Canon Europe uvádza systém Océ ImageStream 2400, ktorý rozširuje možnosti digitálnej tlače na ofsetové médiá

BRATISLAVA, 25. februára 2015 – Canon Europe rozširuje svoje portfólio o tlačiareň Océ ImageStream 2400. Tento nový model prináša výhody digitálnej tlače i pre natierané ofsetové materiály s povrchovou úpravou, a to ako v prípade papiera do šírky až 520 mm (20,5 palcov), tak i v režime 2-up pre formát A4.

Océ ImageStream 2400_pr.jpg

Prvým modelom radu Océ ImageStream bol v minuloročnom októbri uvedený Océ ImageStream 3500, ktorý ako prvý v portfóliu Canon ponúka plnofarebnú atramentovú tlač na štandardný natieraný ofsetový papier s povrchovou úpravou. Tento produktový rad využíva najnovšie inovácie v oblasti vysokorýchlostnej atramentovej tlače a môže sa pochváliť natívnym rozlíšením 1 200 dpi i novým zložením atramentov. Océ ImageStream v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi umožňuje tlač na širšiu škálu médií vrátane nízkogramážových papierov a natieraných i nenatieraných ofsetových materiálov s povrchovou úpravou i bez nej. Poskytovatelia tlačových služieb tak môžu kombinovať ofsetové i digitálne výrobné linky bez potreby využívať dva rôzne typy papiera, a to bez kompromisov v oblasti produktivity.

Océ ImageStream 2400 sprístupňuje túto novú technológiu i aplikáciám, ktoré vyžadujú tlač so šírkou 516 mm (20,3 palca) pri optimálnej rýchlosti 160 metrov za minútu. Táto rýchlosť mimochodom zodpovedá impozantnému počtu 2 154 strán formátu A4 za minútu.

“Od uvedenia tlačiarne Océ ImageStream 3500 sme od našich zákazníkov zaznamenali množstvo pozitívnych reakcií,“ hovorí Peter Wolff, European Director, Commercial Printing Group spoločnosti Canon Europe. „Produktový rad Océ ImageStream je zaujímavý pre mnoho firiem, ktoré chcú doplniť svoj aktuálny ofsetový workflow o možnosti digitálnej tlače. A samozrejme i pre firmy, ktoré chcú kompletne prejsť na digitálny workflow a súčasne zachovať výhody tlače na ofsetový papier s povrchovou úpravou i na nízkogramážový papier.“

„Podstatnou súčasťou spätnej väzby bol i dopyt po systéme, ktorý by ponúkol tieto nové univerzálne možnosti i pre formát A4 v režime 2-up. Zákazníci by potom mohli túto technológiu integrovať do svojich existujúcich workflow. Portfólio Océ už zahŕňa rad systémov pre túto šírku tlače a prísť s modelom ImageStream 2400 teda bolo prirodzeným krokom, ktorý všeobecne vítajú existujúci i noví zákazníci.“

Tlačiareň Océ ImageStream 2400 je vhodná pre širokú škálu i tých najnáročnejších aplikácií vrátane tlače kníh, brožúr, časopisov a katalógov. Nový model v sebe spája dobre známu obrazovú kvalitu a možnosti ofsetovej tlače s výkonom a univerzálnosťou digitálneho workflow, a môže sa tak pochváliť rýchlejšou a kombinovanou produkciou, tlačou personalizovaného obsahu i podporou tlače na vyžiadanie. Océ ImageStream 2400 obsahuje vysoko výkonný a škálovateľný kontrolór Océ SRA MP, ktorý umožňuje nepretržitú tlač viacerých úloh, a to pri maximálnej rýchlosti.

„Zákazníci nám už teraz povedali, ako im systém Océ ImageStream pomôže s dosiahnutím novej úrovne produktivity a s vytvorením nových obchodných príležitostí,“ dodáva Peter Wolff. „A nový Océ ImageStream 2400 sprístupní tieto možnosti ešte širšiemu spektru zákazníkov.“