Spoločnosť Canon prezentuje na veľtrhu Hunkeler Innovationdays nové míľniky, ktoré posilňujú jej vedúce postavenie v oblasti digitálnej tlače

BRATISLAVA, 24. februára 2015 – Canon Europe na veľtrhu Hunkeler Innovationdays oslavuje niekoľko nových úspechov. Popri oznámení päťstej inštalácie systému Océ ColorStream uvádza novú sériu Océ ColorStream 3000 Z. Tento vysokorýchlostný atramentový tlačový stroj je dostupný súbežne s existujúcim produktovým radom Océ ColorStream 3000 a spoločnosť Canon ho navrhla tak, aby vyžadoval pre inštaláciu menej miesta. Océ ColorStream 3000 Z je teda ideálny pre nasadenie v prostrediach s obmedzenými priestormi.

Na stánku spoločnosti Canon je stredom pozornosti kombinácia najnovšieho tlačového stroje Océ ColorStream 3000 Z, nového rezacieho systému Hunkeler a nového chytrého viazača značky IBIS. Ide o kombináciu, ktorá demonštruje výkonné, flexibilné a ucelené riešenie pre produkčnú tlač. Táto ukážková inštalácia je využívaná pre širokú škálu produkčných tlačových aplikácií vrátane tvorby personalizovaných maloobchodných katalógov, ktoré pre vydavateľstvo Bauer Verlag tlačí zákazník spoločnosti Canon – Digital Print Group. Ďalšími príkladmi sú reklamné brožúry vydavateľstva GU Verlag, každodenné hlásenia spoločnosti Viscom alebo kópie sprievodcu Canon Cross Media Guide. Inými slovami ide o riešenie, ktoré poskytovateľom tlačových služieb zjednodušuje ako pochopenie problematiky využitia rôznych médií, tak i predaj cross media služieb zákazníkom.

„Veľmi úzko spolupracujeme s našimi zákazníkmi i partnermi na pochopení príležitostí v oblasti komerčnej tlače i na maximalizáciu možností, ktoré naše riešenie týmto zákazníkom prináša,“ hovorí Peter Wolff, European Director, Commercial Printing Group spoločnosti Canon Europe. „Náš stánok na veľtrhu Hunkeler Innovationdays 2015 demonštruje investície spoločnosti Canon do inovácií a má za cieľ inšpirovať zákazníkov konkrétnymi príkladmi ucelených tlačových riešení, ktoré im môžeme ponúknuť. Samozrejme s kompletným workflow vrátane software a dokončovacích zariadení.“

Ďalšou významnou udalosťou spoločnosti Canon na tohtoročnom veľtrhu Hunkeler Innovationdays je uvedenie novej vysokorýchlostnej hárkovej tlačiarne Océ VarioPrint i300. V oblasti komerčnej atramentovej tisku definuje tento model nový štandard z pohľadu objemu i efektivity hárkovej tlače.

„Nový Océ VarioPrint i300 je výsledkom snahy spoločnosti Canon ponúknuť poskytovateľom tlačových služieb všetky nástroje, ktoré môžu potrebovať k zaisteniu udržateľnej a ziskovej prevádzky. Tento model sme vyvinuli s cieľom zaplniť – z pohľadu objemu a rýchlosti – medzeru medzi tlačiarňami Canon imagePRESS a Océ ColorStream. A teda i s cieľom podporiť poskytovateľov tlačových služieb, ktorí chcú rýchlo rozšíriť svoju digitálnu hárkovú produkciu a pomocou jedného zariadenia zvládnuť veľké množstvo rozdielnych aplikácií. Opäť sme pri vývoji načúvali našim zákazníkom a nasmerovali naše snaženie tak, aby výsledkom bolo naozaj inšpiratívne tlačové riešenie.“

Zástupcovia spoločnosti Canon Europe oboznamujú s niekoľkými úspešnými riešeniami svojich zákazníkov i návštevníkov konferencií Interquest a DoXnet, ktoré prebiehajú súčasne s veľtrhom Hunkeler Innovationdays 2015.

„Skúsenosti a úspechy, ktoré sme dosiahli spolu so zákazníkmi, sú dôkazom nášho nadšenia pre oblasť komerčnej tlače,“ dodáva Peter Wolff. „Chceme sa podeliť o svoje nápady na najlepšie pracovné postupy a zoznámiť poskytovateľov tlačových služieb s tým, ako môžu byť vďaka spolupráci so značkou Canon vo svojom podnikaní úspešní. A to je presne ten dôvod, prečo je pre nás veľtrh Hunkeler Innovationdays veľmi dôležitý – ide o otvorenú platformu, kde môžeme našich zákazníkov naozaj inšpirovať. Spoločnosť Canon v priebehu posledných dvoch rokov dosiahla v oblasti digitálnej komerčnej tlače ohromný pokrok a už teraz sa tešíme na to, keď našich zákazníkov zoznámime s ďalšími úspechmi na veľtrhu Hunkeler Innovationdays 2017.”