Canon získal päť ocenení Winter Pick of the Year pre svoje multifunkčné zariadenia i softwarovú platformu uniFLOW

Bratislava, 30. januára 2015 - Canon Europe, popredný svetový dodávateľ technológií pre elektronické spracovanie obrazu, získal od testovacieho a výskumného laboratória Buyers Laboratory LLC (BLI) päť ocenení „Winter Pick of the Year“, vrátane ocenenia za vynikajúce úspechy v oblasti energetickej efektivity a ocenenie za skvelú sadu softwaru pre elektronické spracovanie dokumentov.

Spoločnosť BLI udelila Canon nasledujúce ocenenia, ako potvrdenie schopnosti dodávať najlepšie hardwarové i softwarové riešenia pro koncových i firemných zákazníkov:

BLI Winter Pick of the Year pre vynikajúce monochromatické multifunkčné zariadenie formátu A3 s výkonom 51–60 stránok za minútu

BLI Pick of the Year pre vynikajúce monochromatické multifunkčné zariadenie základnej triedy formátu A3 s výkonom 21–30 stránok za minútu

BLI Winter Pick of the Year za vynikajúce úspechy v oblasti energetickej efektivity

BLI Winter Pick of the Year pre vynikajúcu monochromatickú tlačiareň formátu A4

BLI Winter Pick of the Year pre vynikajúcu sadu softwaru na digitálne spracovanie obrazu
  • Canon uniFLOW V5.3

Ocenenia „Pick awards“ sú udeľované dvakrát do roka produktom, ktoré dosiahnu najlepšie výsledky v komplexnej sade testov, pokrývajúce široké spektrum najdôležitejších vlastností a výkonnostných parametrov, podľa ktorých sa zákazníci rozhodujú.

Zariadenia Canon imageRUNNER 2202N a imageRUNNER ADVANCE 6255i zaujali analytikov BLI svojim výnimočným výkonom, produktivitou a kvalitou. Čiernobiela tlačiareň imageRUNNER 2202N bola ocenená za vynikajúcu kvalitu výstupov v režime tlače i kopírovania, rovnako ako za flexibilnú sadu multifunkčných nástrojov, ktoré umožňujú skenovanie dokumentov priamo do komprimovaných PDF súborov, v ktorých obsahu je možné vyhľadávať. Zdôraznená bola tiež i odolnosť a spoľahlivosť tlačového mechanizmu, s ktorým bolo vytlačených 60 000 výtlačkov a 12 000 skenov bez akéhokoľvek zadrhnutia či potreby servisného zásahu. Podľa analytika BLI Martina Sloaneho skutočnosť, že je zariadenie navrhnuté tak, aby bolo nenáročné prevádzkovať jednoduchú pravidelnú údržbu „umožňuje používateľom tráviť menej času starostlivosťou o toto zariadenie a viac sa venovať svojej práci“. Vďaka tomu ju možno vrelo odporučiť predovšetkým veľmi zaneprázdneným, menším či stredne veľkým pracovným skupinám.

Canon imageRUNNER ADVANCE 6255i tiež získalo uznanie ako vysoko produktívne zariadenie, vhodné do náročného kancelárskeho prostredia. Analytikov BLI zaujal jeho konfigurovateľný ovládací panel, intuitívne ovládače a neobmedzené možnosti predvoľby profilov, ktoré umožňujú užívateľom veľmi jednoducho programovať i komplexné úlohy.

BLI navyše udelila zariadeniu Canon i-SENSYS MF6180dw ocenenie „Winter Pick of the Year“ za vynikajúci výkon v oblasti energetickej efektivity. V porovnaní s konkurenčnými čiernobielymi multifunkčnými zariadeniami formátu A4, určenými pre menšie pracovné skupiny, vykazovalo toto zariadenie značne podpriemernú spotrebu energie. Zariadenie tiež dosahovalo výrazne rýchlejší čas prechodu z režimu spánku, ako bol priemer ostatných testovaných tlačiarní. Používatelia si vďaka tomu môžu byť istí, že prechod i-SENSYS MF6180dw do režimu spánku nijak neovplyvní ich produktivitu. Displej zariadenia navyše pri odoslaní tlačovej úlohy v priebehu režimu spánku zostáva vypnutý, aby bola obmedzená zbytočná spotreba elektriky.

BLI udelila ocenenie „Winter Pick of the Year“ vynikajúcemu monochromatickému multifunkčnému zariadeniu formátu A4 Canon i-SENSYS MF229dw, v ktorého prípade vyzdvihla špičkovú kvalitu jeho výstupov v režime tlače i kopírovania. BLI vzala rovnako do úvahy široké možnosti prepojenia tohto zariadenia. Toto zariadenie typu 4 v 1 s certifikátom Mopria podporuje i mobilné aplikácie Canon Mobile Printing a Canon Mobile Scanning pre platformy iOS a Android. Carl Schelle, Senior Writer spoločnosti BLI, spomenul, že štandardne dostupná funkcia automatickej duplexnej tlače, vrátane režimu kopírovania 2:2, je „skvelou cestou, ako môžu domáci používatelia znížiť spotrebu papieru a tým i svoje náklady na tlač“.

Platforma Canon uniFLOW V5.3 tiež získala ocenenie BLI Winter 2015 Pick ako „Skvelá sada softwaru pro elektronické spracovanie dokumentov“.

„Na udelenie našich ocenení Pick award nestačia iba pozoruhodné výkony v priebehu určitého obdobia hodnotenia. Musí ísť o prvotriedne riešenia, vyčnievajúce nad všetkými konkurentmi,“ vysvetľuje Jamie Bsales, Senior Editor BLI.

Paul Rowntree, riaditeľ produktového marketingu spoločnosti Canon Europe pre Európu a Veľkú Britániu, dodáva: „Veľmi nás teší, že prísne testovacie metódy BLI opäť vyzdvihli silu a šírku nášho kancelárskeho portfólia – predovšetkým v oblastiach ako je energetická efektivita, kde sa i naďalej sústredíme na posilnenie a rozšírenie našej ponuky, aby sme mohli vyhovieť potrebám stále rastúcej základne našich zákazníkov.“

Viac informácií o oceneniach BLI Pick Awards nájdete na webe