Canon rozširuje svoj rad sieťových kamier o deväť nových vysoko výkonných zariadení

BRATISLAVA, 5. marca 2015 – Canon Europe oznamuje rozšírenie svojho produktového radu sieťových bezpečnostných kamier o deväť nových modelov. Nové, vysoko výkonné kamery sú ideálne pre širokú škálu vnútorných i vonkajších prostredí vrátane sledovania maloobchodov, verejných priestranstiev alebo dôležitej infraštruktúry. Canon pri všetkých týchto kamerách používa nový vysoko citlivý snímač CMOS a širokouhlé objektívy s modernou technológiou ultra nízkeho rozptylu a s antireflexnou povrchovou úpravou, vďaka ktorému dosahuje vysoký štandard výkonu i v zlých svetelných podmienkach.

VB-M641VE

Najnovšie prírastky do produktového radu sieťových kamier značky Canon pokrývajú všetky triedy týchto zariadení, vrátane modelov pre vonkajšie a vnútorné použitie, kamier typu PTZ (Pan, Tilt and Zoom - otáčanie, nakláňanie i zoom), pevných kopulových a pevných box kamier.

Nové kamery typu PTZ prinášajú používateľom väčší rozsah zoomu a umožňujú tak lepšiu identifikáciu a vynikajúci výkon v zlých svetelných podmienkach. Najnovšie modely pre vonkajšie použitie sa môžu pochváliť certifikáciou odolnosti voči vandalom podľa triedy IK10, ktorá zaisťuje bezproblémovú prevádzku v zlých podmienkach. Prevedenie púzdra kamery a materiál tela umožňujú v prípade vonkajších kamier prevádzku vo väčšom teplotnom rozsahu, a podporujú tak použitie v rôznorodých prostrediach.

Pri všetkých nových kamerách redefinoval Canon nastavenie kvality obrazu a optimalizoval ich pre kódovanie podľa štandardu H.264. Súčasťou zariadení je navyše i nová technológia ADSR (Area-specific Data Size Reduction), ktorá prináša väčšiu kontrolu nad šírkou prenosového pásma – v zornom poli si môžu používatelia vybrať až 8 oblastí pre nahrávanie v rozlíšení HD. Nahrávanie v zostávajúcich oblastiach využije štandardné rozlíšenie. Táto nová technológia pomáha znižovať celkové náklady na infraštruktúru a ukladanie dát.

Vyspelá technológia objektívov
Vďaka najnovšej technológii značky Canon, ktorú táto spoločnosť navrhla s cieľom ponúknuť používateľom maximálny výkon, využívajú nové sieťové kamery Canon dva typy optických prvkov – čočky High UD a Super UD. Typ Super UD minimalizuje nekonzistenciu zaostrovania v rámci viditeľného a infračerveného spektra, a pomáha tak udržať presné zaostrenie i vysoké rozlíšenie pri zmene osvetlenia. Typ High UD eliminuje chromatickú aberáciu a súčasne umožňuje zmenšiť celkovú veľkosť objektívu. Nové modely sú prvými sieťovými kamerami značky Canon, ktoré túto technológiu využívajú.

„Video-sledovanie je dnes základným nástrojom v boji proti kriminalite a má významný podiel na zvýšení bezpečnosti,“ hovorí Miloš Bejblík, marketingový riaditeľ spoločnosti Canon CZ a Canon Slovakia. „Priemysel s kamerovými systémami prechádza veľmi rýchlym vývojom a pre integrátorov je veľmi dôležitá možnosť ponúknuť zákazníkom riešenia, ktoré sú vhodné pre ich špecifické prostredia a podnikateľské požiadavky. Naše nové kamery sú fantastickým prírastkom do rodiny sledovacích zariadení a ponúkajú vysokú kvalitu obrazu i v zlých svetelných podmienkach. Napĺňame tak priania trhu, ktorý pri tejto kategórii kamier požaduje kvalitný obraz bez potreby navyšovania šírky prenosového pásma.“
Nový rad sieťových kamier je kompatibilný ako s profilom S štandardu ONVIF, ktorý zjednodušuje integráciu s väčšinou platforiem pre správu video-obsahu, tak i s profilom G pre nahrávanie, vyhľadávanie a prehrávanie záberov z kamier s podporu lokálneho ukladania obsahu.

