Na veľtrhu ISE 2015 ponúkne Canon spolu s AV Stumpfl skutočne nevšedný projekčný zážitok

BRATISLAVA, 9. februára 2015 – Canon Europe, spolu so spoločnosťou AV Stumpfl, predvedie na veľtrhu Integrated Systems Europe 2015 (ISE) výnimočné použitie svojich projektorov radu XEED.

ISE_Canon_Colour_Realism_setup_hd.png

Prednosti technológie týchto projektorov bude Canon prezentovať na svojom stánku, ktorý rozdelí na zónu farieb. Pôjde o 180° panoramatickú projekčnú kabínu, ktorú navrhla spoločnosť AV Stumpfl a osadila ju projektormi Canon XEED WUX400ST. Základom inštalácie je zakrivené eliptické projekčné plátno AV Stumpfl, ktoré svojím tvarom vyhovuje perifernému videniu ľudského oka. Výsledkom použitia týchto technológií je pohlcujúca panoramatická projekcia s veľkosťou približne 11 x 2 metra. Priestorový zážitok ešte viac umocní využitie podlahy, na ktorú budú štyri ďalšie projektory Canon XEED WUX400ST premietať z krátkej projekčnej vzdialenosti obraz s výsledným rozmerom cca 6 x 4 metre.

Tento typ inštalácie je možný vďaka jedinečnej technológii objektívov spoločnosti Canon, ktorá umožňuje projekčný pomer 0.57:1. Výsledkom je veľký obraz z krátkej projekčnej vzdialenosti, ktorý sa môže pochváliť minimálnym skreslením i optimálnymi farbami a kontrastom. Absencia skreslenia na okrajoch premietaného obrazu zjednodušuje spojenie niekoľkých projekcií tak, aby celkový obraz s rozlíšením približne 7 200 x 1 200 pixelov neobsahoval viditeľné prechody.

Každý z ôsmich projektorov Canon bude v natívnom rozlíšení WUXGA premietať špeciálne natočené zábery z rakúskeho pivovaru Stiegl, ktoré spracovala spoločnosť AV Stumpfl. Technológia značky Canon tak v spolupráci s dvojicou mediálnych serverov Wings Engine Stage Quad sprístupní návštevníkom jedinečný vizuálny zážitok bez prechodov v obraze.

„Veľtrh ISE pre nás predstavuje príležitosť, ako ukázať zákazníkom, čo všetko je pomocou technológií značky Canon možné,“ hovorí Andreas Herrnböck, European Business Development Manager, spoločnosti Canon Europe. „S našimi inštalačnými partnermi veľmi úzko spolupracujeme na tom, aby sme firemným zákazníkom sprístupnili vizuálne pútavé riešenia. Od jednoduchých prezentačných riešení v kanceláriách až po dych vyrážajúce inštalácie v múzeách. V našich projektoroch využívame jedinečnú kvalitu objektívov značky Canon, a dláždime tak cestu novým typom inštalácií, ktoré doposiaľ neboli vôbec možné. Sme doslova nadšení z toho, že môžeme tieto inštalácie našim zákazníkom na veľtrhu naživo ukázať.“

Všetci záujemcovia si môžu inovatívne projekčné riešenia vyskúšať na stánku spoločnosti Canon (stánok F72, hala 1).

Podrobnosti o komore farebného realizmu:

• 8 inštalačných projektorov XEED WUX400ST s krátkou projekčnou vzdialenosťou, výkonom 4 000 lúmenov a rozlíšením WUXGA (ďalšie informácie sú k dispozícii na www.canon.sk/xeed
  • 1 zakrivené plátno značky AV Stumpfl s veľkosťou približne 11 x 2 m s eliptickou základňou s rozmermi cca 6 x 4 m
  • 2 mediálne servery Wings Engine Stage Quad značky AV Stumpfl
  • Ďalšie informácie o spoločnosti AV Stumpfl sú k dispozícii na www.AVstumpfl.com
  • Ďalšie informácie o videu z prostredia pivovarského múzea Stiegl sú k dispozícii na www.stiegl.at/de/brauwelt
  • Video z prostredia pivovaru Stiegl vytvorila spoločnosť Scenomedia - www.scenomedia.at