Canon dosiahol hranicu päťsto inštalácií Océ ColorStream – tá najnovšia podporuje prechod Univerzity v Cambridgi na atramentovú tlač

BRATISLAVA, 24. februára 2015 – Canon Europe oznamuje, že organizácia Cambridge Assessment, ktorá je zodpovedná za prevádzku a správu troch testovacích subjektov, zakúpila dve vysokorýchlostné kontinuálne atramentové tlačiarne Océ ColorStream 3700.

Ide už o päťstú inštaláciu systému Océ ColorStream na svete a pre Cambridge Assessment to predstavuje začiatok prechodu na atramentovú tlač, od ktorej očakáva dlhú životnosť, optimálnu produktivitu a uspokojenie požiadavok na stále rastúce objemy tlače.

„Materiály k skúškam tlačíme pre vzdelávacie inštitúcie z celého sveta. A vzhľadom k tomu, že overovanie vedomostí prebieha pod značkou Univerzity v Cambridgi, je kvalita tou oblasťou, v ktorej nemôžeme pripustiť žiadne kompromisy,“ hovorí Kate Barnett, Group Director of Operations organizácie Cambridge Assessment. „Budúcnosť vidíme v atramentovej tlači, takže keď sa zamyslíme nad tým, aké technológie môžu dlhodobo podporiť naše podnikanie a ponúknuť dostatočnú flexibilitu i výnimočnú a konzistentnú kvalitu, ktorú naši zákazníci očakávajú, je Océ ColorStream od spoločnosti Canon tou jedinou správnou voľbou.“

„A prečo je pre nás kvalita a konzistencia výstupov taká zásadná? Stačí si uvedomiť, ako jednoducho môžeme obyčajnú atramentovú škvrnku na stránke s testom zameniť za desatinnú čiarku. Chybná interpretácia zadania môže mať veľký vplyv na odpoveď účastníka testu, a v našom podnikaní nemáme na chyby žiadny priestor,“ vysvetľuje Barnett.

Cambridge Assessment bude tlačové zariadenia ColorStream 3700 zo začiatku využívať iba na čiernobielu tlač, no neoddeliteľnou súčasťou rozhodovania o obstaraní tejto technológie bola i jednoduchá možnosť prípadného rozšírenia v budúcnosti aj o plnofarebnú tlač.

“Materiály k testom bežne tlačíme v čiernobielom prevedení a v prípade potreby ich pomocou samostatných dokumentov dopĺňame o špeciálne prvky, ako sú farebné mapy alebo diagramy. Tento prístup je ale únosný len do určitého množstva samostatných dokumentov. Ak dôjde v budúcnosti k potrebe farebnej tlači testovacích listov v porovnateľnej kvalite, môžeme ju veľmi jednoducho uspokojiť,“ dodáva Barnett.

„Ďalší prínos nových strojov vidíme v jednoduchosti prechodu medzi rôznym stránkovaním, ktoré umožní dlhší čas prevádzky týchto tlačiarní. Môžeme preto naplniť i prísnejšie požiadavky na rýchlejšie spracovanie zákazok, a minimalizovať tak množstvo odpadu.“

“Océ ColorStream 3700 nám navyše umožní sledovať zaistenie kvality, a to pomocou webového kontrolného systému. Niečo také sme doposiaľ vôbec nemali k dispozícii, ale nepochybne pôjde o ďalší prvok k udržania vysokej konzistencie našich výstupov,“ dopĺňa Barnett.

Obidva tlačové stroje sú v prevádzke od januára 2015, a to ako súčasť nedávno obnovenej zmluvy o poskytovaní firemných služieb Canon (CBS). Spolupráca medzi Cambridge Assessment a CBS funguje už od marca 2009.

Cambridge Assessment dnes prevádzkuje tri tonerové tlačiarne Océ ColorStream 9000, pri ktorých ale v nadväznosti na preberanie tlačových úloh novými strojmi predpokladá postupné vyradenie.

„So spoločnosťou Canon spolupracujeme už niekoľko rokov. Bezpečne preto vieme, že v nej máme toho správneho partnera i technológie, ktoré podporia ďalší rast Cambridge Assessment a umožnia nám nadviazať na naše doterajšie úspechy. Vzhľadom k tomu, s akými životnými príležitosťami naše testy súvisia a akú značku reprezentujeme, je prirodzené, že riziká odmietame. Spoločnosť Canon túto našu filozofiu dlhodobo zohľadňuje a podporuje, a to tiež preto, že i samotná značka Canon je vysoko oceňovaná a dôveryhodná,“ konštatuje ďalej Barnett.

„Hlavným dôvodom záujmu Cambridge Assessment o výhody atramentovej tlače je spokojnosť zákazníka, a preto jednotlivé možné technológie veľmi starostlivo zvažovali,“ hovorí Peter Wolff, European Director, Commercial Printing Group spoločnosti Canon Europe. „Opätovné rozhodnutie pre značku Canon je tak jednoznačným dôkazom kvality doterajšej spolupráce i oprávnenej dôvery v naše technológie.“