Vďaka technológiám Canon zefektívnila spoločnosť LINET správu dokumentov

BRATISLAVA, 29. januára 2015 – Canon SK oznámil úspešnú implementáciu systému Therefore™ v spoločnosti LINET, ktorá je popredným svetovým výrobcom zdravotníckej techniky. LINET využíva riešenia Therefore™ na správu technických výkresov i rad ďalších technických i netechnických dokumentov vrátane skúšobných protokolov, technických špecifikácií či marketingových materiálov.

Univerzálny systém Therefore™, ktorý spoločnosť LINET po viac ako ročnom posudzovaní zvolila, je určený pre všetky typy spoločností. Ponúka vysokú škálovateľnosť, podporu veľkého množstva typov spracovávaných dokumentov, zohľadnenie rôznych typov agend a možnosti prispôsobenia. Medzi hlavné kritériá pri výbere popri cene patrila tiež používateľská prívetivosť, kompatibilita s existujúcimi technológiami a pokrytie širokého spektra dokumentov, nielen technických výkresov.

O prínose systému pre spoločnosť LINET svedčí skrátenie priemerného času spracovania jedného výkresu z dvoch týždňov na dva dni. Spracovanie drvivej väčšiny výkresov pritom nezaberie viac ako jediný pracovný deň. Návratnosť investície sú podľa prepočtov iba dva roky.

„Vzhľadom k tomu, že oblasť technickej dokumentácie má svoje špecifiká, nečakali sme, že získame stopercentne vyhovujúce riešenie,“ hovorí Vlastimil Jahoda, vedúci technológie v spoločnosti LINET. „Naše doterajšie skúsenosti ale ukazujú, že opak je pravdou. Najmä konštruktéri a technológovia sú doslova nadšení tým, čo im Therefore™ ponúka. Veľmi nás preto teší, že sme pro správu dokumentov zvolili práve tento systém.“

Spoločnosť Canon dokázala zaistiť komplexné prostredie, vrátane dodávky hardwaru, realizovanej akreditovaným partnerom Canon – spoločnosťou VDC kancelárska technika, ktoré presne odpovedá požiadavkám výsledného riešenia a umožňuje budúce rozširovanie. Predstavy spoločnosti LINET naplnil tiež priebeh implementácie. Vybraní zamestnanci najskôr pracovali s testovacím prostredím, na ktorom si v priebehu dvoch mesiacov vyskúšali požadovanú funkcionalitu. Po overení systému, drobných úpravách a doladení formálnych náležitostí nasadil LINET Therefore™ do rutinnej prevádzky. V ňom s dokumentmi pracujú ako interní zamestnanci v českej centrále spoločnosti, tak i spolupracovníci z Anglicka či dodávatelia marketingových materiálov.

Management spoločnosti LINET hodnotí veľmi kladne i úroveň služieb s pridanou hodnotou, vrátane používateľskej i technickej podpory. Zaujímavosťou je, že niektoré požiadavky spoločnosti LINET – napríklad na špeciálne metadáta dokumentu – premietol Canon do globálnych updatov systému Therefore™.

„Požiadavky spoločnosti LINET na správu dokumentov sú zaujímavé najmä svojim presahom medzi jednotlivými oblasťami a nepostrádateľnou podporou spolupráce medzi viacerými tímami. Teší nás, že sme obstáli vo veľmi náročnom výbere a mohli sme špičkovému výrobcovi zdravotníckej techniky dodať riešenie Canon Therefore™, ktoré jeho potreby v plnej miere napĺňa,“ dodáva Daniel Míka, B2B marketingový riaditeľ spoločnosti Canon CZ.

Prípadová štúdia LINET