„Systémovým integrátorom i zákazníkom ponúkajú naše nové kamery vlastnosti, ktoré neustále sa vyvíjajúci trh s bezpečnostnými riešeniami aktuálne vyžaduje – od vhodného formátu a skvelého výkonu cez vysokú odolnosť až po zhodu s predpismi a splnenie certifikačných podmienok. Vďaka tomu sú tieto nové kamery špičkovými zariadeniami vhodnými na video-sledovanie vnútorných i vonkajších priestorov,“ dodáva Miloš Bejblík.

Jedinečné vlastnosti jednotlivých modelov zahŕňajú:

Kamery typu PTZ s plynulým otáčaním s rozsahom 360°:

• Modely VB-R11VE a VB-R10VE (pre vonkajšie použitie) / VB-R11 (pre vnútorné použitie): Tieto kopulové „Speed Dome“ kamery typu PTZ sú odolné voči vandalom a môžu sa pochváliť 30násobným zoomom, plynulým otáčaním v rozsahu 360˚, okamžitým pretočením hlavy kamery pomocou funkcie auto flip, inteligentným automatickým sledovaním zaostreného objektu, širokouhlým pohľadom 58,4° a veľmi presným riadeným otáčaním a nakláňaním rýchlosťou 450˚ za sekundu. Tieto vlastnosti zaisťujú, že organizácie môžu efektívne sledovať všetky svoje priestranstva. Kamery využívajú nové krokové motory s technológiou Micro-Step, ktoré sú v porovnaní s doterajšími mechanizmami pohonu sedemkrát presnejšie, trikrát rýchlejšie a majú päťkrát väčšiu hodnotu zrýchlenia, a zároveň tieto nové motory vyššiu mieru ovládania a odolnosti. Súčasťou najvyšších modelov týchto kopulových kamier je detekcia typu Intruder and Scream, ktorá umožňuje vyvolať poplach pri zistení narušiteľov priestoru alebo pri neobvykle hlasných zvukových prejavoch. Medzi dôležité vlastnosti patrí i veľmi vysoká odolnosť voči všetkým poveternostným podmienkam.

Pevné kopulové kamery:

• Modely VB-M641VE a VB-M640VE (pre vonkajšie použitie) / VB-M641V a VB-M640V (pre vnútorné použitie): Tieto špičkové vonkajšie i vnútorné kopulové kamery značky Canon sa môžu pochváliť 2,4násobným zoomom, objektívom s korekciou pre infračervené spektrum a so svetelnosťou F/1,4, ultra širokouhlým pohľadom 111,5° i certifikáciou odolnosti voči vandalom podľa triedy IK10. V prípade väčšieho modelu je opäť k dispozícii detekcia typu Intruder and Scream. V prípade modelov VB-M641VE a VB-M640VE môžu integrátori zákazníkom ponúknuť i voliteľnú vyhrievaciu jednotku, ktorá umožňuje použitie kamier i pri nízkych teplotách. Obidva tieto modely sú tak ideálne pre nasadenie v náročných poveternostných podmienkach.

Pevné box kamery:

• VB-M741LE / VB-M740E: Vonkajšie pevné box kamery využívajú objektív s 2,4násobným zoomom a ultra širokouhlým pohľadom 113.4º. Kamery sa môžu pochváliť vysoko kvalitným obrazom v noci i vo dne a sú vhodné pre video-sledovanie mimoriadne chladných a nebezpečných vonkajších priestorov. Súčasťou najvyššieho modelu je i vstavané infračervené LED prisvietenie, ktoré umožňuje natáčanie v tme.

Zákazníci, partneri z oblasti správy video obsahu a systémoví integrátori môžu ďalšie informácie o sieťových kamerách značky Canon získať na adrese: http://cpn.canon-europe.com

VB-R11VE Obrázky
VB-M741LE Obrázky