Canon rozširuje svoje portfólio pre kancelársku tlač štyrmi novými farebnými multifunkčnými zariadeniami určenými pre menšie pracovné skupiny a kancelárie

Bratislava, 3. februára 2015 - Canon Europe, popredný svetový dodávateľ technológií pre elektronické spracovanie obrazu, rozširuje svoje portfólio tlačiarní doplnením o štyri kompaktné, funkciami nabité, farebné multifunkčné zariadenia formátu A4: imageRUNNER C1225, imageRUNNER C1225iF, imageRUNNER C1325iF a imageRUNNER C1335iF.

imageRUNNER C1225iF
imageRUNNER C1325iF
imageRUNNER C1335iF

Canon imageRUNNER C1225iF a C1335iF
(s podstavcom a bez)

„Sme nadšení z týchto nových, funkčne veľmi dobre vybavených zariadení pre menšie kancelárie a pracovné skupiny. Poskytujú dokonalú kombináciu technológií novej generácie a výkonu, rovnako ako preslávenú spoľahlivosť a kvalitu značky Canon. Vďaka doplnení nových kompaktných modelov ponúka teraz Canon jedno z najrozsiahlejších tlačových portfólií na trhu, ktoré dokáže pokryť všetky nároky kancelárskej prevádzky,“ hovorí Zdeněk Jiřina, Product Business Developer, Office MFP v spoločnosti Canon CZ.

Cenovo výhodné riešenie
Nové zariadenia ponúkajú množstvo funkcií, a pre firmy tak predstavujú cenovo výhodné riešenie. Vedľa funkcie rýchlej farebnej tlače, kopírovaniu, skenovaniu, faxovaniu a odosielaniu, ďalej ponúkajú i farebný displej s 8,9cm uhlopriečkou, prinášajú ovládanie dotykom či gestami, a tiež podporu Adobe PostScript 3.

Vďaka technológii tlače, prevzatej z úspešných modelov série imageRUNNER ADVANCE C250/ 350, umožňujú nové zariadenia aj ekonomickú farebnú tlač. Je to po prvýkrát, čo Canon použil technológiu samostatného tonera a tlačového valca vo farebnej tlačiarni formátu A4 radu imageRUNNER, obmedzil plytvanie spotrebným materiálom a dosiahol väčšiu efektivitu tlače.

Zariadenie radu imageRUNNER C1300 je navrhnuté na náročnú prevádzku v menších pracovných skupinách a kanceláriách s objemom tlače medzi 1 000 až 6 000 stránkami mesačne. Zariadenie môže byť pod servisnou zmluvou a ponúka výrazne nižšie náklady na prevádzku i celkovo nižšie náklady na vlastníctvo, ako predchádzajúce zariadenia radu imageRUNNER C1028.

Multifunkčné zariadenie radu imageRUNNER C1225 je navrhnuté pre nižšie mesačné objemy tlače, približne na úrovni 1 000 a menej stránok a ponúka jednoduchú inštaláciu a zároveň vysokú hodnotu za nízku cenu. Balenie navyše štandardne obsahuje i toner až na 12 mesiacov farebnej tlače.

Perfektná manipulácia s dokumentmi i výstupmi
Nové zariadenia boli navrhnuté so zvýšeným ohľadom na kvalitu farebnej tlače. Novinkou a unikátnou vlastnosťou nového radu zariadení Canon imageRUNNER je technológia V2 Vivid and Vibrant, ktorá produkuje profesionálne vyzerajúce farebné dokumenty, vďaka ktorým si firma získa väčšiu pozornosť a bude sa výrazne odlišovať od konkurencie.

S robustným dizajnom, určeným na maximálnu záťaž s objemom až 50 000 stránok, produkujú nové modely vysoko kvalitné farebné výtlačky. Zariadenia radu imageRUNNER C1200 a C1325iF tlačia rýchlosťou až 25 stránok za minútu, zatiaľ čo imageRUNNER C1335iF zvládne vytlačiť až 35 stránok za minútu.

Nové tlačiarne sú zároveň prvé modely radu imageRUNNER podporujúce štandard Mopria™ na tlač z mobilných zariadení a ponúkajúce bohaté možnosti pripojenia na podporu mobilnej práce. Používatelia môžu využívať technológiu AirPrint, tlačiť a skenovať s využitím USB flash diskov, či na tlač a skenovanie využiť mobilné aplikácie Canon. Schopnosť skenovania priamo do širokej ponuky umiestnení a formátov, vrátane kompaktných PDF s možnosťou vyhľadávania v ich obsahu, zaisťuje jednoduchý proces digitalizácie dokumentov.

