme vytvorili digitálny tlačový stroj, ktorý má naozaj veľmi široký obchodný potenciál a môže sa pochváliť nízkymi prevádzkovými nákladmi. Océ VarioPrint i300 vyhovie potrebám poskytovateľov tlačových služieb, ktorí pôsobia v oblasti stredne objemovej tlače, a je tou správnou platformou, ktorá podporí budúci rast ich podnikania.“

Océ VarioPrint i300 Obrázky