Ochrana dôverných informácií
Aby bolo možné zabrániť únikom dát spojeným s tlačou, zahŕňajú nové zariadenia štandardne i funkcie pre bezpečnú tlač, iPSec, Department ID a autorizované odosielanie. Pre vyššie zabezpečenie naskenovaných dát bola tiež pridaná možnosť šifrovania obsahu vytváraných PDF dokumentov. Tlačiarne radu imageRUNNER C1300 tiež podporujú platformu na správu tlače a skenovanie uniFLOW, zahrňujúcu bezpečnostné funkcie My Print Anywhere, rovnako ako podporu pre čítačky čipových kariet. To zjednoduší nasadenie väčšieho počtu zariadení vo veľkých podnikoch.

Efektívne riadenie a kontrola
Po prvýkrát ponúkajú zariadenia radu imageRUNNER rozšírené možnosti správy, prevzaté z platformy Canon imageRUNNER ADVANCE, vďaka čomu sú vhodné i pre nasadenie vo väčšom počte. Tlačiarne radu imageRUNNER C1300 umožňujú vzdialenú konfiguráciu a aktualizácie firmwaru i vzdialenú kontrolu množstva toneru a jeho objednávku, rovnako ako vzdialenú diagnostiku a zber dát z prevádzky zariadení. To redukuje nároky na správu zariadení na strane zákazníkov. Zariadenia radu imageRUNNER C1300 sú kompatibilné so softwarom uniFLOW, zaisťujúcim centrálnu správu všetkých tlačiarní, vrátane reštartu, lokalizácie alebo kontroly nákladov na tlač.

Rozšírená podpora dlhého radu priemyselných štandardov vo všetkých nových zariadeniach zaisťuje hladkú integráciu s existujúcim IT prostredím. Funkcia Department ID navyše poskytuje možnosť nastavenia základných pravidiel tlače, ako je napríklad umožnenie farebnej tlače len vybraným zamestnancom, a pomáha tak menším organizáciám kontrolovať tlačové náklady.

S ohľadom na životné prostredie
Najnovšie multifunkčné tlačiarne Canon majú certifikát Energy Star a dosahujú veľmi nízku úroveň spotreby v režime spánku, nižšiu ako 1 watt (TEC). Zariadenia sa navyše vďaka unikátnej technológii vyvíjanej spoločnosťou Canon, rýchlejšie prebúdzajú z režimu spánku, takže poskytujú dokonalú kombináciu produktivity a ohľaduplnosti k životnému prostrediu.

Zariadenia imageRUNNER C1225iF, C1325iF a C1335iF budú dostupné v Európe, na strednom Východe, v Afrike a v Rusku v marci 2015. Exkluzívnymi predajcami zariadení imageRUNNER C1225 budú spoločnosti Canon Middle East, Canon Eurasia, Canon South Africa, Canon Central and Eastern Europe, Canon Poland, Canon Czech Republic, Canon Slovakia, Canon Hungary a Canon Russia.

Hlavné vlastnosti zariadení imageRUNNER C1325iF a C1335iF:

• Efektívny výstup farebných stránok formátu A4 až do 25/35 stránok za minútu (C1325iF/C1335iF)
  • Tlač, kopírovanie, faxovanie, skenovanie a odosielanie v štandardnej výbave
  • Kapacita až na 2 300 listov papiera, obojstranná tlač i skenovanie
  • Farebný displej s uhlopriečkou 8,9 cm a podporou ovládania dotykom a gestami
  • Technológia spracovania obrazu V2 Vivid and Vibrant
  • Maximálna záťaž na úrovni 40 000/50 000 stránok (C1325iF/C1335iF)
  • Podpora mobility vrátane štandardov Mopria a Apple AirPrint
  • Možnosti vzdialenej a centralizovanej správy zariadení
  • Vstavaná podpora riadenia výstupu prostredníctvom platformy uniFLOW
  • Podpora tlačových jazykov PCL a Adobe PostScript 3 v štandardnej výbave
  • Špičková energetická efektivita